chatlaxx' Alıntı:Öncelikle merhaba dün yeni fronteramı aldım araç 2001 model AT 120.000 km de aldığımda bir sorun yoktu fakat aracı alıp geldim ABS uyarı lambası yanmaya başladı rampa aşağı inerken ayağımı frene attığımda fren pedalında sertlik ve pedalda abs devreye girdiğindeki gibi tepki vermeye başladı el frenini çektim durdum aracı boşa aldım el frenini indirdim freni pompalamaya başladım ve devam ettim şu anda sorun yok abs ışığı bir yanıyor bir sönüyor aracı aldığım arkadaşa tlf açtım abs merkezinin içindeki valflerde sıkıntı olabilir dedi birde frenler zayıf gibi aracı kullanmaya korkuyorum bir anda terslikler üst üste geldi rölanti dalgalanmaları sorunu ve özellikle aracı park yerinden çıkarırken ileri geri manevrada stop ediyor acayip canım sıkıldı büyük bir hevesle almıştım ):
hüseyin ustama katılıyorum chatlaxx, bundan 8-9 ay önce offroad sonrası abs de sorun yaşamaya başladım. abs nin arıza lambası bir yandı sönmek bilmiyor. bulunduğum yerde (izmir) servis ve ustalara gittim. kimi beyin dedi kimisi abs okuyucuları dedi. yaklaşık 7 ay bu şekilde kullandım. geçen ay aracımın elektrik aksamını komple elden geçirdim. tüm soketleri söküp korozyon temizleyici sprey ile temizledim, zayıf yada zayıfladığını düşündüğüm kablo uç papuçlarını yeniledim. işim bittiğinde aracımı çalıştırdığımda abs arıza ışığım söndü ve abs çalışmaya başladı. hüseyin ustamın dediklerini bir yapın isterseniz.otecopel' Alıntı:merhaba ilk önce hayırlı olsun yeni aracınız genelde bizim ülkemizde arac sahibi aracını satmaya karar verdi anda tek kuruş bile masraf etmiyor. sonuc olarak aldığınız arac 2 ci el tavsiyem iyi bir servise götürün 4 teker firen bakımı yaptırın bujilerini değiştirin varsa lpg filitresini değiştirin stop etme konusuna gelince gaz kelebeğini temizletin ve soketlerini kontrol ettirin enjektörleri karboncılın yaptırın ABS sedeki arıza muhakkat kablo uc soketleri paslanmadan dolayı yanıyor dur sizin yaz dıklarınızda ciddi bir sıkıntı yok sadece güzel bir bakımdan gecirinm tavsiyem.
ARKADAŞIM HANGİ İLDEN NEREDEN KATILIYORSUNUZ.? BEN İZMİR SEFERİHİSAR DAYIM YAKIN İSEN BİR HAFTA SONU BULUŞUP Bİ ÇARESİNE BAKARIZ.chatlaxx' Alıntı:Öncelikle merhaba dün yeni fronteramı aldım araç 2001 model AT 120.000 km de aldığımda bir sorun yoktu fakat aracı alıp geldim ABS uyarı lambası yanmaya başladı rampa aşağı inerken ayağımı frene attığımda fren pedalında sertlik ve pedalda abs devreye girdiğindeki gibi tepki vermeye başladı el frenini çektim durdum aracı boşa aldım el frenini indirdim freni pompalamaya başladım ve devam ettim şu anda sorun yok abs ışığı bir yanıyor bir sönüyor aracı aldığım arkadaşa tlf açtım abs merkezinin içindeki valflerde sıkıntı olabilir dedi birde frenler zayıf gibi aracı kullanmaya korkuyorum bir anda terslikler üst üste geldi rölanti dalgalanmaları sorunu ve özellikle aracı park yerinden çıkarırken ileri geri manevrada stop ediyor acayip canım sıkıldı büyük bir hevesle almıştım ):
balikay' Alıntı:ARKADAŞIM HANGİ İLDEN NEREDEN KATILIYORSUNUZ.? BEN İZMİR SEFERİHİSAR DAYIM YAKIN İSEN BİR HAFTA SONU BULUŞUP Bİ ÇARESİNE BAKARIZ.
hoşgeldin. iyi bir usta bulduktan sonra dahada mutlu olacaksın eminim. sana salihliden usta önerebilirim. ben aracımda oluşan arızaların çoğunu senelik izne gider o ustama yaptırırım.chatlaxx' Alıntı:Merhaba Manisa/Demirci ilçesi tüm arkadaşların iyi dilekleri içinde teşekkür ederim bizim buralarda frontera dan anlayan yok maalesef birde çevrem utanmasa o kadar lafın üstüne dayak atacak neden bu arabayı aldın bunun yakıtını nasıl ödeyecen gibisinden konuşuyolar ama kulak asmıyorum fronteramla mutluyum. İş yoğunluğumdan dolayı şu an araçla ilgilenemiyorum aldım getirdim garaja çektim işlerimin bitmesini bekliyorum frontera ailesine katıldığım için mutluyum herkese slm lar...
yakıt husuna gelince aracımda sıralı sistem lpg kiti var. bu gün, 35 km gidiş 35 km geliş ve yaklaşık 10km full arazi vitesi 4L de ağır offroad sonucu yaklaşık 35tl lpg kullandım.chatlaxx' Alıntı:Merhaba Manisa/Demirci ilçesi tüm arkadaşların iyi dilekleri içinde teşekkür ederim bizim buralarda frontera dan anlayan yok maalesef birde çevrem utanmasa o kadar lafın üstüne dayak atacak neden bu arabayı aldın bunun yakıtını nasıl ödeyecen gibisinden konuşuyolar ama kulak asmıyorum fronteramla mutluyum. İş yoğunluğumdan dolayı şu an araçla ilgilenemiyorum aldım getirdim garaja çektim işlerimin bitmesini bekliyorum frontera ailesine katıldığım için mutluyum herkese slm lar...
chatlaxx' Alıntı:Merhaba Manisa/Demirci ilçesi tüm arkadaşların iyi dilekleri içinde teşekkür ederim bizim buralarda frontera dan anlayan yok maalesef birde çevrem utanmasa o kadar lafın üstüne dayak atacak neden bu arabayı aldın bunun yakıtını nasıl ödeyecen gibisinden konuşuyolar ama kulak asmıyorum fronteramla mutluyum. İş yoğunluğumdan dolayı şu an araçla ilgilenemiyorum aldım getirdim garaja çektim işlerimin bitmesini bekliyorum frontera ailesine katıldığım için mutluyum herkese slm lar...
meseregan' Alıntı:Hüseyin Abi ve bu işin ehli diğer arkadaşlar hepinize Merhaba, 1997 model 2.0. i 3 kapılı bir Opel frontera buldum. hub larında ve klimasında problem olduğunu söylüyor sahibi. Araç belaltından boyalı. şase durumunu bilmiyorum.
4 adet hub, kaçe mal olur ?
Bütçe planlaması açısından, yükseltme, snorkel, ön- arka tampon ve vinç ortalama ne kadar yer abi ? Bilgilndirebilirsen çok sevinirim.
Aracın linki burada;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-ogretmenden-frontera-sport-1997-101580644/detay
Quinsley' Alıntı:Öncelikle merhaba, bendede aynı araçtan var, hub fiyatlarını bilmiyorum ama bazı konularda görmüştüm 600 TL felan galiba, klima sorunu ise ne olduğuna bağlı kompresörü felan arızalıysa masrafı biraz fazla oluyo sanırım. Arabada boya konusunu anlamıyorum ben Ben ağustos ayında almıstım aracımı, ön koruma demiri üzerineydi, yükseltmeside yapılmıtı ve üzerinde discvery stt arazi lastikleri vardı. Bizim arabaların ön tarafı torisyonla yükseliyor bizim bölümde nasıl olacağı yazıyor arka tarf ise get denilen parçalarla yükseliyor, o konudada yine forumda konular var çok çok ucuza mal oluyor. Vinç konusundada off road aksesuarları satan sitelerde var fiyatları 1000 TL den baslıyo genelde ucuzları, snorkelda kia pajero'ya uyanları biraz kastırırsan bizim araca oluyor murat abiden (damast) öğrendim alcıam bende. Ben tam cevap veremedim sorunuza ama levent abi olsun, emre abi olsun diğer arkadaşlar size cevap vereceklerdir.
meseregan' Alıntı:Hüseyin Abi ve bu işin ehli diğer arkadaşlar hepinize Merhaba, 1997 model 2.0. i 3 kapılı bir Opel frontera buldum. hub larında ve klimasında problem olduğunu söylüyor sahibi. Araç belaltından boyalı. şase durumunu bilmiyorum.
4 adet hub, kaçe mal olur ?
Bütçe planlaması açısından, yükseltme, snorkel, ön- arka tampon ve vinç ortalama ne kadar yer abi ? Bilgilndirebilirsen çok sevinirim.
Aracın linki burada;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-ogretmenden-frontera-sport-1997-101580644/detay
meseregan' Alıntı:Çok teşekkür ederim. 2.2 DTI sport düşünüyordum. pahalıya geleceği için vaz geçtim. Hem 2.0 ların vergide düşük. Ayrıca arazide de baya iyi ler.
Araca yapacaklarımı kafamda canlandırdım. Vinç, snorkel, manuel hub belki zamanla tampon. Lakin olazsa olmaz yükseltme ve büyük lastik ebadı. Bu araca arazide büyük avantaj sağlıyor ayrıca görsel anlamda da arac cidden güzel duruyor.
Bu arada dodik bu araca müthiş durur bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar.