Frontera İçin Tecrübelerinize İhtiyacım Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan butros Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,795

butros

Kamp I
Yer
Eskişehir
Sevgili site kurucuları ve üyeleri ilk önce herbirinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.

Nasip olursa ve sizlerde destek olursanız Frontera sahibi olmak istiyorum. Tam 6 saattir her birinizin yorumlarını ve paylaşımlarınızı zevkle :eek: okudum. Ben doğayı ve özelliklede balık avcılığını seven biriyim , her hafta sonu orası senin burası benim geziyordum , bu sebeble hep ihtiyacım olan ancak bu güne kadar niyetine giremediğim 4x4 araç alma niyetine eşimin de destekleriyle ;D ;D karar verdim.

2006 model Starex vip minübüsümü sattım ve ilan sayfalarında 4x4 ararken kayboldum :D . Bu işe ayırdığım bütçe 10.000-12.000 tl. Bu fiyat aralığında pek çok Frontera mevcut.

Ancak insan bilmediği şeyden korkar derler ya ilanlara bakmaktan başka birşey yapamıyorum. Açıkçası sizin yönlendirmenizi bekliyorum. Sonuçta karar verdiğim arabayı yetkili servisten expertiz raporuyla alsam da acaba idame ettirebilirmiyim korkum var.

Bu araçlar kronik ve ya süpriz arızalar verirler mi? Lpg de normal şehir içi ne yakar hesaplayan varmı? Maliyenin vergi hesaplarında 4x4 vergisi diye bişey yok, bu gerçek hayattada yok mu ? Normal yaşına ve motor hacmine göremi vergi hesaplanıyor?

Takıldığım sorular kabaca bunlar ama her işin püf noktaları vardır, beni aydınlatmak istediğiniz bilgilerinizi bekliyorum.

Umarım konuyuda yanlış yere açmamışımdır. Yanlış ise yönetici arkadaşlardan yardım beklerim.

Etiketler
Ynt: Frontera İçin Tecrübelerinize İhtiyacım Var.

Sayın üyeler abilerim ve arkadaşlarım fikir veren yokmu arabamı teslim ettim edecem. Fikir verin de alayım birtane frontera :p

öncelikle opel başlığı altındaki başlıkları okumanı tavsiye ederim. burada yaşadığımız sorunlar ve onlara bulduğumuz çözümler yer almakta.. bakımlı araba ise alacağın (bakımlı derken kaporta falan değil mekanik ve motor olarak) seni üzmez.. lpg li almaya bak.

10000-12000 tl bütçeyle sanırım 3 kapılı ilk versiyonundan alabilirsiniz.2 litre ohc motorlu olan bu model 2.2 litre olan 5 kapılı 2.versiyondan daha güçsüz ama daha sorunsuzdur.
2.2 lt.olan modelden uzak durmanızı öneririm.konu hakkında arkadaşların yazdıklarını diğer konu başlıkları altında bulabilirsiniz.
kendi tecrübelerime dayanarak size şunu söyleyebilirim;kısıtlı bir bütçeyle arazi aracı zevki pek mümkün olmuyor,hatta o aracı evin tek aracı olarak bulundurmak sıkıntı yaratıyor.
bütçeniz kısıtlıysa arazi aracı almanızı tavsiye etmem.ancak 2.araç olarak ucuz bir arazi aracı edinmek daha mantıklı geliyor bana.araç arıza yaparsa,diğer aracınızla ulaşımınızı sağlayabilir işinizden gücünüzden de olmazsınız.

95 model 20i sport kullanıcısıyım. bu aracı 1999 dada kullanmıştım. arazi performansı fena sayılmaz fakat 20 motor biraz sönük kalıyor aracın üzerinde gene birçok arazi aracından daha konforlu olduğunu söylemek mümkün en azından aynı fiyat kategorisindekilerden. aracın kronik arızası varmı bilmiyorum aynı aracı 99 senesinde 2 yıl devamlı kullandım yaklasık 60000 km yol yaptım ve hiç üzmedi beni. bu araclarda dikkat edilmesi gereken nokta defransiyele koyulan yanlış yağla alakalı diye düşünüyorum benim başıma 2 kez geldi. doğru yağı koydugunuz zaman hiç nsorun olmuyor. arac tek kapılı olmasına rağmen arkadaki yeterli oturma alanı ve yeterli bagaj hacmi sorun oluşturmuyor. cj-5 ve cj 8 kullanmış birisi olarak tercihim her zaman opel den yana olur. cj lerle kıyasladığınızda bu arac gündelik kullanıma da uygun bi araç olduğu için her zaman öne çıkar. yakıta sıra gelince bu aralar benzinle kullanma imkanım olmadı hiç. ama lpg si uyumsuz olmasına rağmen ( eski tip hava filtresinden verilmiş üfleme esasına dayalı. oysaki sıralı sistem olması gerekli ) 230 TL yakıyor eminimki buda starex ten oldukça düşük bi rakam :smiley:) diğer taraftan starexle aynı veya benzer bi sınıf arac olmadığı için karşılaştırma yapmak yanlış olur diye tahmin ediyorum.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim . Amam artık uyumak istiyorum :smiley: neden mi ? Araba bulmak ne zor işmiş , geceleri internetin başında bir orası bir burası ; yok darbeli x :eek: ,yok 4x4 çalışmıyormu , aaaa :eek: büyük kazalımı diye diye geceyi sabah ediyorum, sonra hadi bakalım işe :smiley: artık orta direk bir arazi aracı bulmalıyım . Bana acıyacaksınız ama emin olun az evel tata 4x4 e bile pazarlık etmek için telefon ettim. O bile düzgün değilmiş. Hayırlısı girdik bir alamete gidiyorum kıyamete :D :D :D

butros' Alıntı:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim . Amam artık uyumak istiyorum :smiley: neden mi ? Araba bulmak ne zor işmiş , geceleri internetin başında bir orası bir burası ; yok darbeli x :eek: ,yok 4x4 çalışmıyormu , aaaa :eek: büyük kazalımı diye diye geceyi sabah ediyorum, sonra hadi bakalım işe :smiley: artık orta direk bir arazi aracı bulmalıyım . Bana acıyacaksınız ama emin olun az evel tata 4x4 e bile pazarlık etmek için telefon ettim. O bile düzgün değilmiş. Hayırlısı girdik bir alamete gidiyorum kıyamete :D :D :D

95 model opel frontera alıcaksın boyası varmı değişeni varmı sakın bakma yok oo su yok busu derken hiç bişey alamazsın ben 1997 model frontera 2.2 gls sahibiyim brc sıralı sistem var arac 2 yıl yatmış onun icin tavanda 3 tane ufak çürük var ama arac orjinal ve boyasız denk geldi hic ustaya bile göstermedim mesleğim icabı bende 1 motor ustası kadar anlarım sesinden ve yuruyusunden ama yatmanın verdiği dez avantaj eksoz 4 yerden çatllak tavanda muhtelif yerlerinde ufak curuk var sadece tavan boyatıcam yakında şimdi ben ilerde satarken bana sorun da olsa curumesine göz yumamam onun icin 15 16 yaşında araclarda %100 12 bin tl alıcan arabada bin tl masraf ediceksin

Merhaba !

Dört yıl kullandığım 1994 model frontera sport araçta yedek parça sorunu yaşadım. Arka aksların eğilmesi nedeniyle aks rulmanları dağılıyordu, 2005 yılında TR'deki son rulmanı ana depodan 500 TL (Adet Fiyatı) karşılığında temin ettim. Arka aksları değiştirmek isteğimde (Almanya'dan getirilecekti) tanesine 1.250 TL fiyat verilmişti. Orjinal akslar pahalı olduğu için, kırılma riskini göze alarak tornada düzelttirdim. Ancak parça fiyatları gözümü korkuttuğu için bu arızadan sonra aracı gönül rahatlığı ile kullanamadım.

İyi günler dilerim.

Mustafad' Alıntı:
Merhaba !

Dört yıl kullandığım 1994 model frontera sport araçta yedek parça sorunu yaşadım. Arka aksların eğilmesi nedeniyle aks rulmanları dağılıyordu, 2005 yılında TR'deki son rulmanı ana depodan 500 TL (Adet Fiyatı) karşılığında temin ettim. Arka aksları değiştirmek isteğimde (Almanya'dan getirilecekti) tanesine 1.250 TL fiyat verilmişti. Orjinal akslar pahalı olduğu için, kırılma riskini göze alarak tornada düzelttirdim. Ancak parça fiyatları gözümü korkuttuğu için bu arızadan sonra aracı gönül rahatlığı ile kullanamadım.

İyi günler dilerim.

çıkma aramadınız mı??
yaşadığınız sorunlar üzücü ve bizimde başımıza gelebilir. ama sanıyorum ki her 12 yaşını geçmiş ithal 4x4 de bu olay ve fiyatlarla karşılaşılabilinir. Sonuçta hangi marka bir araca 12 yıl yedek parça desteği verir.

evet fronteralarda yedek parça sorunu kaçınılmaz. geçenlerde öntakım yaptırayım dedim baya bi parça aradım ama sonunda temin ettim gerçi orjinal değillerdi ama olsun neticede üzerindekinden sağlam en azından. araç rahat kullanışlı sağlam konforlu en azından emsal fiyattaki araçlara nazaran. kimse beğenmesede ben arazi performansından ve yakıtından oldukça memnunum. kolay parça eskitmemesi sağlamlığı bu arabaya daha bi kaç sene binebileceim anlamına geliyor.

2000 motor 96 mode fıyatları uygun benım aracımda 96 model ben sıfır almıstım onceden kulanmaya korkuyordum lpg taktırdım uzerınden ınmıyorum 0.180 km yakıyorum tavsıye ederımmm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

SON KONULAR

Geri