Forester için Özel Üretim Yay

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigittorun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,852
Ynt: Forester için Özel Üretim Yay

Evet duruyo, honda lardan sonra biraz pişman oldum gibi. Sende satmışın sanırım. düşnüyomusun tekrar almayı..şimdi gene 4x4 mü var yoksa?

Etiketler

Subaru özellikle forester zor araç, anlayan ustası yok denecek kadar az, servisler paranı alıyo çözüm tam olarak ortaya çıkmıyor, parça pahalı, ve parça için beklemek zorunda kalabiliyosun. burdaki Honda servisinde tüm sıkıntılarımı çok rahat ve öpülmeden halldebiliyodum. Anlıcan muhtemelen aracımı satıcam bi süre sonra ve honda ya devam....

Evet, anlayan ustanın azlığı konusunda hak veriyorum. Yine de sürüş keyfinin Suzuki veya Honda da olduğunu düşünmüyorum. Bunda aracın turbo olmasının payı büyük tabiki.

serkancım selam tekrar , aracı takasa verdim ototeknik subaru'ya , yerine legacy aldım. Bilmiyorum ben foresterdan çok çok memnundum , 66.000 KM de İstanbul Cadde Motors'dan aldım , 126.000 KM ye kadar ekstra hiçbi sorun çıkarmadı , periyodikleri de cadde ve ototeknik'te yaptırmıştım. Sorun çıkarmadığı için dilinden anlayan usta arayışım olmadı belki de ondandır ? fakat ototeknik sezer abi konusunda çok iyidir ? Kardaki tırmanış kabiliyetini hiçbir honda'da bulamazsın , o da ayrı konu. keza ivmelenmeyi de.

Korhan sanada selmlar, Valla senle bazı konularda hem fikir değilim, bunları bi ara senle paylaşırım. Senin eski forester bordoydu sanırım, onuda yeni sattı ototeknik.
İzmitte çok ciddi bir kış olmaz, yollar açık olur. Ağır araziye çıkmak istersende bence forester yükseklik ve naziklik açısından yetersiz. Bu nedenle bakım, ikinci el, sorunsuzluk açısından honda dicem başkada bişi demicem...:smiley:
Bu arada Forester arkalara KYB amortisörler için yada senin yükseltme talebinede cevap verebilecek yay arıyorum. Bence başka bir araç yayı kullanılabilir buda adı subaru olmadığı için ucuz olur diye düşünüyorum :smiley:

Arazi kullanımı açısından düşünürsek tabii ki Forester eski kasası buna hiç müsait değil ona katılıyorum. Fakat kıyaslama yaptığın araç Honda olduğu için söyledim. Kesinlikle Honda'dan daha iyi bir performans sergiler :smiley: eğer benimkini satmış olmasaydım anahtarına iddiaya girerdim :smiley: evet bordoydu , bir süre eşi kullandı sonra istanbul'a sattı.

Yiğittorun
Şu yay meselesine bende çok kafayı taktım. Hatta sipariş geçmek üzereydim yurtdışından. ancak şu kingsprings yayları kullanan arkadaşından birraz fikir alsak... Ben KYB amortisörler ile kullanmak istiyorum bu yayları. Acaba arkadaşın orijinal amortisörler ilemi kullandı. Hangi ülkeden kaça getirtti. Kargo ve vergi ne kadar tuttu. Yada bize bu konuda ne önerir.

kyenipazar selamlar

legacy ile aran nasıl?

serkanwalkera servis usta konusunda hem katılıyorum hem katılmıyorum nedenine gelince:servisler genel olarak 2 ye ayrılırı:müsteriyi yolunacak kaz olarak görenler ve görmeyenler.honda da da servis ücretlerinden şikayet eden çok bu bi gerçek.ikinci olarak japon arabaları mekanik olarak sağlam arabalar.dolayısıyla pek problem çıkarmıyorlar ben şu ana kadar far ampulu silecek vb. değiştirdim .tabii uslu uslu en fazla stabilize yolda gunluk kullandım.ancaak motor,turbo arızası,şanzıman arızası gibi arızalarda kusura bakmayın ama her servis canınıza okur hiç şansınız yok.
balkanlarda bir oto bayii subaru firmasını bırakmış arkadaşım nedenini sorunca:biz satıştan ziyade servis ve yedek parçadan kazanıyoruz.bu araçlaır ise arıza yapmıyor demiş.

özet olarak foresterlar uzaydan gelmedi her usta yağını filtresini farını sileceğini değiştirir.elektrik arızasını giderir.diğer büyük problemlerde ise diğer markalarda da yapacak bi şey yok.selamlar

Sadece ustalık değil problem, yedek parçalarıda oldukça pahalı diğer japonlara göre. Sorun yaşarsanız eğer nedemek istediğimi anlıcaksınız, ama umarım yaşamazsınız. Ben honda dan servisteki eş dost sayesinde sorun çekmiyordum, buda benim şansımdı.
Konu başlığındaki sorunuma dönmek istiyorum. Forester KYB marka arka amortisörlerine göre yay arayışım devam ediyor. Bunu artık bir hırs yaptım ve sanırım Türkiyede buna bir çözüm bulan arkadaşı bulamayacağım. Hafta içi artık yurtdışından özel üretim yay siparişi vereceğim gibi gözüküyor. Kargılının toros yayları uygulaması sonucundan bi haber alamadık. Yiğittorun da kingsprings yayları getirtip aracına takan arkadaşından geri dönüş yapmadı.
GerçiTürkiyede de özel üretim yay yaptırabiliriz ama, fiyat ve deneme yanılma risklerini düşününce yapılmışı almak daha mantıklı gibi geldi.

merhaba ben toros helezonları halen kullanıyorum bir sıkıntım yok aracımın yüksekliği eskiye nazaran gayet iyi ama amartisörlerin değişmesi lazım illa ki çünkü arka koltuğa 3 tonajlı insan binince amatisörler bitik olduğu için yere yapışı nerdeyse

parça konusuna gelince önce ki konudada yazdım japonların parçaları birbirini uyuyor sadece takip etmek lazım benim aracın arıza lambası yanıyo bazen lamba yandığı zaman aracım 2000 deviri geçmiyor ne kadar basarsam basayım ama bazen stabilize yolda lamba sönüyor yada tam tersi lamba sönükse stabilizede yanıyor ve araç 2000 deviri geçmiyor air flow arızası dediler servisde 250 tl civarı , nissan almeranın ki birebir aynı yibi deneyeceğim yakın daa

Aracınız kaç bin km de. Belki temizlerseniz dikkatlice, elektronikçilerin kullandığı spreyler ile olabilir, düzelebilir. Çünkü içinde sadece bir tel var flowmetrenin ve tel hava filtresine giren havadan zamanla çok kirleniyor. Siz toros yaylarını orijinal amortisörleremi taktınız. Denemek istiyorum sizin yaptığınızı ama yayın üstünde yaptığınız tadilat beni korkutuyo. Yay çeliği çok sert olduğundan en küçük bir deformasyondan sonra her an kırılabilir. Buna dikkat edin bence.

aracım 237 bin km de motorsa yenilenmiş 210 bin km de kompleyapıldı kendim de elektronikciyim zaten o dediğinizi denedim olmadı helezonu da tornacı arkadaşım oksijen kaynagı ile ısıtıp öyle şekil verdik ve normal havada soguması nı bekledik şimdilik bi problem yok

Sölediğinize göre bozuk yollarda yapıyorsa bir yerde bişiler yerinden oynuyo ama ne dimi :smiley: Bence arıza ışığı yanarken bilgisayara bağlayıp ne arıza kodu verdiğine bakmak lazım aracın ki arızayı bulmak kolay olsun.

Evet arkadaşlar, eninde sonunda beklediğim yaylar geldi ve KYB non self levelling amortisörler ile bugün montajını yaptım. sonuç harika en kısa sürede resimlerid e koyucağım.

Hayırlısı olsun, sürüşte fark oldu mu? Bir de toplam maliyeti ne kadar oldu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR