freelander otamatik şanzuman yağı değişmesi gerekirmi..bursada bir servis gerekmiyor demişti içim rahat değil .
ayrıca diğer yağ bakım gerektiren yerleri varmı..yeni aldığım fazla bilgim yok ..araçla ilgili bilgi veren olursa memnun olurum..şimdiden tşk.
kürşat bey öncelikle teşekkürler..ben aracı alalı 16 ay oldu bursadan almıştım aracı gösterdiğimiz servis değişmesi şanzuman yağının değişmesi gerekmiyor yalnız fabrika bir kez değiştirebilirsiniz diye söylemde bulundu.ben samsunda yaşıyorum servise her zaman için zaman bulamıyorum yağ değişimlerini sanayide yaptırma imkanımız olurmu birde kısaca önemli bakım gerektiren yerleri neresidir aracımın bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..tşk
olasiliksiz' Alıntı:Şanzıman yağı markadan markaya değişmekle beraber ortalama 60bin km de bir değiştirilir. Zor şartlarda kullanılan araçların yağı daha erken değiştirilir. Kullanma kılavuzunu bulup ordaki tavsiyeye uymanız iyi olur.
Tabi şanzıman yağı hiç değişmeyen araçlar da var. Mesela bazı mersedesler için şanzıman yağı hiç değiştirilmez deniyor hatta kapalı kutu gibi yapmışlar değiştiremiyorsunuz açmadan. Ama 150bin km de şanzımanları bozuluyor. Bir Alman için 150bin km dayanıp bozulan şanzıman sorun olmayabilir. Biz o kadar zengin bir ülke değiliz. Sizin servis bütün LR sahiplerinin zengin vatandaşlar olduğunu sanıyor olabilir.
samsunsanayii sitesinde şanzuman yağı değiştirmek istedim tıpasını bulamadılar.şu an bir otomatik şanzuman bakımı yapan ustanın tel aldım birde ona gidicem ilginiz için tşk..
rkayaci' Alıntı:td4 versiyonlarda şanzıman, difransiyel yağı, eksiltme veya söküp takılma olmadığı müddetçe oldukça uzun süre değişim gerektirmez. bu 70 bin ile 150 bin km arasıdır. şanzıman yağının değişimi ni motorun alt kısmındaki koruyucu parça sökülünce yada hafif esnetince arabanın önündeyken yukarı kaldırdığınıza sol arka tarafa doğru iki tıpa var. birinin kesimlikle sökülmemesi lazım. o tıpalardan birine sensör bağlı onun sökülmemesi lazım. aksi takdirde şanzıman sorun çıkarır ve sökülmesi lazım. uzman bir yağcı rahatlıkla bulur. ama dikkat etmeli ikisi de çok benzer. tarifle inanın ancak bu kadar olur. ama yanlış bir tıpa açılırsa araç hareketsiz kalabilir. çok dikkat edin....
rıdvan bey aracım şu an 170000 i buldu acilen bakılması gerekiyor hissediyorum inceden bir hani derlerya ağlama sesi diye o ses kulağıma geliyor ..verdiğiniz bilgiler için tşk..sıkça sizi aracımla ilgili rahatsız edersem kızmayınslm
şu an 170000 i buldu acilen bakılması gerekiyor
olasiliksiz' Alıntı:170 bin km boyunca o yağ hiç değişmemiş mi? O zaman yağ değişiminden öte biraz masraf ta sizi bekliyor
yağ değişimi konusunda bilgim yok ikinci el aldım 16 ay oldu bursadan ceketciler otomotivden hatasız olarak duydum ve gerçekten hatasız sayılırdı ancak teknik bilgim olmadığı için güvenerek aldım araç alırken 126000 de idi kalan km yi ben yaptım ..anladığım acilen bakılması gerekiyor..
mrat' Alıntı:olasiliksiz' Alıntı:170 bin km boyunca o yağ hiç değişmemiş mi? O zaman yağ değişiminden öte biraz masraf ta sizi bekliyor
yağ değişimi konusunda bilgim yok ikinci el aldım 16 ay oldu bursadan ceketciler otomotivden hatasız olarak duydum ve gerçekten hatasız sayılırdı ancak teknik bilgim olmadığı için güvenerek aldım araç alırken 126000 de idi kalan km yi ben yaptım ..anladığım acilen bakılması gerekiyor..
İstedğiniz zaman yardıma hazırım gerekli irtibat bilgilerim sitede mevcut.
istanbula da gelirseniz aracınıza bir ckech up yaparız.
saygıalrımla