ford TDCİ motorlar lr defender'e tadılabilirmi?l

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,008

_AHMET_

Ana Kamp
Yer
kayseri
selemlar fordun yeni motorları TDCİ motorlar defndere takılabiliyormu 3 farklı motor seçeneği var 3.2 Litre tdci 200 ps/470Nm
2.3 Litre tdci 100ps/285Nm veya yine 2.4 Litre 140 ps 375Nm olan var ben 3.2 den yana düşünüyorum braz daha guçlü olsun diyorum ancak bu motorlara
mt12 şanzıman mı rn380 mi yoksa başka değişik şanzumanlar varmı ve motorların (sıfır) fiyatları nerelerdedir? şanzuman (sıfır) nekadardır ?
bu tip motorlar için ne gibi değişiklikler yapılması gerekiyor çok mu masraflı oluyor yapılan değişiklikler ?

saygılar
_AHMET_

Etiketler
Ynt: ford TDCİ motorlar lr defender'e tadılabilirmi?l

0 sandık motorlar bu bahsettikleriniz ciddi paradır:smiley:
elektrik tesisatı beyni osu busu turbosu filan da ayrıca masraf
herhalde rahat 2.el bir 100 düz dizel parası verirsiniz bu motorlara...

Bu motorlar hakkında bilgisi olan arkadaş yok mu ? Elektronik sistemin sıkıntılarını biliyoruz ama hemen aklıma bu motorların mekanik pompa ile toplanıp toplanamayacağı geliyor..
3.2 litre turbolu bir motor Defenderin gerçek hakkınnı verirdi ancak ... Ahmet beye işin mevzuat kısmıyla ilgili " Bu motorları Land Rover fabrikası Defenderlere henüz takmadığı için kurallara uygun olarak takabilmek mümkün değil , ancakkk ! halen banana motorları bile defendere atan arkadaşlar olduğuna göre , bazı yerlerde bu işlemi yaptırabilirsiniz , bazı yerlerde ise projenizi çizdiremezsiniz.

_AHMET_' Alıntı:
selemlar fordun yeni motorları TDCİ motorlar defndere takılabiliyormu 3 farklı motor seçeneği var 3.2 Litre tdci 200 ps/470Nm
2.3 Litre tdci 100ps/285Nm veya yine 2.4 Litre 140 ps 375Nm olan var ben 3.2 den yana düşünüyorum braz daha guçlü olsun diyorum ancak bu motorlara
mt12 şanzıman mı rn380 mi yoksa başka değişik şanzumanlar varmı ve motorların (sıfır) fiyatları nerelerdedir? şanzuman (sıfır) nekadardır ?
bu tip motorlar için ne gibi değişiklikler yapılması gerekiyor çok mu masraflı oluyor yapılan değişiklikler ?

saygılar
_AHMET_

Ahmet Bey;

Ford'un TDCI motorları ve benzeri diğer elektronik motorların çalışması için araç üzerine bir çok sensör yerleştiriliyıor. Bu sensörlerden gelen bilgiye göre aracın yakıtı, havası vs ayarlanıyor. Dolayısı ile motoru başka bir marka araca takmak sıkıntılı olur.

Motorun ve şanzımanın sıfır fiyatlarını Ford yetkili servislerinden öğrenebilirsiniz. Ford servislerinden alacağınız MT82 şanzıman Transit'e uygun olacağı için Defender'daki LT230'a bağlamak için çeşitli parçalara ihtiyacınız olacak. Aracınızdaki LT77 şanzıman ile, ya da R380 şanzıman ile de kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

_AHMET_' Alıntı:

saygılar
_AHMET_

edaghan arkadaşımızında bahsettiği gibi bu tarz motorlar sensörler yardımıyla çalışır. ayrıca verdiğiniz veriler yanlış değilse 200 ps motor yaklaşık olarak 360 hp ye eşdeğer olur. kısacası defender için en uygun motor ford grubunda mekanik pompalı motor . oda puma motordur. :smiley:

edaghan' Alıntı:
Ahmet Bey;

Ford'un TDCI motorları ve benzeri diğer elektronik motorların çalışması için araç üzerine bir çok sensör yerleştiriliyıor. Bu sensörlerden gelen bilgiye göre aracın yakıtı, havası vs ayarlanıyor. Dolayısı ile motoru başka bir marka araca takmak sıkıntılı olur.

Motorun ve şanzımanın sıfır fiyatlarını Ford yetkili servislerinden öğrenebilirsiniz. Ford servislerinden alacağınız MT82 şanzıman Transit'e uygun olacağı için Defender'daki LT230'a bağlamak için çeşitli parçalara ihtiyacınız olacak. Aracınızdaki LT77 şanzıman ile, ya da R380 şanzıman ile de kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

abi bu 2007 sonrası defender puma ların şanzımanı nedir peki model olarak?

vites kollarının bulunduğu yerler şanzıman üzerinde farklı mı bizim mevcut şanzımanlardan?

Göktuğ,

LR, 2007 ve sonrası Defender'larda Ford'un MT82 adını verdiği şanzımanın bazı değişiklikler yapılmış halini (fiziksel şekil ve dişli oranları) GMT82 adı altında kullandı. LT230 bağlantısı LT77 ve R380'e göre farklı. Yolcu kabininden görünüşleri de farklı. Döşeme kitlerini de alırsan, kendi aracına takmanda bir sorun olacağını sanmıyorum.

edaghan' Alıntı:
Göktuğ,

LR, 2007 ve sonrası Defender'larda Ford'un MT82 adını verdiği şanzımanın bazı değişiklikler yapılmış halini (fiziksel şekil ve dişli oranları) GMT82 adı altında kullandı. LT230 bağlantısı LT77 ve R380'e göre farklı. Yolcu kabininden görünüşleri de farklı. Döşeme kitlerini de alırsan, kendi aracına takmanda bir sorun olacağını sanmıyorum.

yan, abi mesela benim puma ların vites kollarını almam lazım ama onların duruş pozisyonu farklı bizimkilerden. ben bu şanzıman ustu tunelde, pumanınkini alsam, o vites kollarını benım şanzımana takabilir miyim peki?

Göktuğ;

Senin vites kollarının düzeni şu şekilde:

407_0.jpg

Puma'nınki ise:

land-rover-defender-svx51.jpg

Gördüğün gibi düzeni farklı. Kolları ve vites kulelerini alsan da, LT77'ye birebir oturmayacaktır. Elle parça yaptırıp bir şekilde bağlamanın yolunu arayacaksın. Ana şanzıman kulesinde bir değişiklik yapamazsın muhtemelen. LT230 için olan kuleyi oturtunca da muhtemelen zaman içinde titreşim nedeni ile yerinden çıkacaktır. O nedenle, eğer yeni şanzımana geçmeyeceksen; vites kolları ile oynama.. Defender'in en önemli özelliği arazi moduna geçip kilitlenebilmesi. Arazide çalışmayan bir arazi kolu ne işine yarar ki?

anladım abi...

vites kolu da mevcut olan, muhtemelen bu yeni tip göğüse çarpar ya

bu iş içi biraz düşünmem lazım sanırım benım:smiley:

Merhaba,

Konu başlığı açıldığı dönem, aşağıdaki satılık ilanı kaldırılmıştı, sitede gezerken gördüm; şimdi tekrar ilan güncellenmiş. Bahsi geçen motor + motorun araç üzerine uygulanma maliyeti + araç fiyatı ile mukayese edildiğinde, satıcının istediği fiyat ilginç geldi bana.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-arazi-yuzu-gormemis-tdci-motorlu-52350461/detay/

Barış

satıcı yanlış yazmış ilanı. bu defenderin üzerine attığı duratorq motor yani mekanik pompalı ford motoru kısacası puma motor. tdci motor çok farklıdır. satıcı zaten bomba birine benziyor. ilan açıklamasında kesinkez tdi motor değildir diyor ama resimlere bakınca motorun tdi olduğunu kendiside kabul etmiş. arka tarafa tdi stickeri ve davlumbazın resmi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR