Fıkra Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yücel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,689
Ynt: Fıkra Köşesi

Adam, Kayserili arkadaşının latex-kauçuk ürünler yapan fabrikasını geziyordu...
Bir ara bir otomatik makinanın başına gelir ve makinadan ilginç seslerin geldiğini duyar;
- Pissst....PAT..! .....pissst ..PAT..! .....pissst....PAT..!
Merak edip sorar bu makinanın ne yaptığını ve neden bu seslerin geldiğini..
Arkadasi cevaplar :
- Bu makina biberon emziği yapıyor...
"pissst" sesi kalıba gelen latexin şişirilip emzik formu alığını, "PAT" sesi de ucuna açılan deliğin sesini belirtir...
Geziye devam edip başka bir makinanın başına gelirler.
Bu makinadan da benzeri sesler geliyordu ama sıralamaları farklıydı;
- Pisssst....Pisssst....Pisssst....Pisssst....PAT..!
Adam gene meraklanip sorar ;
- Peki bu ne makinası ?
- Bu prezervatif makinası...
- Ama neden 4 "Pisssst"tan sonra 1 "PAT" sesi geliyor...
Arkadasi yanıtlar ;
- Her 4 preservatiften sonra 1 tanesinin ucunu deliyoruz ondan..
Adam şaşkınlıkla ve biraz da kızarak sordu..
- Ama neden..? Bu yaptığınız hiç hoş değil..
Kayserili cevap verir..
- Öyle mi... emzikleri kime satıcaz peki...?

Etiketler

Dunyanin en unlu kalp doktoru Mehmet Öz'ün arabasi bozulmus, arabasini tamire goturmus. Tamirci arabasinin kaputunu acmis ve Mehmet Öz'e donerek:

Size bir sey soracagim. Nerede ise ben ve siz ayni isleri yapiyoruz. Mesela ben simdi itina ile kaputu acacagim bir bakista problemin nerede oldugunu anlayacagim, kapakciklari temizleyecegim, gerekirse kablolari, motor yagini degistirecegim, hatta cok gerekli ise motoru cikarip yerine yenisini takacagim. Soylesenize nasil oluyorda siz milyon dolarlar kazaniyorsunuz ama ben metelige kursun atiyorum?

Bunu uzerine Mehmet Öz tamircinin kulagina egilmis ve soyle demis:

Bunlarin hepsini motor calisiyorken yapmayi denesene !!!

Ruj İzi

Bir kız yurdunda şöyle bir sorun yaşanmaktadır: Kızlar, sabah dudaklarına ruj sürdükten sonra aynayı öperek dudak izi bırakmaktadırlar, bunların temizlenmesi sorun olmaktadır. Yurdun müdürü birgün yurtta kalan kızları ve tuvaletleri temizleyen hademeyi tuvalete toplar. Kızlara yönelik şöyle bir konuşma yapar:
"Bazılarınız dudaklarına ruj sürdükten sonra aynaları öperek dudak izi bırakıyorlar. Hadememiz bunları temizlerken çok zorlanıyor. Şimdi ne kadar zorlandığını hep beraber izleyelim." Der. Bir işareti ile hademe fırçasını klozetlerden birine daldırıp aynayı temizlemeye başlar. O günden sonra aynalarda bir daha dudak izine rastlanmaz.

Delikanlı uçakta, güzel bir sarısının yanınadüşmüş.
Hemen sarkmış sarısına;
Yan yana otururken muhabbet edilirse seyahat çok kısa sürer, hadi konusalım ' demiş.
Sarısın okuduğu kitabi yavaşça kapatarak ne üzerine konuşmak istersin' demiş.
Delikanlı 'valla bilmem ki...Mesela nükleer enerjiye ne dersin?'
Sarisin;enteresan bir konu, olabilir,ama önce sana bir soru sorayim...
At inek ve geyik ayni şeyi yerler... yani ot...
Ama çıkartırlarken geyik küçük parçalar halinde, inek lappadanak diye, at da pişmaniye topları gibi çıkartır. Neden olduğunu biliyor musun ?'
Delikanlı ;
'valla en ufak bir fikrim yok' demis, Bunun uzerine sarışın;
bi b...tan anlamazken nükleer enerjiyi nasıl tartısabileceğini zannediyorsun ?

Yeryüzündeki herkes ölür ve Tanrı'nın huzuruna çıkarlar...

Tanrı der ki: - Erkekler iki sıra olsun, bir sırada karıları tarafından yönetilenler, diğer sırada karılarını yönetenler.
Ayrıca bütün kadınları cennete aldım onlar meleklerle birlikte gidecekler şimdi.

Böylece kadınlar gittikten sonra Tanrı erkeklerin karşısına geçer.
Bir bakarki karıları tarafindan yönetilenlerin sırası 100 km. uzunluğunda...
Karılarını yöneten erkeklerin sırasında sadece bir adam duruyor...

Tanrı diğer sıradakilere çok kızar; - Kendinizden utanın!
Sizi bu dünyada güç ve iradenin temsilcisi olarak yarattım ve şuraya bak, hepiniz güçsüz, karaktersiz 100k m'lik bir sıra olmuşsunuz...
Bakın bir tek erkek kulum şu yan sırada tek başına gururla dikiliyor... Ondan ders alın!...

Ekleyerek; - Oğlum sen anlat bunlara, ne yaptın da ''karılarını yöneten erkekler'' sırasında bir tek sen oldun?...
Adam cevap verir: - Bilmem... Karım bana burda durmamı söyledi...

Delikanlı sevgilisini akşam eve bırakmaktadır...

Evin önünde masum bir fısıltıdan sonra erkek, bir elini duvara dayayarak -'Beni bir öper misin' der...
Kız: -'Deli misin evin önünde annemler görür'...
Erkek: -'Ne olacak canım bu saatte kim görecek, ne olur seni çok seviyorum'...
Kız: -'Ben de seni ama olmaz'...

Erkek çok ateşli, devamlı ısrar eder. Bir ara aniden merdivenlerin ışığı yanar ve kızın küçük kız kardeşi belirir.
Küçük kız: -'Babam diyor ki öpecekse öpsün, gerekirse ben öpecekmişim, o da olmazsa kendisi gelecekmiş, ama o hay..an oğlu hay..ana söyle elini diyafon düğmesinden çeksin'...

Bir bayanın sevgilisi komiser... İkisi arabada sohbet ederlerken;

- 'Bilmem kaç merkez, yolda üç tane or..pu var... Tamam' diye bir telsiz anonsu gelmiş.

Erkek arkadaşı çok utanmış ve hemen telsize sarılıp anonsu yapan memura;

- 'Bu ne biçim anons, malum kadın deyin biz anlarız' diye fırça atmış.

On dakika sonra gelen telsiz anonsu ikisini de kahkaha krizine sokmuş.

- 'Komiserim malum kadınlar or..pu degilmiş... Tamam'

Rus fizikciler yerin 100 metre altında bakır tel bulduklarını, bunun ise
atalarının bundan 1000 yıl öncesinde telefon sebekelerinin
olduğunu kanıtladıgını duyurdular.

Bu olaydan 1 hafta sonra Amerikan gazetelerinde ilginç bir manset.
Amerikan bilim adamları yerin 200 metre altinda 2000 yıl öncesine ait
fiber optik hatlar bulduklarını, bunun ise, Amerikan toplumunun
Ruslardan 1000 yil öncesinde gelişmiş digital haberleşme sistemleri
olduğunu söylediler.

Bir hafta geçmeden Türk gazetelerinde yeni bir manset. Türk bilim adamları
yerin 500 metre altına kadar kazdıklarını ve hiç birsey bulamadıklarını,
bunun ise atalarinin 5000 yıl öncesinde kablosuz (wireless) iletişim
sistemlerini kullandıklarını söylediler.... :D :D :D

Quattro
5 Belçikali bir Audi Quatro ile Fransiz sinirina gelmisler. Fransiz sinir görevlisi araci durdurmus ve "Bir Audi Quatro'ya 5 kisi binmek yasaktir" demis.
Araç sürücüsü "Yanlis anladiniz. Bu aracin sadece adı Quatro, araç ruhsatina bakarsaniz, araç 5 kisi tasima kapasiteli" diye cevap vermiş.
Görevli "Kesinlikle olmaz. Quatro 4 demektir" diye cevaplamiş.
"Ne kadar salaksiniz" diye söylenmis sürücü ve eklemis "müdürünüzle görüşebilir miyim?"
Görevli "Şimdi gelemez. Bir Fiat Uno'ya binen 2 gençle ugrasiyor." :D :D

Yolcu müsait bi yerde inmek ister ama dili sürçer:
- Müsait bi yerde iner misiniz?

Şoför: :smiley:
- Niye sen mi kullancan?.. ;D

Bir devrin tüm as ve klas futbolcuları cennette buluşmuş. Cennetin baş meleği de futbol meraklısıymış. Şeytanı çağırtmış:
-"Cennetle cehennem arasında bir maç düzenleyelim ne dersin?"
-"Boşuna oynamayalım, biz kazanırız", demiş şeytan.
-"Olur mu en iyi futbolcular bizde, ne kadar da kötü futbolcu varsa sizde...
-" Şeytan şeytanca gülümsemiş: -"Ama bütün hakemler de bizde..."

Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar. Kimyacı, "adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış"; fizikçi, "adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş"; jeolog, "burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangin olasılığını azaltmayı amaçlamış"; matematikçi, "sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış"; antropolog, "adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş". Bu sırada ev sahibi Temel içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar., Temel cevap verir: - "Boru yetmedi." :D :D

Baba, ortaokul üçüncü sınıfa giden oğlunun elinde karneyle salona girdiğini görür. "Allah allah, dönem ne çabuk bitmiş..." diye düşünür ve oğluna seslenir:
-"Getir bakayım şu karneyi!"
-"Al baba..."
Adam karneye bir bakar ki, beden eğitimi ve resim dışındaki tüm dersler zayıf.
-"Bir dediğini iki etmiyoruz, bilgisayar dedin, bilgisayar aldık, ingilizce kursu dedin ingilizce kursuna gönderdik, gitar kursu, müzik aletleri, ne istersen yapıyoruz. Kız arkadaş uğruna harcadığın çiçek parasının haddi hesabı yok. Ne bu notların hali, rezil şey!"
-"Baba... O benim karnem değil ki, senin kitaplarını karıştırıyordum, birinin arasında karnelerinden birini bulmuştum..."

Soyguncunun biri bankaya girer ve veznedarı silahla tehdit ederek kasadaki paraları bir torbaya doldurtur.Sonra hemen yanda sırasını bekleyen bir müşteriye dönerek '' beni banka soyarken gördünüz mü ? '' der.Adam evet der ve soyguncu adamı vurur.Hemen onun arkasında bekleyen adama döner.
'' Siz beni banka soyarken gördünüz mü ? ''.Adam hayır der.
'' Ama galiba karım Sizi gördü '' ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri