Forester Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ZAFERALTIN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,398
Ynt: Forester Hakkında...

buda diğer araclarla ılgılı olan kıyaslama vıdeolarından biri...
https://www.youtube.com/watch?v=ktoGVBR4op4

Sürekli dört çeker olayı yakıtı artırır bunda hemfikiriz ama kıyaslama toyota rav4le yapılınca oda sürekli 4 çeker fazla bir yakıt farkı olmayacağını düşünüyorum.Aslında benim en çok kafamı karıştıran bu sert arazi koşullarında aracın başına gelebilecek herhangi bir sorunda servis masraflarının nekadar olacağı.Örneğin en çok konuşulan amortisörler. Rav4 ün amartisörüyle foresterın amartisörü arasında fiyat bakımında dağlar var.En azından ben öyle biliyorum.Bu konuda düşünceleriniz?

forester'ın orjınal amortısorlerını kullanırsanız bıraz fark var.. bence sebebıde selflevelıng denılen kendınden ayarlı amortısorlere sahıp olması..aracın arkasına yuk veya romork taktıgınızda aracın önu eskı renolardakı gıbı şaha kalkmıyor..aracın yukselıgını dengelıyor amortısor..ama tabıkı patlarsa orjınal yerıne kyb amortısorlerını daha uygun fıyata alabılırsınız ama ozamanda ayarlı olmuyor amortısorler.....sanırım rav4 tede uygun olmasının nedenı boyle bır ozellıgın amortısorde olamamsı olabılır dıye düşünüyorum...

eger ayarsız olsun dersenız 2 tane kyb amortısor 600tl cıvarlarında..yok orjınal ayarlı amortısor olsun dersnız tanesı 890tl.. cıvarlarında...

theaprantice' Alıntı:
Sürekli dört çeker olayı yakıtı artırır bunda hemfikiriz ama kıyaslama toyota rav4le yapılınca oda sürekli 4 çeker fazla bir yakıt farkı olmayacağını düşünüyorum.Aslında benim en çok kafamı karıştıran bu sert arazi koşullarında aracın başına gelebilecek herhangi bir sorunda servis masraflarının nekadar olacağı.Örneğin en çok konuşulan amortisörler. Rav4 ün amartisörüyle foresterın amartisörü arasında fiyat bakımında dağlar var.En azından ben öyle biliyorum.Bu konuda düşünceleriniz?

Tüm RAV4'ler sürekli 4x4 değil, özellikle son yıllarda üretilenler. Yakıt tasarrufu için artık akıllı 4x4 şeklinde üretiliyor.

Amortisörleri Ankara Şaşmaz'da veya İstanbul Bostancı'da oldukça uyguna garantili tamir eden yerler mevcut. Bu araçlar ağır offroad araçları değil, o nedenle limitlerine uygun kullanılmalılar.

peki 2007 model 120 bin km'deki bir forester sizce ne kadar eder? Aynı şekilde 2004 Model Rav4

theaprantice' Alıntı:
peki 2007 model 120 bin km'deki bir forester sizce ne kadar eder? Aynı şekilde 2004 Model Rav4
bence 2007 model makyajlı kasa 32-33000 tl cıvarında eder..2004 rav4 te 28.000 cıvarlarında verırdım ben olsam....

ha bu arada forester'ı tercih ederim.. en azından biraz daha geniş ve donanım olarak sankı bıraz daha fazla..diğer temel farklılıklarını saymıyorum zaten :smiley:

theaprantice' Alıntı:
bence km'den çok aracın bakımlarına ve kullanımına dikkat edın..Nıce araclar var daha 100 bini devirmeden ahı gidip vahı kalmış :smiley:

Yeni kasa forester özellikleri inanılmaz hoşuma gitti. 4-5 sene sonra kısmet olursa temiz bir ikinci el ile tekrar Subaruya geçmek isterim ;D

GezenGen' Alıntı:
Yeni kasa forester özellikleri inanılmaz hoşuma gitti. 4-5 sene sonra kısmet olursa temiz bir ikinci el ile tekrar Subaruya geçmek isterim ;D
yeni kasa benimde onumuzdeki 5günlerde yıllık butcem icerisine 2.el olarak girmis durumda. Ozellikler ve donanimlar super 2.0 turbo, 240 beygir,x mode vs.... aarac full...

forester xt gerisi yalan

image.jpg

forester hem kalitesi hem motor gücü hemde arazi ve yol performansı olarak rav4 ü altına alır aynı anda crv yide çekerek götürür merak etmeyin :D

forester hem kalitesi hem motor gücü hemde arazi ve yol performansı olarak rav4 ü altına alır aynı anda crv yide çekerek götürür merak etmeyin :D

Tabi arabayı böyle kullanan subaru kullanıcısının arabasının motoru çektiği rav4ünkinin yarısı kadar dayanmayabilir o da ayrı konu. Geçen bir arkadaş ankarada cinnahı çıkarken basayım demiş motoru eline almış, yani diyorum ikisi de japon arabası biri 8 yaşındayken motoru dağıtıyor öteki 15 sene dayanıyorsa bu çeker götürür mantığında bir yanlışlık vardır yoksa arabanın kaliteli olduğunu biliyoruz ne de olsa o da japonyadan çıkmış ;D

sakyuz' Alıntı:
Tabi arabayı böyle kullanan subaru kullanıcısının arabasının motoru çektiği rav4ünkinin yarısı kadar dayanmayabilir o da ayrı konu. Geçen bir arkadaş ankarada cinnahı çıkarken basayım demiş motoru eline almış, yani diyorum ikisi de japon arabası biri 8 yaşındayken motoru dağıtıyor öteki 15 sene dayanıyorsa bu çeker götürür mantığında bir yanlışlık vardır yoksa arabanın kaliteli olduğunu biliyoruz ne de olsa o da japonyadan çıkmış ;D
Niye motoru elimize alalim? Bu araclar ticari kayginin en az oldugu firma tarafindan yapiliyor. 4x4 olayan araci 4x4 mus gibi satmayada calismiyor. Sinifinda en fazla guce sahip olan bir motor. Yuruyen alt takimlarinin rally tabanli oldugu butun yerli yabanci forumlardada yaziyor.
Ayrica ankarada araci bozulan arkadasin yazilarini okursaniz arkadasin triger kayisi 7 bin km once takilmis olmasina ragmen kopmus. Yani burda baska bir sorun var.
Bahsettiginiz gibi olsaydi drag yarislarinda rallylerde ve pist yarislarinda subarular 1. Olmaz/olamazdi.
Sizin bu yazdiginiz gibi dusunen firmalar oldu.
Subaru rallylere katildigi sene diger otomativ firmalari subarunun aracinin 4x4 oldugunu gorunce gazetelere demec verdiler, kamyonla rallyemi katilinir diye alayci bir sekilde. Yarisma sonucunda tuttuklari sey kupa degildi ama :smiley:

Bakin bu sistemi bozmadan ve sisteminden vazgecmeden uretim yapan iki firma var dunyada.
Biri porche digeride subaru. Yillar gecmesine ragmen hala boxer ve 4 ceker.
Bu arada toyatanin yeni cikarttigi gt86 da boxer motor var. Subarudan alinma.
Toyata bayilerine gitiginizde dunyanin ilk yatay motoru diye satmaya calisan geri zekalilar gorebilirsiniz.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.