Kesinlikle F/P tespitinizde haklısınız. Daha çok eşimin kullandığı binek tarzda bir aracımız var, ben de motorsiklet kullanıyorum, babamlarda üst katımızda oturuyorlar hava bozuk olduğunda vs onlardan temin ediyorum veya en kötü Moov'luyorum
Suv almak istememizdeki amaç öncelikle kamp ve doğa gezilerimizde kullanımımız için ardından da 2. araç ihtiyacımız olduğunda hafta içinde en fazla 1-2 kere şehir içindeki işlerimizi yapmak için. Çok kullanılmayacağından F/P konusu mühim.
Kamp işi olunca büyük bagaj çok mühim oluyor, zira mevcut aracımızdaki 550 lt. bile yetmiyor. Arka koltuklar da ağzına kadar doluyor, zavallı kızımıza pencere kenarında yer kalıyor
O yüzden Rexton'a yakınım gibi, Free Lander 2 de olabilir. Sonuçta arazide deli gibi off road yapmayacağız ama kendimi de biliyorum, hadi biraz daha, hadi biraz daha derken bir bakmışsın kimselerin gitmediği yerlere gitmeye çalışabiliriz. Öyle bir durumda da kitlenip kalmak istemem.
Ben aslında o kadar çok aracı araştırdım ki, en sonunda bir tablo yapmaya karar verdim ve ekteki excel tablosunu hazırlaım. Henüz bitirmiş değilim, bitirdiğim zaman bu platformdan yayınlamayı düşünüyorum, belki birilerinin işine yarar. Bu listede çok şeyi kağıt üzerinde karşılaştırabiliyorsun ama araçların problem çıkartma potansiyellerini görmek mümkün değil maalesef. Listeye göre en az yıllık masrafı çıkartacak aracı alabilirsin, 3 ay sonra öyle bir problem çıkartır ki, yıllık yürütme masrafı en pahalı olandan bile kat ve kat pahalıya gelir. O yüzden şimdi araçların sorunlu olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.