Frontera KALORİFER ısıtmıyor yardım !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan funal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,460

funal

Ana Kamp
[size=14pt]Arkadaşlar Lütfen yardım edin !!! 2002 yılında almış olduğumuz 2.2 benzinli 98 fronteranın kaloriferi ısıtmıyor araç 10 yıldır bende en ince ayrıntısına kadar bilgiye sahibim üzerinde büyüdüm sanayicilerle kardeş oldum sayesinde iyi kötü bu zamana geldik beraber ama kalorifere çare bulamadım bi arkadaşımda daha var onunki de aynı dertten muzdarip, petek tıkalı değil belirteyim porçöz vb maddelerle test edildi.. ?????
[/size]

Etiketler
Ynt: Frontera KALORİFER ısıtmıyor yardım !!!

selam bu kış aylarında zor oluyordur...peteklere(kalorifer)su bastırmışsınız anladığım kadar aracın hararet göstergesi kaça kadar çıkıyor? muhtemelen 60 70 gösterir en fazla ki bu araçlar 90 üstü termostat açar tek gözüken termostat ınız arızalı yeni takmış dahi olsanız (arızalı olabilir aldığınız aynısını yaşadığımdan biliyorum) ama petek deilse termostat başka birşey olmaz.birde petekten sonra ki bağlantıya bakın belki bir tamirat esnasında boruyu yerinden çıkarmış olabilirler

yok termostat ta sorun yok o düzgün çalışıyor aksine hiç fan açmazdı araç 2 kere conta yakınca reno 9 fan müşiri ile işi çözdüm :smiley: 90 da çalışıyor genellikle kalorifer o derecelerde bile ısıtmıyor sanırım fabrikasyon bi eksiklik var bu modellerde... peki PETEĞİ büyük takabilirmiyiz yada peteği komple söküp inceleme imkanımız varmı bu araç ta göğüsü sökmeden ?

şöyle yapabilirsiniz iyi bir usta bulun(işten anlıyan radyatörcü) tazzikli su bassın hortumla giriş çıkışa baksın giriş oranında çıkış varsa sorun kesinlikle termostattır motor ısısı eğer 90 lara kadar ulaşıyorsa bakın beni dinleyin bu işlemden sonra herşey normallse bir kez daha değişin termostatı 25 tl lik parça altı üstü olmadı boş termostat deneyin başka bişi olma ihtimali yok.. ki 10 yıldır araç sizdeymiş daha evvelki kışlar böyle değildi kanımca....? ya petek ya termostat başa yol yok

Malesef göğsü komple aşağı indirmeden yerinden sökemezsiniz,yeri çok kötü.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ::smiley:

çözüm demeyelimde havayı dışarıdan alma bölümüne getirince çok zor ısıtıyor ama camların buğusu hemen çözlüyor o ayarda.. havayı içerden almayı denedim ve araç farkedilir derecede ısınmaya başladı ama bu kezde camlarda buğu yapıyor :smiley: tahminim peteğin tamamı açık değil ısı geçiyor ama her oluğa ulaşmadan tekrar çıkıyor başka bi seçenek kalmadı :smiley: tabi bide şu varki passatın kaloriferi ile karşılaştırdığımda hava yetersiz geliyor yani az biraz daha artsa fanın hızı galiba ufak ufak çözüm olacak :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri