Freelander Hakkındaki Görüşleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TUĞRUL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,142
Ynt: Freelander Hakkındaki Görüşleriniz

[wikibilir]http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11616.0[/wikibilir]

Bu adrese bakarsanız burada freelander ve discovery 3 ile eçtiğimiz nisan ayında kırklareli -iğneada'da bir gezi yapmıştık orada FL ile ilgili test gözlemlerimi yazmıştım.
Bu arada uğur abi çok haklı eğer FL düşünüyorsanız 2005 den sonraki TD4 diye geçen makyajlı versiyonu tercih edin .Bizim testteki araç da buydu.2006 hala bir sıkıntısını görmedik (yukarıda yazdığım şekilde egzosta müdahale edene kadar egzost problemi ile parça ve işçilik fiyatlarından başka)

Etiketler

Bende 2006 yılından buyana TD4 2006 freelander kullanıyorum. Hiç bir arıza ve sorunla karşılaşmadım. Kumda 'karda ve çamurda da kullandım bahsedildiği gibi kötü bir araç değil ben oldukça memnunum. Ne ısınıp 2 çeker oluyor nede kumda kalıyor karda da zincir takmadan rahatlıkla ilerliyorum. Evet tek sorun Aracın garantisi kapasmındaki dönemdeki bakım masrafı( yaklaşık 1.200.00 TL ile 1.500.00 TL) borusana öpülmekten de kurtuldum. 15.000 Km bakım maliyeti 330.00 İle 450.00 Arası değişiyor. Arkadaşların bahsettiği gibi hiç bir sorunla karşılaşmadım.

bir çok defa belirtildiği gibi, ikl önce karar verilecek şey bu araç ile yapılacak. Eğer yolda güzel güzel gideyim konforum olsun, ama uludağa çıkarken zincirsiz çıkayım, memlekete gidince arkaya 3 kişi binip bağajlı haliyle yayalaya da gideyim yada pikniğe gideyim ama kimsenin olmadığı yerlere gideyim de kafamı dinleyeyim, çamura toprağa girmek isteyince hava iyimi diye bakmadan gireyim derseniz size fazlasını verebilecek bir araç. Ama makine mutlaka 2004 sonrası td 4 olmalı. Yok ben kanala gireceğim ağır çamur v.s derseniz zaten imalatçının üretim amacının dışına çıkar. Low range olmamasına rağmen TC ile iyi işler başarır.

tuğrul bey bende ereğlide oturuyorum yani mersinin yaylalarına gidiyorum şunu unutmayın : o bir suv sizin aracınız ise gerçek 4*4 bir araçtı
vitara ile yaptığınız bir çok şeyi daha pahalı olmasına ramen fl ile yapamayacaksınız .
artık eski proplemleri kalmadı yani çok sık arıza yapmıyor parçaları pahalı ama
asfalttan inmeyecekseniz en kötü arazi şartı olarak stabilize yoldan cıkmayacaksanız niye olmasın
buzda ve kaygan zeminde başarılıbir araç lowrance yok yüksek karda araba kendini askıya alıyor

ben stablize dışında off road kullanmadım fl mı ama kar lastiği ile kar performansı bence çok iyi...

dron' Alıntı:
tuğrul bey bende ereğlide oturuyorum yani mersinin yaylalarına gidiyorum şunu unutmayın : o bir suv sizin aracınız ise gerçek 4*4 bir araçtı
vitara ile yaptığınız bir çok şeyi daha pahalı olmasına ramen fl ile yapamayacaksınız .
artık eski proplemleri kalmadı yani çok sık arıza yapmıyor parçaları pahalı ama
asfalttan inmeyecekseniz en kötü arazi şartı olarak stabilize yoldan cıkmayacaksanız niye olmasın
buzda ve kaygan zeminde başarılıbir araç lowrance yok yüksek karda araba kendini askıya alıyor

nautilus' Alıntı:
ben stablize dışında off road kullanmadım fl mı ama kar lastiği ile kar performansı bence çok iyi...

yukarıda belittiğim ğibi yüksek karda karı altına alıp yastıklıyor ve araba kendini askıya alıyor onu demek istedim

Son mesajlar yazılalı bayağı olmuş ancak yeni başlık açmamak için buraya yazmayı uygun gördüm.

Hafif arazi şartlarında kullanabileceğim, bagajı geniş olan, ailemle binek araç gibi de kullanabileceğim donanımlı, otomatik vites, 4x4 bir araç arıyorum. LPG taktırmayı düşünmediğim için bazı modelleri eledim esasta, aklımda

2003 sonrası (makyajlanmış kasa) freelander TD4
2005 Tucson veya Sportage
2000-2001 Discovery (dizel)
LPG taktıracaksam da 2005 Forester Turbo var.

bunlardan hangini önerirsiniz? Freelander'i aklımdan çıkarayım mı?

Arkadaşlar herkeze slm..burada vede bilgisayarda yeniyim.umarım görüşüm doğru yerde çıkar bunun için özür...
Evet benim de 2005 fl var..yazılanlar kadar bence kötü eleştiriyi hak etmadiğini düşünüyorum..aracı kullanım koşulları dışına çıkarırsanız beklentilerinize cevap vermeyebilir..
ben çamurada girdim karada ...eğer lastik seçimlerinize dikkat ederseniz çok ağır arazi olmadıktan sonra başarılı bir araç.aracın masrafına gelince eee tabi samimi bir ustanız varsa
işiniz kolay...ben aracımı günlük 160 km kullanıyorum yakıtıda uygun vakit buluncada gözüm karadır araziye çamura dalarım...ama altın kuralı unutmadan(araziyi inceleme) kalın sağlıcakla..

s a bende 2000 model dizell kullanıcısıyım bu aracın en büyük avantajı sürekli 4 teker cekiş olması ve bu sistem gerek yolda giderken gerekse arazide araca büyük avantaj sağlıyo ve parcaları o kadarda pahalı değil fakat ustanız freelander dan anlayacak,araç arazide biraz altı vuruyo alçak araca kıyabiliyosan lastiğin ve off rad tecrüben iyi ise cok ağır olmamak şartıyla seni yolda bırakmaz yakıtı ii bir depo ile dizel 750 km yapıyo,cok profosyönel off road cı değilim ama arazide off road da yüzde 50 lastik yüzde 25 şöfürlük yüzde 25 cebin sağlam olacak ondan sonra actiona devam vuracan acımıycan bak nasıl gidiyo :smiley: saygılar.

selam arkadaşlar.. bende tutkunuyum dağların... free lander yıllardırha yalim alırsam çok mu kötü olur yoksa az mı kötü olur. çok büyük hayal kırıklığı yaşarmıyım. ben hem mersin içinde hemde sunturasın stabilize yollarında, bazen dereden geçecem,özellikle kışın kapı boyu su oluyor dereden geçermi * ? gerçekten bu arabanın hayaliyle yaşıyorum.bir umut verin bana..

[/quote]

DSC03244.jpg

hocam, ağır offroad için yapılmamış bir araba ama sizin bahsettiğiniz her işi dört dörtlük yapar, önünde ne yazıyor? "Land Rover"!! Doğru lastikle karda da çamurda da sizi mahçup etmez, ben ava, dağa, bayıra giden adamım, su geçişi de yapıyorum, yolsuz izsiz çamurda da gidiyorum, asfaltta nasılsam orada da öyle gidiyor ancak ben ağır şartlarda offroad'a da meraklıyım diyorsanız yanlış yerdesiniz, yoksa çok düşünülecek bir negatif tarafı yok, alabiliyorsanız TD4, yoksa tüplü bir 1.8 alın, ben LPG'li kullanıyorum, şehir içi km.de 25 kuruş yakıyor, 12.5Lt/100 km kısacası, belki sizde LPG ucuzdur diye bu veriyi de vereyim istedim ayrıca ben gaza devamlı yüklenen br sürücüyümdür bunu da belirteyim. Almayı düşündüğünüz araç bir binek gibi hoplaya zıplaya gitmeyecektir, gaza nispeten daha az tepki veren, kullanımı daha yumuşak sürüş isteyen bir araç olacak, bunu da şimdiden hatırlatayım. Kısacası benim araçtan beklentilerim ve araca yaptırdığım iş örtüştüğünden ben acayip keyifle kullanıyorum, paylaşmak istedim, bundan sonrada ağır offroad yapmayı düşündüğümden ve 2. aracımız olduğundan ya ZJ kasa cherokee veya discovery II'ye geçeceğim ama şu an onları yapmadığımdan bu bana yetiyor da artıyor bile, selamlar, kazasız belasız sürüşler dilerim...

Erdoğan UZLU

sunturas' Alıntı:
selam arkadaşlar.. bende tutkunuyum dağların... free lander yıllardırha yalim alırsam çok mu kötü olur yoksa az mı kötü olur. çok büyük hayal kırıklığı yaşarmıyım. ben hem mersin içinde hemde sunturasın stabilize yollarında, bazen dereden geçecem,özellikle kışın kapı boyu su oluyor dereden geçermi * ? gerçekten bu arabanın hayaliyle yaşıyorum.bir umut verin bana..

ben 1.8i benzinli 2000 model freelander sahibiyim eğer beni dinlerseniz ve freelander almak istiyorsanız td4 2002 model ve daha üstü model freelander almanızı öneririrm.1999 ve 2000 model fl1 1.8 i benzinli modeller çok sorunludur bu sorunlar bmw firmasının üretimi olan 2002 ve sonrasında azalmıştır hatta yok denecek kadar azdır illa arazide kullanacağım diyorsanız freelander tavsiye etmem her arazide belki kullanırsınız ama çıktıktan sonra olanlar önemli tabi bu benim görüşüm ve 4 yıldan beri yaşadıklarım var, satabilsem ben satacağım ama fl1 1.8i galiba nufusuma işlettim onun için arada bir çıkıyorum ikinci araç yaptım ama 2002 ve sonralarına diyeceğim yok deneme yanılma ile daha iyi araç olmuş 2002 ve sonrası kolay gelsin şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben öz eleştri yaptım tabi kimse arabasına kötü demez ama görünen köy kılavuz istemez,başkalarınada sorun hatta bu siteyi inceleyin 1999 ve 2000 1.8 i fl1 ile ilgili :smiley:

sunturas' Alıntı:
çok memnun oldum. açıkıklamalara.bazı tular çalısmıyor blgsayarımın yazamıyorum. alırsam FREELANDER I MESAJ ATARIM YINE.

Merhaba arkadaşlar ben aslında bir BMW hastasıyım ama bu td4 freelander'larada bakıyorum şuan.

2005 TD4 Freelander hakkında ne bilgi verebilirsiniz bana. Ben ne offroad yaparım ne araziye çıkarım. Yakıt tüketimi, motor sorunları v.b gibi konular hakkında görüşleriniz çok önemli çünkü almak üzereyim. Araç 120.000'de otomatik vites, 2005, dizel, hse değil se ama koltuk ısıtma falan mevcut araçta.

Şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum.

bendede freelander var eğer değiştirmeyi düşünürsem bi binek araçla 3.20d alırım,bence al abi bu araçlarla yol gitmek keyifli binek araç gibi yormaz adamı dizel fakat bakımlarını aksatma hoşuna gittiyse için ısındıysa al abi hiç düşünme bakma o bunu demiş bu böyle yapmış hikaye bunlar saygılarımla.

Anladım, teşekkürler yardımın için. İşte akşam araca bakmaya gideceğim zaten tanıdık bir galeride araç. Eğer beğenirsem yarın Anıl oto'ya göstermeye götüreceğim aracı. Kafama takılan diğer nokta araç 128000 binde gerçi bmw motoru varmış ama bu masraf veya daha sonra satma açısından bana sıkıntı çıkarabilirmi. Gerçekten hiç bilmiyorum çünkü piyasasını. 3 yıl kullanmayı düşünüyorum, o süreç zarfında da en fazla 150.000 yaparım aracı. Bu konuda da bir fikir verirsen çok sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR