Ford 1210

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhatalay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,987

serhatalay

Ana Kamp
Ford 1210 hakkında bilgisi olanlar paylaşabilirmi.hep merak etmişimdir.Motorunu şanzumanını vs ..

1_165759fordn.jpg

Etiketler
Ynt: Ford 1210

kamyonlara karşı ayrı bir igim vardır ve hayatımda kullandığım tek kamyon (3 km bile olsa) çok büyük keyif aldım kocaman direksiyon ve vitesi takarken bileğinizde geçtiğini hissediyosunuz artık kalmıyo böyle araçlar herşey elektronik hidrolik mekanik kalmadı :D bence iyiydi usta şöför oldumu raç bülbül gibi şakıyo

1210 Motoru yatık motordur modellerine kıyasla daha yüksek devirlirid ve daha uzun ömürlüdür
şanzımanı uyduruk eaton kara şanzımanı videslerini bilmeyen kullanamaz hiç alakası olmayan yerlerde :smiley:

iş yerinde yüklü halde söferi bıraktı bende biliyorumya kamyon kullanmışlığım var ;D ;D yerini değişeyim dedim
bir türlü 1. videsi bulamadım 2, videslede kalkmıyor çok ağır yük var üzerinde, sonra aklıma geldi birde sol ileriye kaktım meğerse 1, vides ordaymış ;D ;D

karışık yani.Çok merak ediyorum ya.Takviyesi falanda varmış edindiğim bilgiye göre.Çok teşekkür ederim ..

serhatalay' Alıntı:
karışık yani.Çok merak ediyorum ya.Takviyesi falanda varmış edindiğim bilgiye göre.Çok teşekkür ederim ..
Takviyesi diferansiyelde ama sağlıklı bişey değil ne zaman takviye arası yapacagı belli olmaz araç boşa kalır

1210 FORT orjin olarak ingilterede fort 0750 kodlu 7,5 tonluk ve saç kabindir ilk ithalatlar bu araçlardır.(50 NC fiat tan biraz hallice idi)
otosan elinde fiber teknolojisi oldugundan ingilterenin onayını alıp fiber kabin yaptı ilk modellerde kalorifer ve radyo dinleye bilme hak getire kışın ısıtmaz yazın motorun üstündesin pişersin
otosan imal etmeye başladıgında şanzıman ve diferansiyelle oynayarak 1210 u yarattı,
araç oldu 12 tonluk bir kamyon,bide bizim şöförler dingil attılar tekteker dünyada başka bir örnegi olmayan,
araç oldu 14 ton kapasiteli bir kamyon ancak ana alt yapı frenler vs 7,5 tonda kaldı,
araçlar 7 8 yaşını geçmeye başladıgında yüklü inişlerde vitese takviyeye tak sekromençin güçü yetmiyo vitesten atıyo,frene bas 7,5 tona göre tasarlanmış bi süre sonra oda iflas ediyo,
çok eve ekmek götürdü ama çok evede acı

şaka şaka kızmayın arkadaş arasında takılıyoruz
resmi dairelerdeki CJ ve 100-200 lük doçlar degilmi zaten belimizi büken

Ankara buluşmasında o CJ ler ZJ ler pejo 306 nın arkasından hemde ite kaka iyiki mazeretim vardı benim benzinli 110 nu götürmedim
kaput açmayan çamura batıp çekilmeyen araba yok gibiydi bide offroad yaptık diyolar pejo ve amerikanlar caponlar bide rus
ne hikmetse hiç land yoktu

Sayfayla hiç alakası yok ama benzinli 2,5 defender diğer v8 yada başka markalara göre su geçişlerinde en az etkilenen araçtır motor yukarda olduğu için ve dispiratör de hemen su görecek yerde değildir

haha ne kadar defender bağımlısısınızki FORD 1210 bölümünde bile defender muhabbeti yapıyorsunuz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR