Forester 2010 kış lastiği tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msurg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,331

msurg

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Telsiz Çağrı Kodu
TA2MEU
Merhaba,

Forester 2010 2.0X comfort için kış lastiği ne önerebilirsiniz?
225/55R17
Yokohamanın lastikleri var ancak açıkçası oldukça pahalı.
İlginize şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Forester 2010 kış lastiği tavsiyesi

Yeni kasaları bilemiyorum, eski kasa olsaydı yardımcı olmaya çalışırdım.

Ancak bildiğim kadarıyla Kumho fiyat/performans açısından önerilen bir marka.

İlginize teşekkürler.
Kumhonun bu http://www.lastikturk.com/225_55_17_kumho_kw22_lastik_4026.html linkteki lastiğini buldum, ancak bu konuda fazla bilgim olmadığı için tam karar veremedim.
Bu lastiğin desenleri simetrik. Anladığım kadarı ile SUV veya 4x4 lastikleri asimetrik desenli oluyor. Zaten bu lastik hakkında da nette SUV için olduğuna dair bir bilgi bulamadım. Ancak sitede 4x4 lastiği olarak geçiyor.
Bu lastik bana herhangi bir problem çıkarır mı?
Saygılar...

Sadece karda kışta kullanılacaksa bridgestone dmz3 gayet güzel. Bol çamurlu yerlere girilecekse en azından AT tipi bir lastik bakmak lazım, fakat karda nasıldırlar bilemem, denemedim. 4 mevsim olarak tabir edilen lastiklerden ise uzak durun, karda hiçbir işe yaramazlar. 4 akdeniz mevsimi kast ediliyor muhtemelen, o da afrika kıyısındaki akdeniz iklimi olsa gerek ;D

msurg' Alıntı:
İlginize teşekkürler.
Kumhonun bu http://www.lastikturk.com/225_55_17_kumho_kw22_lastik_4026.html linkteki lastiğini buldum, ancak bu konuda fazla bilgim olmadığı için tam karar veremedim.
Bu lastiğin desenleri simetrik. Anladığım kadarı ile SUV veya 4x4 lastikleri asimetrik desenli oluyor. Zaten bu lastik hakkında da nette SUV için olduğuna dair bir bilgi bulamadım. Ancak sitede 4x4 lastiği olarak geçiyor.
Bu lastik bana herhangi bir problem çıkarır mı?
Saygılar...

SUV ve 4x4'lerin lastiklerinin asimetrik oluşuyla ilgili birşey okumadım şimdiye kadar. Ancak bunu teknik bilgiler bölümünde sorarsanız daha iyi yardımcı olabilirler üyeler.

jackal_078' Alıntı:
Önceki kasalar için bir tavsiyesi olan varmı?

Dunloplar Japonya üretimiymiş artık. Ama senesine bakılmalı. Bir de dediğim gibi Kumho olabilir daha uygun fiyatlı olarak.

Forester 2006 2.0X Limited AT/ZL aracımda Bridgestone Blizzak 4x4 LM25 lastikleri kullanıyorum. Performans olarak mükemmel diyebilirim. Karlı, buzlu yollarda denedim. Gerçekten tavsiye ederim.

Bu arada 2010 Comfort araçlarda 17" lastik seçeneği yok diye biliyorum. 2.5XT versiyonlar 17" ile geliyor. Lastik ebadı 215 65 16 olmasın??

Üzerindeki lastikler
Yokohama Geolandar 225/55/17
Ben alırken Comfort'ların hepsinde bu ebat vardı.

Bu arada lastik seçiminde
Hankook W300 ve Kumho KW22 arasında kaldım. Daha pahalılarına 3-4 ay kullanacağım için çıkmak istemiyorum.
Bu lastikler hakkında yorumlarınız olursa sevinirim.
Saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR