Ambulans kasa 2007 model bir ford transit de ben aldım. Dayanıklılığını biliyorum. Tabii 4x4 olması benim için önemliydi.
Yaz başından beri 25.000 km yi geçmişim direksiyon başında.
Gittiğim yerlerden bazılarında 4 çeker olmasa aracım çıkamazdım.
Araziye uyumlu, yani kısa kasa olmalı idi yapacağım karavan.
Dallardan çok çektiğim için telsiz antenlerimi bile ön kaput önüne çatı hizasını geçmeyecek biçimde yerleştireceğim.
Yani arkada çıkıntı yaparsam sürünen dallardan her dönüşte boyatmam gerekir bu çıkıntıları.
Ayrıca kış aylarında da kullanacağım için izolasyondan da taviz veremem çünkü ya başım ya kelim üşüsün istemiyorum. Boy da 1.88 olunca bu şartlarda yatağı enine koyamıyorum.
Bunun yerine üstü katlanabilen bir ranza düşünüyorum.
Aşağıda alel acele yaptığım bir çizim var.
Wc yi kasetli düşünüyorum ancak hem kasetli hem maceratörlü bir model duydum ona da bakacağım.
Küçük bir buzdolabı ve üstünde dolap benim için yeterli olabilir.
Stepneyi arka kapıya su depolarımı bunun yerine yerleştirmeliyim ki aracın altını yere yaklaştırmayayım.
Belki çok kişiden farklı benim amacım. Bu yüzden farklı düşünüyor olabilirim. Benim kullanımımda aracın siyah hatta tentenin bile siyah olması gerekiyor. Yatak ve wc nin büyük olması lazım.
Tabii ki güneş panelleri, aküler olacak ama bunu eksi 45 te de kullanacağım.
Mutlaka sessiz 1 kwa çanta jeneratörümü de yanıma alacağım. Hem akşam bir kaç saat yoğun elektriğimi karşılayacak hem de akülerimi şarj edebilecektir. Malumunuz direkt akü de şarj edebilir, araçtan biraz uzakta yağmurda ve karda da çalışabilir.
Ayrıca seyyar “dikey rüzgâr jeneratörünü” de denemeyi düşünüyorum. Genelde güneş yoksa rüzgâr olur.
Çeşitli sorunlar beni geciktirdi. Öncelikle arızalı 4 çeker beni çok uğraştırdı. Almanya şanzıman ve diferansiyele 10 bin euro istedi. Azerbaycanda bile ustasını bulamadım. Ama Trabzonda buldum. Bu arada çıkmasını da buldum ve nihayet çalıştı. Şimdi yedeğim bile oldu.
Ön tamponun demir yapılması, çeki demiri, gizli vinç, telsiz anten direkleri bitmek üzere sonra yavaş yavaş iç döşemeleri başlayacak.
Ekli dosyayı görüntüle 507859