Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 182,202

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Arkadaşlar siz mutfak evyesini değiştirdinizmi ?Daha önce laminat tezgah kesmiştiniz yanılmıyorsam. Bu yeniyse özel ölçü verip te mi döktürttünüz.?

Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Ben mutfaktezgahımı, ıstedıgım olculerde MDF (ham) den olculerıme gore kestırdıkten sonra on kısmına 5 cm genıslıgınde (uzunluk tezgahın boyu) ıkıncı bır MDF parcasını tutkalllayıp sıktım. onden bakılınca 36 mm gorunecek sekılde . On tarafa gelen bu kalınlıgı daha sonra sabıt frezede keskın koseyı yuvarlatarak (radus) gorunumu estetık hale getırmeye calıstım. Lamınantı yuvarlatılan kısım dahıl ozel yapıstırıcısı ıle ısı tabancası uygulayarak arkadasımla bırlıkte yapıstırdık.(maramgozlarda bu yapıstırma ıslemını yapabılecek bır alet var) Guzel oldugunu sanıyorum ben begendım.
Kolay gelsın.

enverdede' Alıntı:
Arkadaşlar siz mutfak evyesini değiştirdinizmi ?Daha önce laminat tezgah kesmiştiniz yanılmıyorsam. Bu yeniyse özel ölçü verip te mi döktürttünüz.?
Enver abi mutfak evyesini değiştirdik gözündende hiç bişey kaçmıyor tezgah büyüktü kesildi diğer tezgaha göre biraz ağır ama çok şık durdu

orbay74' Alıntı:
Ben mutfaktezgahımı, ıstedıgım olculerde MDF (ham) den olculerıme gore kestırdıkten sonra on kısmına 5 cm genıslıgınde (uzunluk tezgahın boyu) ıkıncı bır MDF parcasını tutkalllayıp sıktım. onden bakılınca 36 mm gorunecek sekılde . On tarafa gelen bu kalınlıgı daha sonra sabıt frezede keskın koseyı yuvarlatarak (radus) gorunumu estetık hale getırmeye calıstım. Lamınantı yuvarlatılan kısım dahıl ozel yapıstırıcısı ıle ısı tabancası uygulayarak arkadasımla bırlıkte yapıstırdık.(maramgozlarda bu yapıstırma ıslemını yapabılecek bır alet var) Guzel oldugunu sanıyorum ben begendım.
Kolay gelsın.
saolun Mehmet bey güzel oldu ama diğer tezgaha göre ağırlığı fazla montajı daha tam olarak bitmedi sağ sol kenarlarada parça yapıştırılacak

yayiyayayu' Alıntı:
Enver abi mutfak evyesini değiştirdik gözündende hiç bişey kaçmıyor tezgah büyüktü kesildi diğer tezgaha göre biraz ağır ama çok şık durdu
şık durduğu için farkettim 8)

Yaşar bey,evye güzel olmuş ama ağır olmuş.Keşke aynı ölçülerde paslanmaz çelik evyelerden bulsaydınız.Ağırlık çok önemli .Kötü not verdim. ;D ;D

züğürt gezençi' Alıntı:
Yaşar bey,evye güzel olmuş ama ağır olmuş.Keşke aynı ölçülerde paslanmaz çelik evyelerden bulsaydınız.Ağırlık çok önemli .Kötü not verdim. ;D ;D
Teşekkür ederim sami bey 8-10 kg fazlası var olmazsa değiştiririm kötü notta kabulümdür :D :D :D

Merhaba , bende gezenbilirin yeni üyelerindenim. Karavanınız çok güzel olacağa benziyor. Nice güzel günlere yol almanızı temenni ederim

MYWAY' Alıntı:
Merhaba , bende gezenbilirin yeni üyelerindenim. Karavanınız çok güzel olacağa benziyor. Nice güzel günlere yol almanızı temenni ederim
Merhaba gezenbilire hoşgeldiniz çok güzel bir forum faydalanacağınızı zannediyorum karavanımız (Yusuf usta ) sayesinde güzel oluyor temennileriniz için teşekkür ederim

yayiyayayu' Alıntı:
Teşekkür ederim sami bey 8-10 kg fazlası var olmazsa değiştiririm kötü notta kabulümdür :D :D :D
Yaşar kardeş o kadar dert etme ağırlığı,Arkaya asacağın motorsikleti hafif tutarsın olur,biter.

Yaşar usta kolay gelsin, ''kadını makyaj mobilyayı iyi zımpara gösterir'' buda marangoz atasözü :D, zımpara işini boşverme sakın, elini sürdüğünde yüzeyde kaysın eline takılan ne varsa zımparala, 220 no su zımparası kullan
evye çok güzel olmuş, tek sorun ağır olması,
ağırlık seni etkilemeyecekse bozma kalsın, yek kötü tarafı sadece fazla mazot yaktırır

buralpdi' Alıntı:
Yaşar usta kolay gelsin, ''kadını makyaj mobilyayı iyi zımpara gösterir'' buda marangoz atasözü :D, zımpara işini boşverme sakın, elini sürdüğünde yüzeyde kaysın eline takılan ne varsa zımparala, 220 no su zımparası kullan
evye çok güzel olmuş, tek sorun ağır olması,
ağırlık seni etkilemeyecekse bozma kalsın, yek kötü tarafı sadece fazla mazot yaktırır
Levent usta çok teşekkür ederim marangoz atasözünü elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıcam zımpara 180 kullanıyordum 220 bulamadım bugün tekrar bakayım evye biraz ağır oldu idare edicez artık 10 kg den dolayı bende bozmak istemiyorum mazotuda yaksın artık ne yapalım gülü seven dikenine katlanır ;D ;D ;D önerileriniz fikirleriniz benim için çok kıymetli desteklerinizi bekliyorum ben her türlü fikre açığım olumlu olumsuz :D :D :D bu ara ustalık kim ben kim ben çırağım ;D ;D ;D

Yaşar kardeşim bütün şaseli şasesiz araçların hareket halinde bir esneme durumu vardır bu olay yol durmuna göre bazen çok fazla bile olabilir. Şimdi karavanın olduğu ,hareketsiz durduğu yerde kullanacağınız bir çok farklı yapıştırıcı veya silikonlar, açık ve ara kapama derzlerini seçerken bu esnemeyi oldukça dikkate alarak yapıştırıcı konum ve durumlarını nerelerede kullanılabileneceğini çok iyi düşünüp kullanılmalı diye geçiyor aklımdan.Hani bu sarsılmalar ve aşırı esnemeler ile çatlamalar yapmaması içinki sizin aracın haricindeki karavan bölümü gerçekten çok esneme görecek bir yapı tarzında.Siz yokken ben aracınızın içini Yusuf kardeşim ile inceleme fırsatı bulduğumda bunun farkına vardım şimdi işin sırası buraya geldiği için değinmek istedim.
Yaşar kardeşim kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR