Ynt: Freelander Almak İstiyorum
Freelander hakkında yazılanları okudum, bikaç satır eklemekten alamadım kendimi. Yaklaşık 1 yıldır 98 freelander 1.8i kullanıyorum. Daha önce sahibi olduğum araçlar arasında ( 94 corolla, 90 200E, 2005 fiesta tdci, 2004 307 1.4hdi, 2005 megane 1.6, 98 passat 1.8) en çok keyif aldığım araç bu oldu. Ardahan'da görev yaptığım için sürekli kar, buz, çamur vs ile iç içeyim. Bu araçla birlikte bunların hepsi korkulu rüyam olmaktan çıktı. Kardeşim gibi seviyorum aracımı.Tek sıkıntısı LPG. Aldığımda 1 aylık atiker marka sistem takılmıştı. Diğer sistemlerde performansı nasıl bilmiyorum ama şu anda 1300cc araç kullanıyor gibi hissediyorum kendimi. Rampalarda arkadaşlar inip itmek istiyorlar aracı, benzine alıp kurtarıyorum artık durumu. Yakıt tüketimi makul. 100km de 10lt Lpg tüketimi var (şehir dışı). Geçtiğimiz yaz şehirler arası uzun yol katedeceğim için şaftı çıkartmıştım, tadından yenmez olmuştu yakıt tüketimi. Yedek parça konusunda da sıkıntılı bir araç olmadığını düşünüyorum. Amörtisör, rotlar, kayışlar vs gibi sık değişen parçalar diğer araçlarla aynı. Pahalı olan kaporta aksamı ve akla gelmiycek ufak parçalar.Örnek: Havalandırma sisteminin 1. ve 2. kademesi çalışmıyordu, düğmenin altında switch varmış sanırım. Orjinali 120 TL imiş, fakat ustam bunun Tempralardaki ile aynı olduğunu, onun fiyatının da 20 TL olduğunu söyledi. Taktım, şimdi bi sıkıntı yok. İyi bir usta ile bu tür sorunlardan da kurtulabiliriz sanırım.
Eğer beklentilerinizi karşılıyorsa iyi bir kontrolden sonra bence gönül rahatlığıyla alınabilecek bir araç. Almadan önce yazılanları okumuş ve çok korkmuştum ama korktuğum başıma gelmedi şükür. Neden böyle kötü bir ün salmış anlamak daha güç oldu benim için. Ben mi şanslıyım yoksa sadece araçları sorun çıkaran arkadaşlar mı yazıyor bilemiyorum. Herkese hayırlı alışverişler dilerim.