Free Lander ile Hyundai Santa Fee Takaslanır mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vethek37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,868

vethek37

Ana Kamp
selamlar 2000 1.8hse prins lpgli 134 000de tüm bakımları yapılmış freelanderim var aracımı 2003 160000de hatasız otomatik santa fee ile takaslamayı düşünüyorum. santa fee otomatik hantal bir araç gibi geldi bana 113hp 17sn hızlanma var galibi.turbo intercolorlu araca göre çok hantal.ancak donanım bagaj kapasitesi iyi ARACIN KRONIK ARIZALARI SERVİS YEDEK PARÇA FİYATLARI hakkında yardımcı olacak arkadaşlar varmı....ben de ihsan bey gibi veteriner hekimim aracımdan çok memnunum ancak ihsan beyin başına gelenlerden sonra araçtaki kasılmaları sesleri çok dinler oldum....ama altımdaki araç inanın binek araç kadar kıvrak belki lpg nin kalitesi de bunu etkiliyordur. not olarak freelanderimin 120000de debriyaj baskı balata triger v.s.değişmiş 80000de şanzuman yağı değişmiş 125000 de kapı fitilleri motordaki hortumlar yenilenmiş balataları kampanaları iyi durumda tüm fonsiyonları çalışır durumda eğim iniş sorunsuz sadece bagaj kapısı ve arka farın yanında lokal boya var lastiller sıfır michelin bende yeni yağını suyunu değiştirdim BU ŞAFT VE ARAZİ ŞANZUMANI KAFAMA TAKILIYOR.acill yardım ben bu landı çok sevmiştim....

Etiketler
Ynt: Free Lander ile Hyundai Santa Fee Takaslanır mı?

Bu kadar memnunsanız değiştirmek niye istiyorsunuz? Eğer değiştirecekseniz de daha üst versiyon bir Freelander alın o zaman :smiley:

aynen benim hanımda bunu söylüyor ancak şaft veya şanzuman arızası ne zaman verir diye korkuyorum birde sitede şaft araca takla attırabilir diye yazmış bir arakadaş doğrumudur bilemiyorum korktum aracımı satmayı beklemektense takasta temiz bir santa fee var değerlendireyim bilgi alayım dedim aslında gönlüm 2004 ve üzeri bir td4 de...birde servisler korkutuyor insanı.

frelendırın 2003 ve sonrası sanırım olan serılerını tavsıye ederım eskı kasalar genelde hararet soarunu ve elektronık arıza yapıyor dıye pıyasada fazla tutumuyor ;) ;)

2004 2,0td4 es buldum 123000de galeriden alınabilirmi genelde hse leri tavsiye ediyorlar aradaki farklar nedir arca 39000 isteniyor ne dersiniz ayrrıca hyundai san ta fee 2003 hakkında bir şeyler tavsiye edebilirmisiniz.

vethek37' Alıntı:
aynen benim hanımda bunu söylüyor ancak şaft veya şanzuman arızası ne zaman verir diye korkuyorum birde sitede şaft araca takla attırabilir diye yazmış bir arakadaş doğrumudur bilemiyorum korktum aracımı satmayı beklemektense takasta temiz bir santa fee var değerlendireyim bilgi alayım dedim aslında gönlüm 2004 ve üzeri bir td4 de...birde servisler korkutuyor insanı.

Şaftın kırılıp takla attırması çok ama çok düşük bir ihtimaldir, hatta böyle bir olayın gerçekleşme ihtimali milyonda birden de azdır. Şaft öyle kolay kolay bir araca takla attıramaz. Kırılan bir şaft bir çukura veya tümseğe denk geldiğinde aracın içine saplanır ki bu da özellike arka taraftaki yolcular için yaralayıcı veya ölümcül kazalara yol açabilir. Takla attırsa daha iyi yani.
Şanzıman arızası, düz vites ise aracınız kolay kolay şanzıman hatası alamazsınız. Tabi dişlileri çok zorlamıyorsanız.
Servisler insanı her zaman korkutur. Bir tane güvenilir usta bulmanız çoğu derdinize çare olacaktır. Parça sıkıntısı çekmezsiniz, çünkü özellikle Ankara'da rahatlıkla çıkma parça bulabilirsiniz, buna dahil olarak internet üzerinden, yurtdışından getirtebilirsiniz. İlla sıfır taktırmak istiyorum derseniz de onu da rahatlıkla tedarik edebilirsiniz.

vethek37' Alıntı:
2004 2,0td4 es buldum 123000de galeriden alınabilirmi genelde hse leri tavsiye ediyorlar aradaki farklar nedir arca 39000 isteniyor ne dersiniz ayrrıca hyundai san ta fee 2003 hakkında bir şeyler tavsiye edebilirmisiniz.

Galeriden alınabilir ama yine de isterseniz bir servise veya tamirciniz varsa gösterin ki içiniz rahat etsin. ES ile HSE'nin sadece iç donanım olarak farkı var, işte ısıtmalı koltuklar, deri koltuklar, cruise control, cd çalar vs vs. Onun dışında motor veya aksam olarak bir farkı yok. 2001 sonrası Freelander'larda genel sorunlar çözülmüştür, o yüzden bütün TD4'lere güvenebilirsiniz. Yeter ki bakımlısını bulun. Yine de kronik sorun olarak sunroof'u gösterebiliriz ama şanzıman arızasından iyidir :smiley: 39.000 TL, 2004 TD4 için çok da uygun bir fiyat değil, biraz indirime zorlayın.

Hyundai hakkında bilgi sahibi değilim, o yüzden birşey demem yanlış olur.

fazla bilgi alamadım santa fee hakkında ancak bugun yağan kardan sonra aracımı deneme şansım oldu bayıldım valla.altındaki lastikler michelin latitude 215 65 16 M+S DÖRTMEVSİM .kışlık değil yani 15-20cm karda gayet güzel gidiyor duruyor kalkıyor daha buz görmedik ama.yoldan çıkanları çekiyor zincirli 4x2 dmax sın zor çıktığı yeri yaz gibi geçti gitti.DİYORUMKİ BU M+S LASTİKLER BENİ KIŞIN İDARE EDERMİ ACABA

bu arada santa fee den vazgeçtim land landır diyorum

hakikaten arazide bende santa fee hiç görmedim bugün ava gittik ve yine çok ağır şartlar olmasada land bir kere olsun kaymadı savrulmadı kar yüksekliği uzun konçlu cizme kadardı arabanın altının kara geldiği yerler vardı ve yine lastiklerim M+S MİCHELİN LATİTUDE DÖRTMEVSİM ;D ;D KIŞLIK LASTİK ALMAYACAĞIM BÖYLE GİDERSE :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.