Frontera Cilar Buraya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan matchplus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,144
Ustanız nerededir? memnun musunuz?
Birden çok ustam var diyebilirim. Genelde Bostanci oto sanayide Bostanci Opel servisinde Veli Usta'ya goturuyorum. Biraz pahali olsa da dogru tespit, iyi iscilik. Bu araclardan pek anlayan yok malumunuz. Ya da cogu ustanin isine gelmiyor. Tekerlek rulmani yani aks bilyasi degistirtebilmek icin gezmedigim usta kalmadi. Porya goren korkuyor. Kendimiz soktuk, poryayla alakasi yok :smiley:
Donuslerde kasma yapiyordu, arka diferansiyel icindeki baski plakalari asinmis, onu yapacak ustayi da zar zor bulabildim. Deniz oto sanayi Umraniye'de, Yegenler Teknik Diferansiyel iyi is cikardi. Diferansiyel sorununuz varsa tavsiye ederim. Onun disinda yag degisimi gibi seylere de Kiziltoprak civarindaki Cuneyt Opel'e goturuyorum, Kiziltoprak Opel'in yani. Ali usta hallediyor. Arizanin boyutuna gore degisiyor yani :smiley:

Etiketler

30bin km sonra bir iki tekleme sonucu bujileri söktüm. Aksam temizlik var :smiley:)

Merak edenler icin Bosch lpg'li iridium buji kodu, 2.2i fronteraya gore soyle: FR7K1332S

Saygilar

dd687514da897f3a48cbdef330531810.jpg

Selamlar bir sorum olacak,

Dun yag degistirdim. Filtre de söküldü, degisti, yag akmasi icin baya da bi bekledi usta.

4.7 lt gibi bir yag koydu.

Bu sabah bir kontrol edeyim dedim, yag cubugunu cektim, silip taktim ve iki üç kere denedim doğru mu görüyorum diye.

Yag max isaretli yerden en az 1lt fazla görünüyor.

Onceden de oyleydi o yuzden degistirdim aslinda yagi. Fazla yag zararli diye. Fakat ayni sey oldu.

2.2lerin yag hacmi 5lt diye biliyorum filtreyle birlikte.

Yanlis mi biliyorum?
1 lt'ye yakin fark cikmasi normal midir?

Araba baya duz zemindeydi bu arada.

Aklima tek gelen acaba yag cubugu orijinal mi degil? Baska bi aracin yag cubugunu takmislar ise ondan mi sorun yasiyorum?

Benzer sorun yaşayan var mıdır merak ettim.

Bu arada bujiler temizlendikten sonra araç canavar oldu. Buji canmış hakkaten :smiley:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sizin aracta 4.5 filtre dahil 4.7 biliyorum su kiskandigim meshur kitapcikta yaziyor olmasi lazim:smiley:? Yag seviyesi max in hemen altinda olacak yeni yagda seffaf bi renk oldugu icin bulaşan yerler yaniltiyor olabilir doldurulan miktardan eminseniz. Cubuk isine gelince benimki 2.0 ayniysa resmini atabilirim yoksa 2.2 si olan bir arkadas yardimci olacaktir. Bende yeni yag degistirdim cubugu silip silip cekiyorum ama hep max in uzerinde saydam yag artiklari gorunuyor 1 2 hafta kullanip yagin kararmasini bekleyecegim:smiley:

4 silindir. Kitapçıkta filtre dahil 5 litre yaziyor. Bulaşma değil bariz üst tırnakla alt tırnak arasındaki mesafe kadar fazla görünüyor. İki işaret aradı da 1Lt imis kitapçıkta yazıyor :smiley: Yarın ben de fotograf cekip paylasacagim. Çok teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar merhaba 96 model frontera 2.0sport ile bende aranıza katıldım. Hayırlısı ile .aracımın toparlamaya başladım. Forumdan çok faydalı bilgiler elde ettim.su anda arka cam (aldigimda arka cam fiberdwn yapipmisti) ve ön tampon korumasına(klasik ızgara seklideki) ihtiyacım var nereden bulabilirim .yardımcı olabilirmisiniz nereden uygun fiyata bulabilirim?tesekkurler

Arkadaşlar merhaba 96 model frontera 2.0sport ile bende aranıza katıldım. Hayırlısı ile .aracımın toparlamaya başladım. Forumdan çok faydalı bilgiler elde ettim.su anda arka cam (aldigimda arka cam fiberdwn yapipmisti) ve ön tampon korumasına(klasik ızgara seklideki) ihtiyacım var nereden bulabilirim .yardımcı olabilirmisiniz nereden uygun fiyata bulabilirim?tesekkurler

Selamlar, hayırlısı olsun :smiley:

Arka cam ilanı var sahibindende gördünüz mü bilmiyorum.

Tampon demirini de kazalı araçları takip edip bulabilirsiniz, bi sekilde duzelttirip boyayip takmak gerekiyor, sağlamını bulmak cok zor.

39d3839d6dea405ac57cde69bff21d76.jpg

Bilgiler için teşekkürler. Sanırım frontera deneyimi olan sizlere ilerleyen zamanlarda daha çok sorum olacak ☺ .bir de iç döşemesini elden geçireceğim amakoltuklara kılıf birebir bulabilirsiniz bilmiyorum.ybilmiyorum.yada kaplaacağım ama o da maliyet olarak yuksek .e2-3 yerden fiyat sorduk en iyi fiyat veren suni deri veya kumaş işçilik dahil 1.300 TL

Aracın cami düz ise oto camcilarda yenisi yaptirilabilir. Pleksiglass da yapılır sanırım üstündekini Pleksiglassdan yapmışlar.
Bulunduğunuz il bilgisi verebilirseniz tecrübe edilmiş oto döşemeci de tavsiye eden üyeler olabilir.
Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler.

amin teşekkürler. Kocaelide bulunuyorum. Arka cam düz mu eğilimi anladım bi oto camciya göstereyim bakalım. Sahibinden deki çıkma arka cama baktım yüksek fiyat istiyor 850 TL. birde resistans yok .Stlefon ile aradigim izmitteki bir camci siparişleri ithal getiririz 850 TL demişti

Sizin aracta 4.5 filtre dahil 4.7 biliyorum su kiskandigim meshur kitapcikta yaziyor olmasi lazim:smiley:? Yag seviyesi max in hemen altinda olacak yeni yagda seffaf bi renk oldugu icin bulaşan yerler yaniltiyor olabilir doldurulan miktardan eminseniz. Cubuk isine gelince benimki 2.0 ayniysa resmini atabilirim yoksa 2.2 si olan bir arkadas yardimci olacaktir. Bende yeni yag degistirdim cubugu silip silip cekiyorum ama hep max in uzerinde saydam yag artiklari gorunuyor 1 2 hafta kullanip yagin kararmasini bekleyecegim:smiley:

Fotograflar şöyle. Yağ seviyesi sabah motor soğukken düz zeminde. Ne dersiniz problem yaşar mıyım? Şu an hararet, köpüklenme, sıkarak çalışma vs gibi bir emare yok. Acaba bu orijinal çubuğu mudur?

3fa2f4b6f717e52df331f19679d75f0b.jpg
6b5cc6ab75ded64f3f094db8024aab0f.jpg
4178ca8207c0df8008292eecc51c7bf5.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR