Ford Explorer çalışmama nedenleri?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigithakanunlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,317

yigithakanunlu

Yeni Üye
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
0
Yer
Sakarya
Merhabalar arkadaşlar,

Sitenize yeni üye oldum.Yeni Ford Explorer kullanıcısıyım.Baz istasyonlarına yakın yerlerde çalışmıyor.Bunun Explorer doğal davranışı olduğunu sölediler.Hatta bugün yaklaşık 1 saat kadar uğraştım çalıştırmak için.En son işlem kutup başlarını söktüm 5-10 dk.bekledikten sonra çalıştırabildim.Bir parça takılarak bu sorun giderilebilyormuş.Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa çok sevirim.
 

Etiketler
Ynt: Ford Explorer çalışmama nedenleri?

Yiğit selam,

Arancın hayırlı olsun, kendine has düşük radio frekans kontrollü (125 KHz ve 134,2 KHz) immobilizer güvenlik sistemi var vericilerde bulunan değişken ve güçlü frekans radio sinyalleri çakışma ve kirlenmeye yol açar anahtar üzerinden giden frekans bozulduğu için immobilizer devre dışı kalamaz.

Bu sistem aracın arka sol tarafında bulunur anahtarın içinde bulunan pili mutlaka her sene ömrünün bitmesini beklemeden duracell marka güçlü ve taze alkalin bir pille değiştirip;

böyle bir durumla karşılaşırsan anahtarı arka sol tarafına tutup immobilizer'ı devre dışı bırakmaya çalış gösterge panelinde immobilizer sabit kırmızı olarak yandığında, yanıp sönmediğin de devredışı kalmıştır araç çalışır ;)

Benim işim de kulladığım bi cihaz var radio frekansını göderip almaya yarayan onu çalıştırdığım zaman hiç bir araç çalışmıyo sadece explorer değil ;D ben bi gezi de onu getiriyim de yanıma makara olsun tabi immobilizer olan araçlar da ;D
 

Ynt: Ford Explorer çalışmama nedenleri?

benim de 97 model bir ford explorerım var ve baz istasyonlarının yakınlarında çalışmıyor. kutup başlarını sökmem benim bir işime yaramadı ancak çekiciyle o alandan uzaklaştırarak çalıştırabilidim. bu çok sık başıma geliyor. aracı her park ettiğinde kilitlenip kilitlenmediğini kontrol ediyorum eğer kilitlenmiyorsa 3 dakika içinde uzaklaşmam gerekiyor ya da anahtarı üzerinde ters kontak yaparak bırakıyorum. imoblizirın değişmesi gerekiyor ama bu çok kolay bulunan bir parça değil ve oldukça pahalı sayılabilir ( 4.000 TL kadar) Amerikada yerli parça kategorisine girdiği için orada da aratıım ama bulunamadı. çünkü aynı model araçlarda farklı parçalar kullanılmış. şimdi bir usta yapabilceğini söyledi ve bende aracımı oraya götürdüm bir kaç gün içinde haber gelir. bende paylaşırım :smiley:))
 

Ynt: Ford Explorer çalışmama nedenleri?

Ben çalışmama sorununu çözdüm.Servise gittim serviste bu şekilde kullanmam gerektiğini kumanda pilinin sağlıklı olması durumunda bir sorun yaşanmayacağını söyledi(Parodininde dediği gibi) İmobilayzır iptali yada ek bi aparat takılarak halledilemiyor.Bir usta bana Amerikadan bir parça getirerek halledebileceğini söyledi.Ama Amerikadaki araçlarla bizim kulladığımız farklı makinelermiş.Bizim kullandıklarımız Malezya imalatı.O yüzden Amerikadan gelen parçalar her zaman uyumlu olmuyormuş.Bu konudaki tek çözüm kumanda pilinin sağlıklı olması, araç çalışmadığı zamanlarda kumandayı sol arka tarafa tutarak kapıları kilitleyip tekrar açmak gerekiyor.Şimdilik tek bulabildiğim çözüm bu ve de çalışmadığı gönden sonra bu uygulamayı yaptım bir daha çalışmamazlık yapmadı.Size sormak istediğim aracın bakımlarını nerede yaptırıyorsunuz?

Selamlar..*
 

Ynt: Ford Explorer çalışmama nedenleri?

benim sorunum bu şekilde çözülmedi bazı yerlerde çalışmamaya devam etti. aracın bakımı içindateyları size yolluyorum.
 



Ynt: Ford Explorer çalışmama nedenleri?

aracın immobilizerı devre dışı bırakılabiliyor. ben yaptırdım ve de artık heryere gidebiliyorum, hava alanları dahil.
 

Ynt: Ford Explorer çalışmama nedenleri?



İmobilayzır iptalinin eksileri nelerdir?Bu konuda size bilgi verdiler mi?Bunları paylaşırsanız sevinirim..*
 

Ynt: Ford Explorer çalışmama nedenleri?

aracımı aldım ve sorunsuz olarak kullanıyorum her yerde, verici testi yapmama gerek kalmadı. merkezi kilit sistemi iptal oluyo ve hırsızlığa karşı korunmasız kalıyor. çalınacağını düşünmüyorum zaten. ama harici bir sistem takılabilirmiş. ben henüz taktırmak için bir neden göremiyorum ama zamanla istersem taktırma şansım var tabi.
 

Ynt: Ford Explorer çalışmama nedenleri?

aylin hanım umarım bunu okursunuz bende de explorer var 97 model ve bir haftadır çalışmıyor denemediğim gitmediğim yer kalmadı yzınızı okudum immoyu nerden iptal ettiniz lütfen yazarmısnız saf_ran@hotmail.com tesekkürler
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,222
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

SON KONULAR



Geri
Üst