Fıkra Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yücel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,689
Ynt: Fıkra Köşesi

Temel parkta oturmuş sigarasını keyifli keyifli içiyormuş..Bankta yer bulamayan bir adam gelmiş yanına oturmuş..Ama Temelin sigara içmesinden çok rahatsız olmuş..Adam dayanamayarak Temel’e sormuş :
- Kardeş kaç yıldır sigara kullanıyorsun ?
Temel : - 30 yıldır kullanayrum demiş..
Adam : Kardeş 30 yıldır sigara için verdiğin parayla şu karşıdaki villa ile onun önündeki son model arabayı alabilirdin demiş..
Temel : - Sen sigara içeymusun ? diye sormuş..
Adam : - Hayır hiç içmedim demiş..

Temel : - Peki şu karşıdaki villa ile önündeki araba senin mi ?
Adam : - Hayır demiş..
Temel : - O zaman ne konuşaysun..Onlar penum demiş…

Etiketler

Tebessüm
Fıkra Hüseyin Hotiç'ten..
Aşk gemisinde, Temel ve Amerikalı John şezlonglara oturmuş, batan güneşi seyrediyor ve sohbet ediyorlardı.
Temel: "Böyle bir gezi aklımdan bile geçmezdi. Bir yangın fabrikamı kül etti. Sigorta paramı ödeyince 'Oğlum Temel, bunca yıl eşek gibi çalıştın. Şimdi tatil zamanı' dedim kendi kendime ve geziye çıktım..."
"Tesadüfe bak" dedi John... "Benim de çok iyi iş yapan bir restoranım vardı. Bir kasırga, taş üstünde taş bırakmadı. Sigortadan paramı alınca, bu tatile karar verdim..."
Uzun bir sessizlik oldu. Güneş ufukta kaybolurken, sessizliği Temel bozdu:
"Kasırgayı nasıl başlattın, Allah aşkına?"

temelin karısı denizde boğulmuş
temelde denizkenarında hergün
kirbit yakıp denize atıyormuş
temeli gören dursun sormuş
temel neyapıyorsun
temelde denizi yakıyorum dursun
deniz yanarmı deyince temelde
yanmasada içi cızz eder demiş

Plaka
>
>
> Tur otobüsü şöförünün omzuna dokunulunca adam hafifçe başını çevirmiş, bir
> bakmış ki elinde bir avuç badem, yaşlı bir kadın durmakta..
>
> Teşekkür ederek almış bademleri ve yemiş..
>
> 15 dakika sonra yaşlı kadın tekrar şöförün omuzuna dokunup bir avuç daha
> badem vermiş ve bu ikramı 5 kere daha yapınca "Zahmet ediyorsunuz efendim.."
> demiş saygılı şöför,
>
> " Hep bana yedirdiniz.. Biraz da kendiniz Yesenize.." Çiğniyemiyorum
> evladım.." demiş yaşlı kadın,
>
> "Dişlerim yok..""Niye satın alıyorsunuz o zaman?.." "Evladım ben sadece
> üzerindeki çikolata kaplamasını emmesini seviyorum!.."

Kadinin 3 sevgilisi varmis, her gun kocasi evden gidince 3 adam eve gelirmis. Kadin yine boyle bir gunun sonunda adamlardan birisine demis ki "Sen yarin gelirken bir tepsi dolma yaptirip getir";digerine - "Sen de
bir buyuk kap ayran getir." demis. Diger adam cok fakir oldugu icin ona "Sen de...Bos ver, sen hic bir sey getirme" demis.Ertesi gun gelmis fakat kadin bugunun gunlerden Pazar oldugunu unutmus, etegi tutusmaya
baslamis."Eyvaah" diyerek kocasinin yanina gitmis."Sen bugun kahveye filan gitmeyecek misin? Ben evde temizlik yapacagim" deyip kocasini zar zor da olsa evden yollamis. Kocasi gittigi gibi 3 adam da eve gelmis.
Kadin demis ki "Siz hemen gidin. Kocam buralarda!" Tam bunu soylerken zil calmis.Kadin - "Eyvah" demis, "geldi galiba!" Adamlari saga sola saklamis ve kapiya bakmaya gitmis. Kocasini karsisinda gorunce "Ne oldu?" diye
sormus. Adam da - "Yahu karnim cok acikti. Bana dolma yapsana, canim cok istedi"
demis.Kadin "Tanrim bir tepsi dolma olsa da yesek!" demis.Elinde dolma tepsisi olan adam cikip yanlarina gelmis.Kadinin kocasi sasirmis.Sen kimsin yahu?!" diye sormus.Adam sakin bir sekilde "Ben Tanri
tarafindan geliyorum. Kariniz dolma istedi" demis. Ve hemen cikip gitmis kadinin kocasi olayin sokunu atlatamadan. "Yaa tamam da.." demis bu sefer
koca, "Bu ayransiz gitmez. Sen bari bir ayran yap" Kadin buyuk bir sevincle"Tanrim bir damacana ayran olsa da icsek" demis.Ayrani getiren adam cikip gelmis. Kocasi tabii cok sasirmis."Sen de kimsin?" demis. Adam da digeri gibi "Ben Tanri tarafindan gonderildim.Kariniz ayran istedi" diyerek cikmis gitmis.Kocasi hayretler icinde, kendi kendine "Bizim kari ermis mi oldu ki?" diye soylenmis. Kadinla kocasi yemekleri yemisler ama
3.adam hâlâ saklaniyormus. 1 saat gecmis, 2 saat gecmis. 3 saat derken, adam dayanamayip cikmis yerinden.Kadinin kocasi bagirmis "Ulan sen
de kimsin?!!" Adamin agzindan sakin sakin laflar dokulmus:"Ben tanri tarafindan gonderildim. Boslari alacagim!

Bill Gates ve Ölüm

Tanrı demiş ki;

Bill senin durumun hakikaten karmaşık.
Seni cennetemi cehenneme mi yollamalı bilemiyorum.
Her eve bilgisayar girmesine yardımcı olarak insanlığa katkıda bulundun ama bir yandan da Windows gibi bir rezaleti de yarattın. Ben de senin özel durumuna göre bir şey yapacağım. Cenneti de cehennemi de ziyaret et, hangisine gideceğine karar ver.

'Tamam' demiş Bill Gates, 'Önce cehenneme bir bakayım.'

Ve inmiş cehenneme bir de bakmış berrak sulu bir kumsalda bir sürü güzel kız top oynuyor eğleniyor, güneş parlıyor hava süper.

'Allaah' demiş Bill Gates, 'Cehennem böyleyse Cenneti hakkaten görmek isterim.'

Ve cennete çıkmış.
Bir bakmış, bulutların üzerinde bir yer, etrafta melekler uçuşuyor, güzelce bir yer ama cehennem kadar değil.

''Tamam' demiş Tanrı'ya Bill Gates, 'Ben cehenneme gitmeye karar verdim.'

İki hafta sonra Tanrı cehennemi ziyaret edip Bill Gatesin nasıl olduğuna bakmaya karar vermiş.
Gitmiş Bill'in yanına, Bill bir duvara zincirlenmiş, alevler içinde karanlık bir mağarada ve zebaniler işkence ediyor.

- Nasılsın Bill ? -

- Korkunç ! Burası iki hafta önce geldiğim cehennem değil! Kızların oynaştığı o güneşli kumsala ne oldu ? -

Tanrı cevap vermiş:
- O ekran koruyucuydu !...

İmam Efendi, camide namaz kıldırırken, kazayla, kaçırıvermiş.. Öyle bir utanmış ki, namazı falan bırakıp, hemen eve gelmiş.

-Hanım, demiş. Camide böyle, böyle oldu. Ben artık bu köyde kimsenin yüzüne bakamam. Kalk gidiyoruz bu köyden, başka yere taşınıyoruz... Demiş ve taşınmışlar uzaklara.. Aradan 20 yıl geçmiş, hoca köyünü çok özlemiş. Bu özlem dayanılmaz bir hal almış ve eşine;

- Hanım, kalk gidelim köyümüze 20 yıl geçti aradan unutulmuştur nasılsa... Demiş ve düşmüşler yollara.. Köye yaklaştıklarında genç bir çoban görmüşler. Hoca;

-Hanım sen burada bekle de ben gidip şu çobana bir sorayım. Bakalım köylüler olayı unutmuşlarmı. Eğer unutmamışlarsa geri döneriz. Demiş ve çobanın yanına yaklaşmış.

- Selamunaleykum çoban oğlum. Sen kaç yaşındasın?
-Valla yaşımı bilmem amma İmamın camide yellendiği yıl doğmuşum.

Hoca öfkeyle hanımının yanına dönmüş;

-Kalk hanım, kalk gidelim buralardan. Tarih olmuşum ben ....

SON YILLARIN EN IYI FIKRASI...

Tayyip ile Bush ilk bulusmalarinda birbirlerine hava atarlar.

Bush Tayyip'e "Bizde öyle bir teknoloji var ki, ölüyü "diriltiriz" der.

Tayyip altta kalmaz ve o da;

- Bizdeki teknoloji çok farkli, partimizin bütün elemanlari 100 metreyi, 3 saniyede kosmayi beceriyor" der.

Türkiye' ye döndügünde Tayyip'i bir düsünce alir. Danismanlarini çagirir, ve attigi palavrayi anlatir;
-"Haftaya Bush geliyor, yalanimiz ortaya çikarsa ne yapariz?" diye sorar.

Danismanlardan biri hemen cevap verir:

-"Onlara ölüyü nasil dirilttigini sordunuz mu?"

-"Hayir sormadik."

-"O halde hiç korkmayin Basbakanim, alin Bush'u Anitkabir'e götürün. Atatürk'ü diriltmesini isteyin. Diriltemezse o rezil olur. Yok eger diriltirse, siz zaten 100
metreyi 3 saniyede kosarsiniz!...

Dert köşelerini erkekler yönetseydi; ;D

Sevgili Erkan Ağabey..
Bana yardımcı olursunuz diye size yazıyorum..
Geçen gece işe giderken kocamı her zamanki gibi evde TV seyrederken bıraktım. Arabamla daha 500 metre gitmedim ki motoru stop etti. Hayli uğraşıp çalıştıramayınca kocamdan yardım almak için eve geri döndüm.
Eve girince gözlerime inanamadım.. Kocam komşunun kızı ile yatağımızda..
Ben 32, kocam 34 yaşında komşunun kızı ise 22.. Biz 10 yıldır evliyiz..
Yakalanınca resmen çöktü ve itiraf etmek zorunda kaldı.. 6 aydır birliktelermiş..
Ne yapmalıyım lütfen bana yardım eder misiniz?..
Sevgilerimle.
Ayşe..

Sevgili Ayşe;
Hava soğuksa, hele bu tip kısa mesafelerde motor ısınmadan bastıysan arabalar genelde bunu yapar..
Kaputu aç yakıt borularına şöyle bir bak, ezilme, çöküntü gibi bir şey var mı.. Manifolt bağlantılarını ve karbüratörü gözden geçirt.
Eğer bunlar sorunu çözemezler ise sorun yakıt pompasında olabilir.
Bujilere yeterli benzin gelmiyordur. (Araban tüplü mü benzinli mi dizel mi
yazmamışsın)
Sanırım yardımcı oldum,
Erkan ağabey'in..

imam ve Tanrı ...

Bir köyün camisinde, imam cemaate vaaz vermektedir.Ansızın içeri dalan bir köylü, köyü sel basmakta olduğunu haber verir. Bütün cemaat hemen kendilerini dışarı atıp kaçar. Sadece imam, bütün ısrarlara rağmen köyü terketmeyi reddeder ve Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek camide kalır.
Kısa bir süre sonra sular camiye ulaşır, imam çaresiz minareye çıkar. Sular minarenin ilk katına yükselirken bir tekne imamı kurtarmaya gelir. Ancak dini bütün imam, Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek tekneye binmez. Sular yükselir. İmam ikinci kata çıkmak zorunda kalır. Bir tekne daha gelir, ancak imam yine Tanrı'nın kendisini koruyacağına inancının tam olduğunu söyleyerek tekneye binmez. Sular iyice yükselir.İmam artık minarenin en tepesindedir. Bir helikopter yaklaşır. İçindekiler, durumun kötü olduğunu anlatarak , imama helikoptere gelmesi konusunda ısrar ederler.İmam helikoptere binmeyi de reddeder.Bir süre sonra sular iyice yükselir ve imam boğularak ölür.
Kendisini ahiretin kapısında melekler karşılar.
Melek: 'Hoşgeldiniz, buyrun...'
İmam: 'Cennete girmek istediğimden emin değilim..'.
Melek: 'Neden?..'
İmam: 'Tanrı'ya biraz kırgınım....'
Melek: 'Ne oldu ki?..'
İmam: 'Ben hayatımı ibadet ederek geçirdim, insanlara hep iyilik yaptım, günahtan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel bastı, herkes kaçtı ama Tanrı'nın beni kurtaracağına inandığımdan ben kaldım. Görüyorsunuz ki şimdi burdayım....'
Tam bu sırada yukarıdan Tanrı'nın sesi duyulur.
'Salağa, iki tekne, bir helikopter gönderdik.. Kurtarmak icin daha ne yapacaktik? Böylesine geri zekâlının benim katımda da yeri yoktur..'

Tilki aksam uzeri ormanda gezmektedir. Bir agacin dalinda asili bir geyik butu
görur.
Actir ama suphelenir kontrol etmeye baslar ve... ki bu bir tuzak.
Geyik butu ,bir iple bombaya baglidir.
Epeyce uzaga gider ve basini kollarinin uzerine koyarak yatar, biraz sonra kurt gelir, butu ve yatan tilkiyi
gorur
Tilkiye sorar ‘ne yapiyorsun dostum’
Tilki cevap verir ‘hic...Yatiyorum’
-Burada bir but var, gormedin mi?
-Evet var, gordum.
-Neden yemedin?
Tilki sakince cevap verir ;
‘BU GUN ORUCUM’
Kurt kendinden emin;
‘Ben yiyeyim o zaman’ ben oruc degilim.
Tilki ‘Buyur afiyet olsun’ der.
Kurt buta uzanir uzanmaz bir patlama, ortalik toz duman, kurt yarali hareketsiz 10 metre uzakta perisan halde yatarken tilki
sakince budu yemeye baslar.
Bunu goren kurt ;
‘LAN SEREFSIZ HANI ORUCTUN’
Tilki piskin piskin ;
‘Biraz once TOP patladi duymadin mi?’

"Bir gün Nasreddin Hoca camide cemaate vaaz veriyormuş.
Bir müddet sonra cemaatten bir kısmının esnediğini, bir kısmının uyukladığını fark edince şöyle konuşmaya başlamış:

- Bir sabah, Akşehir'den dışarı çıkmıştım. Çayın kenarında dört ayaklı ördekler su içiyorlardı.

"Dört ayaklı ördek" sözünü işiten cemaat, gözlerini açarak Nasreddin Hoca'yı dikkatle dinlemeye başlamış.
Bunun üzerine Nasrettin Hoca:

- Yahu! Siz nasıl adamlarsınız.
Deminden beri size vaaz ediyorum, uyukluyorsunuz da, kuyruklu bir yalan uydurunca hepinizin gözleri açıldı, demiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri