Forester LPG'de 0-100

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigittorun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,191

yigittorun

Ana Kamp
http://www.streetfire.net/video/subaru-forester-0100_2175651.htm

evet arkadaşlar sonunda aracım istediğim modifikasyonlara kavuştu ve sizinle paylaşmak istedim....

aracıma yaptığım modifikasyonlardan şimdilik detaylı bahsedemiyecem çünkü araç ocak ayı TR Tuning degisine çıkacak, eğer bilgileri paylaşırsam dergicilere ayıp olur diye düşünüyorum.... ocak ayı sayısında daha detaylı bilgiler edinirsiniz daha sonrasında ayrıntılı olarak açıklarım....

videonun başı kesilmiştir, hızlanma salisesi salisesine 1. saniyede başlamaktadır....

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.....

Etiketler

Ynt: Forester LPG'de 0-100

hafizam beni yaniltmiyorsa pro-drive kit'li 2003-2005 kasa xt'lerin (2000 motor 178hp) 0-100 verisi de 5.5 saniyedir, bir saticinin aracini incelerken bu kalkisi denemisligim de oldu, ardindan soz konusu araci alan arkadasimla istanbul-ankara otobanina ciktigimizda bilr ara "sence kacla gidiyoruz?" dediginde uzanip baktigim hiz gostergesi 230 km/h gosteriyordu ve aracta ne bir bagirti ne de bir zorlanma olmadigi gibi rahatsiz edici bir ruzgar sesi dahi yoktu. (benim o donem kullandigim 2003 turbosuz forester'in aksine)

tabi pro-drive kit bu isi lpg'de yapar mi bilemem.

skmg' Alıntı:
hafizam beni yaniltmiyorsa pro-drive kit'li 2003-2005 kasa xt'lerin (2000 motor 178hp) 0-100 verisi de 5.5 saniyedir, bir saticinin aracini incelerken bu kalkisi denemisligim de oldu, ardindan soz konusu araci alan arkadasimla istanbul-ankara otobanina ciktigimizda bilr ara "sence kacla gidiyoruz?" dediginde uzanip baktigim hiz gostergesi 230 km/h gosteriyordu ve aracta ne bir bagirti ne de bir zorlanma olmadigi gibi rahatsiz edici bir ruzgar sesi dahi yoktu. (benim o donem kullandigim 2003 turbosuz forester'in aksine)

baya bir yanlışınız var....

araç eğer otomatikse standart 0-100 verileri 9 saniye kadardır.... prodrive kit içeriği ise komple egzos yazılım ve benzin pompasıdır.... ve aracı 230 hp yapar.... 5.5 saniye 0-100 değeri 300 hp gücünde manuel vitesli impreza sti'a aitken yanlızca prodrive kitli otomatik vites bir forester'ın bu sürelerde 0'dan 100 km'ye hızlanması imkansızdır.... manule vites olsa dahi ancak 6 ila 7 saniyelere inebilir bu süre.....

yiğit merhaba

atmosferik foresterlarda yapılabilecek herhangi bir uygulama var mı bildiğin? motor gücü ile ilgili olarak.

fazla bişey yapılamaz, en fazla chip + egzos yapılabilir ancak egzos sistemi alt devirlerinizi öldürüp üst devirlerinizi güçlendirecektir.... araç kaç model?

araç turbo olsa kesin bişeyler söylerdim ancak atmosferik araçtan ne elde edilir bir bilgim yok ancak 150hp lik bir araç 180hp leri geçicektir diye düşünüyorum....

Forester almadan önce yeni kasa Imprezalara bakıyordum. 1.5 motor az gelmişti ve o motorlar için araştırma yapmıştım. Normal motorlarda filtre ve chip ile maksimum %6-8 gibi bir verim elde edilebiliyormuş. Ama garanti de vermemişlerdi bu güç için.

skmg' Alıntı:

duzeltir ozur dilerim:

prodrive'in web sitesinden kontrol ettim, orada yazili verilere gore stok 177hp gelen arac prodrive performance pack (ppp) uygulamasi sonucunda 213 hp uretebiliyor. (buna mukabil bu %20'lik artis tork'ta %30 olarak gerceklesiyor 245nm 316nm'ye cikiyor.)

standart aracta (2003 2.0 xt) 0-100 hizlanma fabrika verisi 8.0 iken ppp uygulamasi sonucunda bu 6.6 saniyede gerceklesiyor.

kaynak:
www.prodrive.com/up/03MY%20Forester%20PPP.pdf

güç artışında 20 hp bir yanılgım olmuş ama hızlanma konusunda dediğim çıkımış :D
6 7 saniye arası yanı 6.6 saniye :smiley:

ben de merak ettim şimdi tüm detayları,
bende de 2004 turbo var.
fayda / maliyet analizi yapmam lazım..
hem de lpg'li, benimki gibi....
tüm süreçleri (dergide işimize yarayacak detaylar yer almayacaktır) yazsan aslında süper olacak :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR