Freelander 2.5 V6 (2004 Model) Yorumlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan syncope Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,240

syncope

Ana Kamp
Herkese mrb, öncelikle siteye sadece bu araçlar hakkında bilgi almak için girdiğim için özür diliyorum. off-road doğa sporları dağ tırmanış sohbetlerinizden pek anlamadığım ve bilgi sahibi olmadığım için katılımda bulunamıyorum. Genelde spor dalında ilgi alanım serbest dalış ve zıpkın avı olduğu için genelde zıpkıncı sitelerine giriyorum ancak siz değerli abilerimin, bu kardeşinizi maruz görüp bu araç hakkında bir kaç yorum yapacağına inanıyorum. Daha öncede 2004 model 1.8 SE benzinli model bir freelander alırken yine sizlere danışarak almıştım. Bu aracı da sizin yorumlarınıza göre değerlendireceğim kısmetse.

Araç 2004 model, 2.5 V tipi 6 silindirli, benzin-lpg'li ve otomatik şanzuman.
Merak ettiklerim, ortalama yakıt tüketimi ne kadar olur ?
Aracın otomatik şanzumanı sürekli sorun yapar mı ?
Bu araçlar, Td4 dizeller gibi turbo'lu mu ?
Uzun vade de binmek istiyorum, 5-7 sene gibi.
İleride satmak zorunda kalırsam, satarken ciddi zarar eder miyim ?
Bu fiyatlara alınır mı ? Pazarlıkla 40.000'e falan bırakır gibime geliyor.
Bu aracı tavsiye eder misiniz ? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Aracın linki:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-avukattan-2004-model-land-rover-freelander-2-5-v6-hse-boyasiz-41090083/detay/

Etiketler

Ynt: Freelander 2.5 V6 (2004 Model) Yorumlar

Teşekkür ederim yinede, başka fikri olan var mı acaba ?

adanada da vardı bi ara aynısı boyasız. sanırım 15 bin tl daha ucuzdu :smiley:

illaki siz benden daha bilgilisinizdir bu konuda ama, şuan bu aracın 25.000 tl olması mümkün değil. 2000-2003 modelleri bile 27-35.000 tl civarı. belki baya bir sene önce gördüğünüz bir ilandır. Yine de teşekür ederim yorumunuz için. Başka fikri olan ?

Merhaba arkadaşım.Almak istediğiniz araç sizi eğer bu fiyata alırsanız ilk önce başlangıçta üzecek.İkincisi K serisi V6 motor olarak bilinen ünitefreelander kasasında çok iyi görev yapamamakla beraber (o kadar da seri değil)Motor da sağlıklı bir motor olmayıp (sık conta yakar)Hele Lpg var ise ek su bağlantısının fazlalığından dolayı daha sık yapar(su kaçağı) sadece triger bakımı 2000 tl gibidir.parçaları az bulunur ve pahalıdır.Vergisini saymıyorum bile velhasıl bu aracın bana göre elle tutulacak hiç bir yanı yoktur.Modeli ne olursa olsun 25 000 tl den fazla etmez.(tamamen kendi görüşüm yanlış anlaşılmasın)Bu anlattıklarım da land rover a 12 yılını vermiş(servis teknisyeni)olarak benim gözlem ve görüşümdür dikkate alıp almamak da size kalır ancak...Tavsiyem 40 bin tl ye dizel olan modelini almanız.Rutin bakım yaparsınız çok fazla sıkıntı yaşamazsınız.

Teşekkür ederim abicim, Anıl otoyu aradım bende buradan ses çıkmayınca Gökhan beyle görüştüm, bana tek kelime ile sakın bulaşma abicim bu araçtan uzak dur, sürekli motor ve şanzuman arızası verir dedi. Sizin gibi bakımlarını düzenli yapacağınız td4 dizel temiz bir araç düşünürseniz aynı modellerde gönül rahatlığı ile binersiniz dedi. Çok sağolun, bende suziki grand vitara yada freelander 2004-2006 arası td4 düşüneceğim. saygılar..

landscape merhablar 25bin den birazcık fazla verdim ama lastikler filan sıfır tüp 6 aylık brc lpg araçda 2001 v6 2.5 aldım trigeri 151 binde değişmiş 172 binde ,herhangi bir ses seda yok asfalt da gezmiş hep ,sorum şu malum havalar soğuk -15 lerde aracımı 5 gün filan kapalı garajda kontak vurmadan bırakdım sonra çalıştırınca ilk 5 dk kadar gaza basıyorum araba gaz yemiyor gibi umursamaz tavırlar aheste hareketler ileri geri yaptım biraz bekledim 5 dk geçtikden sonra hareket ettim düzeldi sence bu kötü bi habermi birde nelere dikkat etmeliyim bu araçda o motor suyu haznesi bazen 2 su bardağı kadar eksiliyo bide yağı nasıl olmalı yağ çubuğunun kaçıncı ölçeğinde olmalsı iyi bu motorlara 3 soruma cvp verirsen memnun olurum çok teşekkür ederim şimdiden

mustafa_yildiz1234' Alıntı:
landscape merhablar 25bin den birazcık fazla verdim ama lastikler filan sıfır tüp 6 aylık brc lpg araçda 2001 v6 2.5 aldım trigeri 151 binde değişmiş 172 binde ,herhangi bir ses seda yok asfalt da gezmiş hep ,sorum şu malum havalar soğuk -15 lerde aracımı 5 gün filan kapalı garajda kontak vurmadan bırakdım sonra çalıştırınca ilk 5 dk kadar gaza basıyorum araba gaz yemiyor gibi umursamaz tavırlar aheste hareketler ileri geri yaptım biraz bekledim 5 dk geçtikden sonra hareket ettim düzeldi sence bu kötü bi habermi birde nelere dikkat etmeliyim bu araçda o motor suyu haznesi bazen 2 su bardağı kadar eksiliyo bide yağı nasıl olmalı yağ çubuğunun kaçıncı ölçeğinde olmalsı iyi bu motorlara 3 soruma cvp verirsen memnun olurum çok teşekkür ederim şimdiden

Eğer hava söylediğiniz kadar soğuk ise Öncelikle antfriz dereceniz -25 derce ve yukarısı (üretici Tavsiyesi -40 derecedir.Bu da eğer motor 10 litre su alıyorsa 5 litresi antfriz koyularak sağlanabilmektedir.)olmalıdır.

Aracın bu kadar soğukta haraket etmemesi normal.Tavsiyem araç en az 5 dakika çalışsın sonra deneyin.(otm şanzıman yağı motora bağlı olarak ısınır bu da biraz zaman alır.Tabi çok soğuk havalarda bu durum daha da önem kazanır.)

Aracın su eksiltmesi normal değilBakılması gerekir.Muhtemelen su kaçağı mevcuttur,yada kötü ihtimal motun içerisine giriyordur.

Yağ çubuğunda seviye en son boğumda olmalıdır(nokta)

Sana tavsiyem su seviyesini sürekli takip et ...

çok teşekkür ederim , bugün suyuna bakdım değişme yoktu ,geçen hafta motor suyunu komple boşaltıp 3 liltre kırmızı antifiriz geri kalanıda musluk koydu usta saf su yokmu dedim bişey olmaz dedi işime karışma dercesine :smiley: 2 sorum daha olcak size izin verirseniz 1.si srs ışığı yanıyor bazen koltuk ayarı değişince filan sanırım kabloları alttan geçiyomuş bu bir sorun teşkil edermi 2. sorum triger bakımı filan yapılmış kışlık bakımıda ypaıldı araç 172 binde bundan sonra kaç bin bakımı geliyor neleri değişiyor servis geçmişiniz olduğu için bilirsiniz diye düşünüyorum şimdeden çok sağolun bilgi paylamışı için teşkkür ederim

Merhaba Aracınızın bakımları her 10 bin km de bir yapılmaktadır.Her 45 bin de bir antfrizi her 60 bin de bir ise fren hidroliği değişmektedir.Her 75 bin km de bir de otomatik şanzıman yağı değişir.Lakin aracınızın km si biraz fazla olduğundan dolayı her 10 bin km bakımında bakımı yapacak arkadaş;

yağ ve su kaçakları kontrolü
su hava ve yağ hortumları kontrolü
v kayış ve rulmanları kontrolünü yapılması faydalı olacaktır.
Aklıma gelen bunlar

bir de 150 bin km den sonra arka fren balataları incelmiş olabilir.Kontrol edilmesinde fayda vardır.

Sürücü ve de yolcu koltoğunun altında emniyet kemer karşılıklarının( ön gerdiriciler (pretensioner) )tesisat soketleri bulunur.Bu soketler özel soketler olup yüksek geçirgenlik sağlayabilen malzeme ile kaplıdır,dolayısı ile en ufak koltuk ilerigeri hareketinde soketteki pinler (erkek fişler) geçirmezlik yapabiliyor yada gevşeme yapabiliyor.Direç bazlı çalışan sistem en uğak değişiklikte SRS ikazını yakıyor.
İkazın ne sebeple yandığı bulunup onarılmalıdır,zira kaza anında soket yada tesisat ile ilgili komponent (hava yastığı veya gerdirici)açılmayabilir...

merhaba enis bey bende yaklaşık bir ay önce freelander 2.5 v6 aldım aracım lpg li suyunu haftada bir kontrol ediyorum hep azalıyor sebebi ne olabilir daha önceki yorumlarınızı okudum su kaçağı demişsiniz ben eskişehirde oturuyorum açıkçası aracımı bikaç servise götürdüm pek beğenmedim ustaları anlamıyorlar bu arabadan belli oluyor..birde sabahları ilk çalıştırdığımda tık tık diye ses geliyor motordan onun sebebi ne olabilir?son sorum da bu arabada lpg çok sorun çıkartırmı acaba söktürsem daha mı iyi olur?şimdiden teşekkür ederim iyi günler..

Merhaba Land Rover in en sorunlu araçlarından biridir.Su kaçağı termostad gövdesinden,hortumlardan,orada da yoksa araç suyu yakıyor olabilir ki bu en tehlikelisidir,araç silindir kapaklarının contalarını yakmış olabilir.Sabahları gelen şakırdama sesi ise eğer,manifoldun klapelerinden geliyordur,ısınınca azalır yada keser.Bunun için emme manifoldu komple değişir ciddi fiyatı vardır.

İyi aksamlar,
Enis bey aracları cok ıyı tanıdıgınıziçin yardımınıza ihtiyacım var,
Eşim için Freelander araştırıyordum baktıgım araclar içerisinde sadece 2,5 v 6 motorlu arabalarda isofix cocuk koltugu için bağlantı aparatlarının oldugunu gördum.Sizden ricam hangı model lerde(2001-2007 arası otomatik vites araclar içerisinde) isofix çocuk koltugu için arka koltuklarda baglantının mevcut oldugu konusunda yardımcı olursanız sevınırım.İlgi ve alakanıza şimdiden tesekkur eder iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR