uysalburak
Zirve
.
102 A/h mi ?
Tüketicileriniz neler ?
Ben 33-35 A/h arası sarfiyatlı yaşamımla gayet Mesut’um.
Abi eşimin o yok bu yok deyip vazgeçmesini istemiyorum. Giden biraz para olsun önemli olan mutlu olmak diyorum.
.
102 A/h mi ?
Tüketicileriniz neler ?
Ben 33-35 A/h arası sarfiyatlı yaşamımla gayet Mesut’um.
150 amper saat tüketimini sıhhatli şekilde sağlayacak olan akünün kapasitesinin en az 600 amper saat olması gerekir ki sayet fazladan bir gün bile güneş çıkmadığını kabullenirsek tüketim 300 amper olur bunu karşılıyacak olan akü bankasınında 1200 amper saat olması gerekir.Sanki Denizaltıdan bahsediyoruz !!!!.
Şayet her gün bu tüketimin ne kadarını Alternatörden ne kadarını Güneş panelinden karşılıyacagınızı söylerseniz hani şöyle bir panel watt ve panel metrekare hesabıda yaparız.bu arada 600 amper saat aku gürubunun haçmini ve agırlığınıda hesaplamak gerek.
Aslında 150 amp i biraz fazla abartarak söyledim.
Her zaman o kadar güneş bulamayacağımı bildiğim için sisteme yardımcı ne olur ne olmaz hesabı küçük bir jeneratör ilave etmeyi düşünüyorum. Bu konuda fikriniz nedir ?
İhtiyaçlarınızı karşılayacak olan Jeneratörünüz 2,5 KW tan aşağı olmaz.Bu da küçük bir jenaratör değil.Birde insanların yoğun olduğu yerde vereceği gürültüden dolayı şikayetlerle karşılacaksınız.Yağmurlu havalarda da kullanamayacaksınız.
Şuna benzer bir jenaratör olacak. Bu örnekte tam güçte kullanırsanız 8 saatte 15 litre yakıt sarfiyatı var.
Örnek jenaratör
Manisa da motocamper yapan Hakan bey bir bölümü açıp oraya küçük bir jeneratör yerleştirmişti. Ben de o tarz düşünüyorum. Yakıtını hesap etmiyorum. Karavan kamplarına gidermiyim bilmiyorum. Bunu daha çok sisli yağmurlu Karadeniz yaylalarında kullanırım diye düşündüm.
araç içinde mi jenaratörü çalıştıracaksınız?
Çok iyi havalandırma olması ve yaşam mahalline jeneratör egzosot gazı sızıntısı yapacak açıklığın bulunmaması gerekir.Birde araç içinde çalışan jeneratörün gürültüsüne siz katlanabilecekmisiniz.
Hangi elektrikli aracı gün içinde hangi süre ile ve günün hangi saatinde kullanacaksınız döküm yaparsanız gün içinde en çok akım hangi süre ile harcanıyor tespiti yaparız sonrada günlük tüketimi bir gün sonra karşılıyacak güneş paneli hesabı yaparız.Aslında 150 amp i biraz fazla abartarak söyledim.
Her zaman o kadar güneş bulamayacağımı bildiğim için sisteme yardımcı ne olur ne olmaz hesabı küçük bir jeneratör ilave etmeyi düşünüyorum. Bu konuda fikriniz nedir ?
.
* Suyu elektrikle ısıtmanızın gerekçesini çıkaramadım ?
* Televizyon, yeterli internet kotasıyla, belki tabletten de izlenebilir ?
(Aslında senede ~8 ay kadar televizyon yerine yaşamın kendisini izlediğimden, bu konunun kompetanı sayılmamam lazım)
* Kullanılmadığı zaman kapatılan, baş yüksekliğindeki bir ekstra ısıtıcı çıkışı, demonte olabilen kısa bir plastik boru yardımıyla, belki saçları kurutmak için de yeterli bir çözüm sunabilirdi ?
(Yine “Zihni Sinirli”liğim tuttu)
* Buzdolabının çalışmasını, sıcak günler için ~9 saat hesaplamanız daha yerinde olurdu.
* Isıtıcının elektrik tüketimini atlamışsınız.
Alın size günde en az 40-45A/h gibi bir kazanç.
Umarım içinde eşinizin keyfini bozacak bir madde yoktur ?
Hatta plastik boruyu onun favori renginden seçebilirsiniz..
...
Gönderdiğiniz videonun bende çağrıştırdığı ise şu oldu;
Aracı amaça dönen işin gerekçesi şüpheli olmalı ?
Amaç gezme ise, karavan bahane..
.
Şu ana kadar yazılanlardan edindiğim kanaatı mı yazayım.Çok kestirmeden ve kesip atmak gibi olacak ama siz bu KARAVAN işini unutun terk edin derim.Çünkü ev konforunu alışkanlıklarını vede EŞİNİZİN kalbini gönlünü kırmamak adına tavizlerinizi bir araya getirince bu kadar şey Bir MOTOKARAVANIN İÇİNE SIĞMIYOR.
Bu gözlemleri kendi yaşadığım karavan hayatımın içindeki kesitlerden örnekleyerek yazdım.
Şayet sizi kıracak bir şey yazdım ise peşinen özür diler af etmenizi rica ederim.Amacım kırmak değil yardım etmek.