Frontera İçin Yağ Önerileri..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,814

rumelian

Kamp III
Yer
istanbul
MOTOR YAĞI ; API CH4 VEYA ACEA E4/E5 SINIFI
SAE 10W-40 Kış (Yaz da kullanılabilir)
SAE 15W-40 Yaz

VİTES KUTUSU YAĞI ; MOTOR YAĞI, API CH4 VEYA ACEA E4/E5 SINIFI
SAE 10W-40
SAE 15W-40

DİFRANSİYEL DİFRANSİYEL YAĞI ; GL-5 SINIFI HİPOİD DİŞLİ YAĞI
SAE 85W-140

HİDROLİK DİREKSİYON OTOMOTİK ŞANZIMAN YAĞI ; DEXRON llD

HİDROLİK FREN VE DEBRİYAJ FREN HİDROLİĞİ ; SAE J 1703, FMVSS 116
DOT 4 SINIFI

MOTOR SOĞUTMA SİSTEMİ SOĞUTMA SİSTEMİ SIVISI ; UZUN ÖMÜRLÜ YÜKSEK KALİTELİ ANTİFİRİZ

TEKERLEK RULMANLARI GRES YAĞI ; TEKERLEK RULMAN TİPİ ÇOK AMAÇLI GRES YAĞI. NLGI NO:2 YADA 3

ŞAFT ÜNİVERSAL MAFSALLARI GRES YAĞI ; MOLİBDEN İÇERİKLİ GRES YAĞI

GRESÖRLÜKLER GRES YAĞI ; ÇOK AMAÇLI GRES YAĞI. NLGI NO : 1 YADA 2

Arkadaşlar benim topladığım verilerdir. Yanlışım varsa düzeltelim ki, Frontera'sı olanlar için internette bir veri olsun.
Mesela ŞAnzıman yağı konusunda şüphem var. Motor yağı konmuyordur herhalde ...

Etiketler
Ynt: Frontera için yağ önerileri..

rumelian hemen ufak bir dipnot yapmak isterim

subap fincanları porselen olduğu icin ses yapmasını istemiyorsanız

yaz kış 15/40 yağ kullanmanızı tavsie ederim

vites kutusunda ise

5/30 öneririm 10/40 geç ısındığı icin şanzımanda dolaşım yavaş olduğu icin ilk 15 dakika 1 vitesi gecirememe gibi bir sorunla karşılaşırsınız

arka diff te de LSD klit olduğu icin 80/90 yağ tavsie ederim

10/40 benim şahsen kendi aracımda ses yaptırıyordu onun icin 15/40 ile değiştirdim

suan ben vites kutusunda 10/40 kullanıyorum ve soğukken 1 vites zor geciyor kompresyon esnasında

komple yağlar değiştirdim gecen ay yavru şanzıman dahil

26 litre yağ yaptı motor yağı dahil

c@n' Alıntı:
rumelian hemen ufak bir dipnot yapmak isterim

subap fincanları porselen olduğu icin ses yapmasını istemiyorsanız

yaz kış 15/40 yağ kullanmanızı tavsie ederim

vites kutusunda ise

5/30 öneririm 10/40 geç ısındığı icin şanzımanda dolaşım yavaş olduğu icin ilk 15 dakika 1 vitesi gecirememe gibi bir sorunla karşılaşırsınız

arka diff te de LSD klit olduğu icin 80/90 yağ tavsie ederim

10/40 benim şahsen kendi aracımda ses yaptırıyordu onun icin 15/40 ile değiştirdim

suan ben vites kutusunda 10/40 kullanıyorum ve soğukken 1 vites zor geciyor kompresyon esnasında

komple yağlar değiştirdim gecen ay yavru şanzıman dahil

26 litre yağ yaptı motor yağı dahil

bende motor yağı olarak 15/40 deneyeceğim. daha önce GM 'in 10/40 ını kullanıyordum. Bu sefer castrol düşünüyorum.
bir şey soracağım can,
şanzımanlar 4 +3 LT (ana şanzıman, yavru şanzıman)
Motor yağı 6 lt
Diffransiyel ?
kabaca böyle bir döksen ne kaç lt yağ alıyor diye.

rumelian' Alıntı:
bende motor yağı olarak 15/40 deneyeceğim. daha önce GM 'in 10/40 ını kullanıyordum. Bu sefer castrol düşünüyorum.
bir şey soracağım can,
şanzımanlar 4 +3 LT (ana şanzıman, yavru şanzıman)
Motor yağı 6 lt
Diffransiyel ?
kabaca böyle bir döksen ne kaç lt yağ alıyor diye.

arka diff 6 litre civarı aldı
yavru 2.5 litre şanzıman 4 litre
motor yağı filtre dahil 6.2 lt
ön diff 5 litre

motor yağıda shell helix 15/40 tavsie ederim her 8.000 kmde bir değiştir istanbul da bu şartlarda gm orj yağ üretici olarak shell turcas petrolü tavsie edeiyor

GM yazan yağında arkasını cevir oku bu yağ shell turcas petrol e yaptırılmıştır yazar

ford explorer olsa idi Mobil A1 performans 5/30

Mercedes ml olsa idi 0-30 tavsie ederdi castrol

can,
şanzıman için EP 80W kullanmamız gerektiğini söylediler. Opel'in manuel şanzımanlara önerisiymiş. Kalın değil mi?

rumelian' Alıntı:
can,
şanzıman için EP 80W kullanmamız gerektiğini söylediler. Opel'in manuel şanzımanlara önerisiymiş. Kalın değil mi?

bence 75/90 kullanmak en mantıklısı bunu deneyimlerim ile söylüyorum daha rahat bir vites geçişleri olucak

shell spirax 75-90 asx visko vizite sınıfıda yanlış hatırlamıyorsam SAE J 306 olması lazım

O zaman güncellenmiş halı bu olsun.

MOTOR YAĞI ; API CH4 VEYA ACEA E4/E5 SINIFI
SAE 10W-40 Kış (Yaz da kullanılabilir)
SAE 15W-40 Yaz

VİTES KUTUSU YAĞI ; MOTOR YAĞI, API CH4 VEYA ACEA E4/E5 SINIFI
SAE 10W-40
EP 80W (önerilen)
75/90 W (önerilen)

DİFRANSİYEL DİFRANSİYEL YAĞI ; GL-5 SINIFI HİPOİD DİŞLİ YAĞI
SAE 85W-140

HİDROLİK DİREKSİYON OTOMOTİK ŞANZIMAN YAĞI ; DEXRON llD

HİDROLİK FREN VE DEBRİYAJ FREN HİDROLİĞİ ; SAE J 1703, FMVSS 116
DOT 4 SINIFI

MOTOR SOĞUTMA SİSTEMİ SOĞUTMA SİSTEMİ SIVISI ; UZUN ÖMÜRLÜ YÜKSEK KALİTELİ ANTİFİRİZ

TEKERLEK RULMANLARI GRES YAĞI ; TEKERLEK RULMAN TİPİ ÇOK AMAÇLI GRES YAĞI. NLGI NO:2 YADA 3

ŞAFT ÜNİVERSAL MAFSALLARI GRES YAĞI ; MOLİBDEN İÇERİKLİ GRES YAĞI

GRESÖRLÜKLER GRES YAĞI ; ÇOK AMAÇLI GRES YAĞI. NLGI NO : 1 YADA 2

KAPASİTELER:

Arka difransiyel 6 litre
yavru şanzıman 2.5 litre, şanzıman 4 litre
motor yağı filtre dahil 6.2 lt
ön diff 5 litre

Ynt: Frontera İçin Yağ Önerileri..

gres icinde tavsiem molibdenli gres olmasından yana

akşama murat ı da (damast) kolundan çekştirip buraya getirelim :smiley: istişarelerimiz sonucu bir katalog yaratmış olalım.
böyle böyle güzel bilgi kaynağı oluşturalım ki, diğer frontera sahipleri de faydalansın. 8)

gm orjinal yağı 10\40W olarak biliyorum.mobil 1 müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede motor u fazla kilometre yapmış araçlarda mobil1 0\40 yağını tavsiye ettiler.sızdırmazlık özellikleri bu yönde güçlendirilmiş.şimdi bu yazıyı okuduğumda yanlışmı yaptım acaba diyorum.15\40W motor yağını yazında kullanabilirmiyiz?yani yaz kış yağ mı değiştereceğiz.bu yaz ist-bodrum arası yolculuk planlıyorum.eğer motor sesine ve fincanlara faydası var ise yola çıkmadan değiştirebilirim zaten yağ değişim zamanı geliyor.teşekkürler.

surv1v0r' Alıntı:
gm orjinal yağı 10\40W olarak biliyorum.mobil 1 müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede motor u fazla kilometre yapmış araçlarda mobil1 0\40 yağını tavsiye ettiler.sızdırmazlık özellikleri bu yönde güçlendirilmiş.şimdi bu yazıyı okuduğumda yanlışmı yaptım acaba diyorum.15\40W motor yağını yazında kullanabilirmiyiz?yani yaz kış yağ mı değiştereceğiz.bu yaz ist-bodrum arası yolculuk planlıyorum.eğer motor sesine ve fincanlara faydası var ise yola çıkmadan değiştirebilirim zaten yağ değişim zamanı geliyor.teşekkürler.

Yaş ve istanbul trafiğinde çalışmış ve hararet görmüş (dur kalk) araçlarımızda bulunan porselen subap fincanları hatırına bence 15/40 geçmelisiniz çünkü aracımızın gerçekte yağıda budur arkadaşlar bunu unutmayın uzun ömürlü motor için 10.000 km bir değil 7 ile 8.000 km de yağ değiştirmeyi ihmal etmeyiniz saygılar

Frontera için yağ bilgileri

Ekli dosyalar

• frontera yag2docx.pdf
    372.8 KB · Görüntüleme: 482

buda yağ miktarları

Ekli dosyalar

• yağ miktar.pdf
    198.2 KB · Görüntüleme: 462

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri