Frende Titreme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dtmbk78 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,920

dtmbk78

Ana Kamp
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Dün itibariyle 2000 4.7 V8 GC mi almış bulunmaktayım. Aracım gerçekten temizçıktı daha 190 bin km de 2. sahibinden tüm bakımlarıda bugüne kadar servisde yapılmış. Dün aracı Ankaradan teslim aldım ve bulunduğum yer Karabük e getirdim. Yolda giderken şunu farkettim frene basınca direksiyonda titreme oluyor büyük ihtimalle disklerden diye düşünüyorum. Disk kalınlığı yeterli ise taşlama sorunu çözer mi yoksa direk disklerimi değiştirmek mantıklı olur. Bide disk fiyatları ne acaba bilmeden sormadan gidipte fazla para vermeyelim. Araç çalışırken bir şıkırdama sesi geliyor Ankarada Tuna servis bakmış motorda bir sıkıntı yok zincirde boşluk var bir problem olmaz demiş. Bu neden olabilir acaba tüpten kaynaklanabilirmi. Tartarini tüp var üzerinde Teşekkürler.
Aracımın fotoğraflarını en kısa zamanda ekleyeceğim.

Etiketler
Ynt: Frende Titreme Sorunu

o araçlarların frenleri zayıf. o nedenle yeni disk uygun olur bence. lastik ve fren önemli şeyler.

geçen sene ağustos ayında WJ ye bir çift ön disk almıştım. brembo nun standart çift diski 330 tl idi. şimdi biraz daha pahalıdır. 400 liraya kanallısı vardı.

Motor ısındıktan sonra bile hala duyulmaya devam eden şıkırdama sesi başınıza bela olabilir.
"Sorun olmaz" derken demek istedikleri şu: "şimdi bu motoru açsak şu kadar masraf çıkacak", eh, o zincir kopsa da aşağı yukarı o kadar masraf çıkacak belki daha da fazla, ama "abi halletmek lazım" dersem adım kazıkcı ustaya çıkar, ama müşterinin elinde patlarsa, hele benden çok uzak bir şehirde olursa bu iş, adım bu problemle beraber anılmaz. İşin içinde bir de ihtimal olayı var, bu şekilde şıkırdayan 20 araçtan 19'unun 100bin km kadar daha sağlıklı bir şekilde güle oynaya sorun çıkarmadan şıkırdamaya devam ettiği görüldüyse, eh ne ala, dedik ya abi sorun olmaz. Anladınız siz onu.

ihtiyacı olanlar için yazıyorum , bugün değiştirdim
Ferodo marka disk 350 TL balata 150 TL toplam 500 TL.

diskler de en fazla 3 kere torna ediliyo

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR