Frontera B Abs G Sensör Arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burak_vda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,368

burak_vda

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşlar bende bu sitede yeniyim paylaşımlarınız ve desteğiniz çok güzel bende elimden geldiğince katkıda bulunmak isterim.Benim sorunum ise 2001 Frontera G sensör arızası sürekli olmasada sıklıkla Abs lambamı yakıyor, başına bu sorun gelen oldumu acaba?

Etiketler
Ynt: Frontera B Abs G Sensör Arızası

burak_vda' Alıntı:
Arkadaşlar bende bu sitede yeniyim paylaşımlarınız ve desteğiniz çok güzel bende elimden geldiğince katkıda bulunmak isterim.Benim sorunum ise 2001 Frontera G sensör arızası sürekli olmasada sıklıkla Abs lambamı yakıyor, başına bu sorun gelen oldumu acaba?

bu hatayı ilk defa duyuyorum aslına bakarsan fronteradaki g sensörün yerini dahi bilmiyorum eski kullandığım araçta şöför koltuğunun altındaydı fronterada nerde onu bilmiyorum

Bu sensör arizide 4 çeker konumundayken abs nin devreye girmesini engelliyormuş.Baya araştırdım ya torpido gözünün arkasında yada vites kolu yakınında bir yerde bende tam olarak bilmiyorum vakit olsa açıp bakacağım.Ama sinir bozucu kafasına göre Abs arızası veriyor C0276 kodu.O kadar aradım ya kabloları kontrol et diyor yada sensörü değiştir, tabi yerini bulabilirsek :smiley:

Arkadaşlar sorun çözüldü belki birinin başına gelir, sensör falan aramayın ABS beyni arızası çıktı ABS beyni tamir edildi, fakat 3.2 frontera ABS beyni tamiri kolay değil çok ince bir elektronik kartı var, işi bilmeyenin elinde kalabilir.

burak_vda' Alıntı:
Arkadaşlar sorun çözüldü belki birinin başına gelir, sensör falan aramayın ABS beyni arızası çıktı ABS beyni tamir edildi, fakat 3.2 frontera ABS beyni tamiri kolay değil çok ince bir elektronik kartı var, işi bilmeyenin elinde kalabilir.

nerede ve kime yaptırdınız peki? kaça mal oldu?

yapılan işlem nedir?

Ankara'da ABS'ci Hakan istersen telefonunu verebilirim, beyni söküp yollayabilirsin de 400 tl forumdonanım da çok tanınan birisi.Zaten sadece g sensör arızası ile kalmadı farklı 9 arıza daha oluştu ve beyinden bu arızalar silinemiyordu, yapılan işlem tüm elektronik kartlarda yapılan arızalardan farklı değil lehim tazelenmesi, birkaç kopuk devrenin yenilenmesi vs, burada önemli olan bizim beyin Amerikan malı ve öyle bir ince elektronik kart var ki söküp takarken ve üstünde işlem yaparken elinde kalma ihtimali çok yüksek bu yüzden Frontera B ABS beyni tamirine giren kimse yok gibi.

burak_vda' Alıntı:
Ankara'da ABS'ci Hakan istersen telefonunu verebilirim, beyni söküp yollayabilirsin de 400 tl forumdonanım da çok tanınan birisi.Zaten sadece g sensör arızası ile kalmadı farklı 9 arıza daha oluştu ve beyinden bu arızalar silinemiyordu, yapılan işlem tüm elektronik kartlarda yapılan arızalardan farklı değil lehim tazelenmesi, birkaç kopuk devrenin yenilenmesi vs, burada önemli olan bizim beyin Amerikan malı ve öyle bir ince elektronik kart var ki söküp takarken ve üstünde işlem yaparken elinde kalma ihtimali çok yüksek bu yüzden Frontera B ABS beyni tamirine giren kimse yok gibi.

siz kartı kendiniz mi söktünüz yoksa aracı ankarada ustaya mı götürdünüz?

Ben Ankara'dayım zaten o yüzden şanslıyım takıp test edip frenlerin havası alınıp tech2 ye bağlanıp beyinle eskisi gibi sağlıklı iletişim kurduğunu gördüm.Aracın ABS sini her şekilde kullanarak test ettik.Son bir şey daha var sol ABS sensörünü orjinaline uygun söküp yeniden kabloladı öyle dandik lehim falan değil, kısaca işini gerçekten bilen bir usta.Zaten Bosch'UN yetkili servisi bilgili genç bir arkadaş.Kartı siz sökemezsiniz beyni direk göndermeniz lazım.

bilgiler için teşekkürler

gerekirse numarasını isizden isterim

aslında telefonunu alsak veya dukkan adresi veya ismini alsak illaki bi gün lazım olur.

Bu araçlarda kronik sorunlardan biri ABS beyni biride Km gösterge paneli sakın ola hurdacılardan gösterge paneli almayın çözümü garantili ve kesin hurdacılara 500-600 tl vereceğinize cüzi bir paraya sorunu çözüyor zaten sorun osram ampuller yüksek ısı ile zamanla gösterge panelinin kartına zarar veriyor bir kaç devrede zamanla kopukluk oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR