frontera sport yakıt problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayazağa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,260
Ynt: frontera sport yakıt problemi

Degerli Kardesim. Cevabınız icin tesekkurler. Haklı olabilirsiniz , benim OFF ROAD yapmaya vaktim olmuyor. Ayrıca Istanbul trafıgınde seyreden aracların yaptıkları davranısları hergun gazetelerden okuyoruz. Dediginiz aracı almıs olsaydım belki 40 bin km icerisinde dorduncu ciddi kazayla karsılasmıs olacaktım. Hergun Bahcesehir Florya hattında gider gelirim, ben normal seyir yaparken gelip carpap uc araba oldu. Corsa da olsaydım arabadan iner once kendime sonra arabama ne oldu diye bakardım. Her uc olayda da aracımdan asagı inip hasar varmı acaba diye bakma geregi bile duymadım. carpanlar tamponlarını parcalarını toplayıp yollarına devam ettiler. Eve geldigimde arabamın ilgili kısmına bakma geregi duydum . güldüm . O kadar. Ozet olarak arabanın durusu hacımlı yapısı bana guven veriyor. Bu arada da ne kadar efektif sartlarda kullanabilirmi arıyorum. Selamlar.

Etiketler

o da güzel hayırlı olsun.güle güle kullanın. ön aks larıda iptal edin onun da faydasını görürsünüz onun yerine hurdacıdan cıkma aks kafası alın bağlayın ön porya bilyaları dağılmasındiye cid söylüyorum deneyin.

otecopel' Alıntı:
o da güzel hayırlı olsun.güle güle kullanın. ön aks larıda iptal edin onun da faydasını görürsünüz onun yerine hurdacıdan cıkma aks kafası alın bağlayın ön porya bilyaları dağılmasındiye ciddi söylüyorum deneyin.

ciddi bir öneri. bence değerlendirin.

ayazağa' Alıntı:
valla anlamadım bende gidişinde motor unda lastik ön takım hepsi tamam ama şu lpg beni cileden çıkardı distribitörüne de götürdüm adamlar ayarladım deyip yolluyorlar ölçüyorum gene aynı KME nasıl bir gazdır anlamadım söktürüp brc yada atiker taktırıcam en sonun da
atikeri tavsiye edrim şu an kullandığım aracımın üzerinde bu sistem var 98 model 2.2 şehir içi 250 kuruşu görmedim bu hafta lastiklerimi değiştirdim sanıyorum sanmakta değilde beklentim çıksın çıksın 300 krş .

Cevaplarınız icin tesekkurler. Aslında ben diferansiyel ayna magruti dislilerinin oranlarını baska bir set ile degistirerek daha rahat kullanımlı bir arac haline getirmeyi planlıyorum. Bu konuda calısma yapmıs arkadasların goruslerini bekliyorum. Bu aractaki sasi ISUZU sasisi, ornegin ısuzu pıkaplardaki daha devirli difarensiyel duzenini monte edereke daha seri ve rahat akselerasyonlu bir arac edinmis olurum. Yaratmıs oldugu bu devir dusrme oranı nedeniyle daha dusuk devirde istedigim suratı saglarım, yakıt tuketimine de etkisi olur diye dusunuyorum.Gectigimiz gunlerde Ankara da Hurdacılar sıetsinde bir arastırma yaptım,konusunda expert kısılerle gorustum, benimle hemfikir olduklarını soylediler ve Isuzu pıkaptan cıkma uygun bir diferansiyel disli gurubunu monte edebilecegimi ve ortalama 2500-2750 devirlerde 120 km gibi bir surate ulasılabilecegini ve motorun daha nefesli ve ferah calısabilecegini belirttile. Ne dersiniz, goruslerini veya bu knoda gecmis tecrubeleriniz varmıdır.Selamlar

Selam

Bende ayna mahruti oranını değiştirmek istiyorum.bendeki diff DANA 44 ve oranı 4.88 daha büyük lastik olduğu için 5.88 gibi ayna mahruti arıyorum.
Bulursam 33 lastikleri daha rahar çevireceğim.

selamlar

Benim 3.2 fronteranın da gazını tam ayarlayamadık herhalde..yada millet hesap yapmadan yazıyor..vallahi şehir içinde 400 krş. tan aşağıya inmiyor..aşağıya çekebilecek birisi varsa yardımlarını bekliyorum...LOVATO gaz sistemi var...

AKREP07' Alıntı:
Benim 3.2 fronteranın da gazını tam ayarlayamadık herhalde..yada millet hesap yapmadan yazıyor..vallahi şehir içinde 400 krş. tan aşağıya inmiyor..aşağıya çekebilecek birisi varsa yardımlarını bekliyorum...LOVATO gaz sistemi var...

benim arac sehir içinde 500tl den aşağıya düşmüyor haa bu arada ben servisiyim opellin iyi bir usta varsa türkiyenın neresinde olursa olsun aracı yollarım

IMG_0340.jpg

Frontera sport da da aynı problem vardı bir ara 370 e kadar dustu ama 31 lastik koyduk gene 450-500 kr oldu valla aracı sattım alan kişide antalyaya götürdü 850 km x 500 dersek :smiley:

Şimdi 2,2 4 kapı bakıyorum yaz sezonumudur nedir fiyatlar uçmuş
17 18 istiyor millet bekliyecez biraz daha galiba sabah aksam arıyorum valla bildiğiniz temiz arac varsa talibim :smiley:

98 mdel 2,2 aracımda 90 tl LPG ile 320-330 km arası yol yapıyorum şehiriçi-şehirdış(2,29 litre fiyatı )ı.Önceden daha az menzil yapıyordum filtreleri ( hava + lpg üzerindeki 2 filtre) ve 10000 km lik periyotllarla ayar yapınca bu menzilde sabitledim.Kullanım çok farkettiriyor tavsiyem 2000-2200 de vitesleri arttırmak ve 100 km/s hızdan fazla sürat yapmamak :smiley:

Hüseyin ustam senin arabanın tekerelerinden ve üzerindeki fazlalıklardan dolayı 500 krş.olabilir belki...benim 3.2 de standart orjinal parcalar var...buda etkileyebilir diye düşünüyorum...birde sende lpg marka ne vardı...slamlar..

AKREP07' Alıntı:
Hüseyin ustam senin arabanın tekerelerinden ve üzerindeki fazlalıklardan dolayı 500 krş.olabilir belki...benim 3.2 de standart orjinal parcalar var...buda etkileyebilir diye düşünüyorum...birde sende lpg marka ne vardı...slamlar..

slm lar benim arac ta lpg BRC var son cıkan kit bu bodifikasyonları yapmadan benim orjınal halinde sehir içinde 380kuruş yakıyodu yükleme yapınca aksasuar birde lastikler 500kuruşa cıktı :mad: yakıt ben memlunun öylesine takıldım arkadaşlara.ruhsat daki ağırlık 1750 şimdiki ağırlık 2450 eee olsun okadar nederler eşeğe binen osuruna katlanır. ;D

dogru söylersin ustam..gülü ya seveceksin ya seveceksin...yoksa dikeni eline batmaz...müsait oldugumda dükkanına gelip tanısacagım seninle..selamlar..

AKREP07' Alıntı:
dogru söylersin ustam..gülü ya seveceksin ya seveceksin...yoksa dikeni eline batmaz...müsait oldugumda dükkanına gelip tanısacagım seninle..selamlar..

beklerim herzaman. cayımız kahvemiz bol.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.