forester motor arıza ikaz lambası hangi nedenlerden yanar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhatxdurmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,169

Etiketler
Ynt: forester motor arıza ikaz lambası hangi nedenlerden yanar

mossin nagant' Alıntı:
hocam ikinizde bir iki gün benzinde biraz yol yapın sönerse lpg problmi var demektir.
denemekte fayda var, iki gün deneyip sonucu paylaşırım(bizim malatya'daki USTA'larda deneme yanılma metodunu çok benimsemişler Sayelerinde usta olacam ;D)

Bende 2004 benzinli (lpg yok) forester'da da aynı ikaz ışığı yandı. servis oksijen sensörü dedi.

turkerakm' Alıntı:
Bende 2004 benzinli (lpg yok) forester'da da aynı ikaz ışığı yandı. servis oksijen sensörü dedi.

oksijen sensörünü değiştinizmi maliyeti hakkında bilginiz varmı

turkerakm' Alıntı:
oksijen sensörünü değiştinizmi maliyeti hakkında bilginiz varmı

Oksijen sensörüne servis 750-800 lira civarı fiyat çıkarıyor. Ancak yan sanayi takıp da kullananlar da var. Onların maliyeti de 200-250 lira civarında. Bazı yan sanayi olanlarda ya da bosch olanlarda ufak kablo modifikasyonu gerekebiliyor. Forumlarda bunlarla ilgili bilgiler mevcut.

İkaz ışığını söndürdük belki benzinden kaynaklanan geçici bi durumdur diye ama şimdi tekrar yandı :-[

aklıma gelmişken geçen hafta uzun yolda lpg tüketimini deneme fırsatım oldu 120 tl 365 km yol yani
önceki şehiriçi ölçüme göre (100tl lpg+20tl benzin=370 km) yakıt tüketimi arttı, bu artış oksijen sensörünü mü işaret ediyor? birde ilk çalışmada fazlaca benzin kokusu geliyor sonra koku yok bu normal mı

Bazı sensörler ebay üzerinden daha ucuza gelebiliyor, ben de krank sensörü getirtmiştim.

cumartesi motor arıza lambası için telefex yetkili servisine gittim cihaza bağlayıp baktı, katalizör arızası yazıyordu arızayı sildi nedir diye sordum susturucunun değişmesi lazım dediler. buna ne dersiniz ;)

serhatxdurmaz' Alıntı:
cumartesi motor arıza lambası için telefex yetkili servisine gittim cihaza bağlayıp baktı, katalizör arızası yazıyordu arızayı sildi nedir diye sordum susturucunun değişmesi lazım dediler. buna ne dersiniz ;)

Orjinal katalizör çok pahalı, bende de sonradan çıkmıştı o arıza. Muhtemel yeni vergi sistemine göre emisyonlarda dikkate alınacakmış yurtdışındaki gibi. O nedenle daha da değere binebilir, en iyisi çıkma bir tane bulmaya çalışmak bence.

GezenGen' Alıntı:
Orjinal katalizör çok pahalı, bende de sonradan çıkmıştı o arıza. Muhtemel yeni vergi sistemine göre emisyonlarda dikkate alınacakmış yurtdışındaki gibi. O nedenle daha da değere binebilir, en iyisi çıkma bir tane bulmaya çalışmak bence.
cahilliğimi bağışlayın :D değişmesi gereken susturucu mu ? katalizörmü ? yoksa her ikisi mi ?

serhatxdurmaz' Alıntı:
cahilliğimi bağışlayın :D değişmesi gereken susturucu mu ? katalizörmü ? yoksa her ikisi mi ?

Duruma göre değişebilir ancak katalizör değişmeli demişlerdi bende. Bir de sıvı gibi birşey varmış sanırım, katalizör aşırı kötü durumda değilse temizlenmesini sağlıyormuş.

GezenGen' Alıntı:
Duruma göre değişebilir ancak katalizör değişmeli demişlerdi bende. Bir de sıvı gibi birşey varmış sanırım, katalizör aşırı kötü durumda değilse temizlenmesini sağlıyormuş.
bu sıvı hakkında detay verebilir misiniz, (adı nedir, nereden temin edilir, nasıl uygulanır, vb.) teşekkürler.

serhatxdurmaz' Alıntı:
bu sıvı hakkında detay verebilir misiniz, (adı nedir, nereden temin edilir, nasıl uygulanır, vb.) teşekkürler.

Piyasa araştırması yaparken öğrenmiştim ancak araca alıcı çıkınca sattığımdan hiçbir işlem yaptırmaya fırsat olmamıştı. İyi bir ustaya sorarsanız yardımcı olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR