99 model subaru forester s-turbo aldım şu an lpg ile boğuşmaktayım. yeni atiker taktırdım fakat düşük devirlerde ve kalkışta ancak aracı sürenin hissedeceği bir devir almama ve saniyenin 20 de biri kadar bir sürede sanki gaz kesiliyormuş hissi var, yani bu süre daha uzasa silkeleme diyeceğim ama çok az var yanınızdaki hissetmez , ancak kaymak gibi yol olacakki yanınızda oturan kişi aracın gidişinde bir sorun var desin yada siz söyleyeceksiniz, bazende baya belli ediyor. yani öyle aşırı bir sirkeleme tıkanma yığılma değil ama normal kullanımda bir çekmeme sorunu var ve tam tersi gazı kökleyipte devrini alınca problem yok. ayrıca birde zor hissedilen pat pat sesi var, gaz pedalından çok rahat hissediliyor bu patlama, bazen yanınızdaki kişide hissediyor dikkat ederse, usta gaz teliyle ilgili mekanik birşeydir bakarız dedi ama pedalı sabit tutarken oluyor, mekanik ise sabit duran sistem niye pat küt etsinki ?
en başından anlatacak olursak.
önce lpg takıldı (atiker safe fast ecu ve sr03 regülatör(büyük tip güçlü motorlariçin) ve kırmızı enjektörler) (manifold sökülüp delme işlemi yaptılar, tek kişi yaklaşık 7 saatte bitirdi komple montajı) ve ilk denemede baya kötüydü, gaza bassanızda araba gitmiyordu. sonraki gün enjektör peşine takılmış olan nozüller daha genişi ile değişti biraz düzeldi ama bu yukarda bahsettiğim olay bitmedi.
aynı gün enjektörler siyah horizon ile değişti ve 4-5 saat ayar için uğraşılmasına rağmen yukarda bahsettiğim sorun bir türlü değişmedi.
şimdide lpg sisteminin elektrik kabloları değişecek, umarım ya düzelir yada geri alırlar sistemi. en korktuğum şey suçu arabaya atmaları, umarım böyle bir şey yapmazlar. çünkü usta biraz "kurum" olayından bahsetti (öyle demeye başlayınca tamam dedim bu iş burda bitiyor), sonra neyse ki enjektörleri falan değişti ve kabloları değişicez dedi şimdilik yüzüstü bırakacağını sanmıyorum.
yarın komple lpg kabloları değişecek bakalım sonuç verecekmi. belki 20 defa ayar yapıldı bugün yaklaşık 70 km test ettik, git gel ayarla git gel ayarla hatta sürüş esnasında ayarlama yaptık hiç sonuç vermedi. kablolardan sonrada vermesse epey strese gireceğim.
aynı aracın 2003 modeline teleflex taktıran biride vardı onunda problemi vardı, problemi benle aynı değildi belki ama ayarı bozuluyor 2 haftada bir ayar yapmak gerekiyor diyordu. Yani "atikerden oldu, brc teleflex falan taksaydın" diye birşey değil olay.. bence tabi.
not : benzinde hiçbir sorun yok.