Fidanlarımızı Dikmeye Gittik...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,800
Ynt: Fidanlarımızı Dikmeye Gittik...

Bu arada bizimde kardeşlerle ortak yazlığımız var Yeniçiftlikte ama inanın neredeyse hiç gitmedim geçen sene :smiley:

Etiketler

Bende gidemedim son senelerde.Çocukluğum geçti yeniçiftlik yazlıkta.
İlkokulu tekirdağ da okudum 4'e kadar.Öğretmen olması sebebiyle anne babamın.
Bende alevi değilim bu arada.
Sevgiyle.

Sanırım İstanbul da ikamet ediyorsunuz,telefonumu yazıyorum buralara geldiğinizde arasanız tanışmak isterim.
0532 396 16 54

Evet İstanbuldayım.Rahatsız ederim geldiğimde.
0532.2153264 Engin

Ertan kardeşim son derece güzel iş yapmışsın,hem trakyamızın ağaçsızlığına çözüm hemde 2 dönüm yerin en iyi şekilde değerlendirilmesine çözüm getirmişsin.
1.Fidanları dikmek için açtığın çukurlarda su vardı inşallah o şekilde dikim yapmamışsındır. Meyve ağaçlarında kök sorunu yaratabilir.
2.Palmiye sana sorun yaratacaktır, donma riski çok yüksek kışın bazı zamanlarında naylon ile sarman gerekecektir.(Aldığın satıcı bir şey olmaz desede)
3.Hümik asit ziraatçı olarak benim tasvip etmediğim bir şey (Örneğin buğdayda gelişimi hızlandırsada tanede embiriyo kararmasını arttırıyor)
4.2 dönüm yere 100 adet ağaç fazla değilmi, gerçi çepeçevre çamlar güzel kendi yüksekliğinin 10 katı mesafeyi rüzgardan korur.
Ama ne olursa çok çok güzel bir iş yapmışsın doğa için kendin için kutlarım. İnşallah bahar aylarında bu güzel yerinde tanışıp güzel bir gün geçiririz. Sağlıcakla

karagozlers' Alıntı:
Ertan kardeşim son derece güzel iş yapmışsın,hem trakyamızın ağaçsızlığına çözüm hemde 2 dönüm yerin en iyi şekilde değerlendirilmesine çözüm getirmişsin.
1.Fidanları dikmek için açtığın çukurlarda su vardı inşallah o şekilde dikim yapmamışsındır. Meyve ağaçlarında kök sorunu yaratabilir.
2.Palmiye sana sorun yaratacaktır, donma riski çok yüksek kışın bazı zamanlarında naylon ile sarman gerekecektir.(Aldığın satıcı bir şey olmaz desede)
3.Hümik asit ziraatçı olarak benim tasvip etmediğim bir şey (Örneğin buğdayda gelişimi hızlandırsada tanede embiriyo kararmasını arttırıyor)
4.2 dönüm yere 100 adet ağaç fazla değilmi, gerçi çepeçevre çamlar güzel kendi yüksekliğinin 10 katı mesafeyi rüzgardan korur.
Ama ne olursa çok çok güzel bir iş yapmışsın doğa için kendin için kutlarım. İnşallah bahar aylarında bu güzel yerinde tanışıp güzel bir gün geçiririz. Sağlıcakla

Süreyya abi takdirlerin için teşekkür ederim.
Evet bir çoğunda su vardı,olmayanlarda ise toprak çamur kıvamındaydı.Ayrıca her kök için 20 litre can suyu döktüm + 1,5 litre de humit asit ve suyu verirken besmele çekip dua ettim.
Palmiye 2 çeşit vardı satıcıda,bizim ortak dostlarımız olduğundan ve beni gıyaben tanıdığından açıkca söyledi yaprakları tel tel olanından vermedi bu fotodakini verdi ve fiyatıda 2 misli idi.Naylon ile sardım zaten ve garantisinide verdi tutmazsa yenisini dikecek ücretsiz :smiley:
Valla abi humik asiti çok araştırdım sordum,satıcı ayrı tavsiye etti ayrıca çorlu tarımın sahibi benim çok eski arkadaşım oda çok iyi olur deyince bende uyguladım,artık yapacak bir şey yok.
Evet halklısın biraz çok gibi ama iyi serpiştirdik aralarında en az 3,5 metre ara bıraktık maksimum yararlandık yerden.Abi 100 sadece meyva fidanı ayrıca çamlar süs ağaçları var ağaç fidanı olarak ortalama 150 adet civarı.Fazlasıda olabilir :smiley:
Abi inşallah baharı bekleme şimdilik sadece hafta sonu ne zaman istersen buyur gel çok sevinirim.
Benim hedefim aslında biraz daha imkanları geliştirince Marmaris'e yerleşmek burasını ise daha çok evlatlara hazırlıyorum.İşte bizde sebebleniriz ucundan kenarından.
Saygılar,sevgiler.

Teşekkür ederim Sami bey,
Halklısınız gerçekten başka bir duygu bahçe işleri,insana umut veren ve sabırla beklemeyi öğreten bir durum.
Saygı ve sevgilerle

Bu gün yine bahçemize gittik eşim ile beraber,

Köyde yaşayan ama bizler gibi arada gelenlerin işleri ile ilgilenen Ebazer abi ile köpeklerin parçaladığı su kovasının yerine yenisini gömdük ilk önce.

ebazer 1.jpg

ebazer 2.jpg

Hava bir hayli sertti,biraz yumuşasa öyle bir dökecekki yağmuru,bekliyoruz bakalım bu gün olmasa bile yağrın yağacak gibi.
Bahçede genel olarak diktiğimiz her bitkiyi iyice inceledik kontrol ettik.
Eşim,benim atom karıncam valla allah razı olsun ondan,bir daha dünya ya gelsem yine eşim ile evlenirim.
Az gibi gözükse de yinede yorulduk çalışmaktan.
Arka sıradaki çamların kazıklarını yönünü yanlış çakmışlar 20 adet kazığı söküp doğru yönde tekrar çaktım.
Eşimde ismini unuttuğumuz ama yaz kış açan çok güzel bir çiçeğimiz var etrafını taşla döşedi,artan gübreyi toparladı ve beraber mıntıka temizliği yaptık :smiley:

e3.jpg

gul.jpg

atom karinca 1.jpg

Sonrada bana bir yorgunluk kahvesi yaptı,
Manzaranın keyfini çıkararak kahvemi yudumladım.

e2.jpg

e3.jpg

Ve eve dönüş.
Yağmurdan sonra humik asit atmaya gideceğiz hep beraber kızlarımızıda alacağız.

lr1.jpg

lr2.jpg

Çiçeğinizin adı "Açelya" Don olmazsa dış mekanlarda yetişebilir ama neme karşı hassastır. Aşırı rüzgarlar nemi bitkiden uzaklaştırarak kurumasına neden olabilir. Elbette aynı durum yaz için direk güneş aldığı durumlar için de geçerli. Gübreyi fazla verirseniz çiçekten kesilip vegetatif gelişime başlar. Kolay gelsin...

dalyan' Alıntı:
Ve eve dönüş.
Yağmurdan sonra humik asit atmaya gideceğiz hep beraber kızlarımızıda alacağız.

Ertan bey kolay gelsin bahçeniz hayırlı olsun inşallah meyvalarını yersiniz.Bende ağaca meraklıyım Çerkezköy-kapaklıda benimde bir yerim var sizin gibi bende emek verdim fakat nedendir bilmiyorum ağaçlarda çiçek oluyor ama meyvaya dönüşmüyor rüzgar alan bir yer tel örgü kenarlarına çam ağacı ve leyladi ektim.İstanbulda yaşıyorum yazın her zaman gidemediğim anlar oluyor sık sık su veremiyorum.Kışın hayvan gübresi veriyorum.çiçeklenme döneminde ilaçlama yapmam gerekiyor belki ama bilmiyorum.3 senelik kaysı ağacım vardı baharda bol çiçek yapıyor tamam diyorum bu sene bol kaysı alırız diyorum sadece 1 tane aldık :smiley: .humik asitten bahsetmişsiniz bu ne için kullanılır.forumda ziraatçı arkadaşlarda var süreyya bey gibi onlardan da bir fikir alabilirmiyim.meyvaların yaşı ortalama 3 veya 4.
sadece ayva oluyor sadece ayva yiyebildim :smiley:

Çiçeklenme sonrası dökülmelerin nedeni genellikle don, aşırı yağış, kuru hava ya da rüzgar gibi iklimsel nedenlerdir. Humik asit ise bitkinin kök gelişimini uyaran hormonları aktive eden bir bileşiktir. Çelikten köklendirme çalışmaları için faydalıdır. Topraksız, kökleri açıkta olan fidanların dikiminde kullanılması faydalı olur. Ancak torbalı ya da saksılı fidanlar için çok da elzem değildir.

orsaalabanda' Alıntı:
Çiçeğinizin adı "Açelya" Don olmazsa dış mekanlarda yetişebilir ama neme karşı hassastır. Aşırı rüzgarlar nemi bitkiden uzaklaştırarak kurumasına neden olabilir. Elbette aynı durum yaz için direk güneş aldığı durumlar için de geçerli. Gübreyi fazla verirseniz çiçekten kesilip vegetatif gelişime başlar. Kolay gelsin...

Cem bey vegetatif gelişme nasıl bir durumdur?
Lütfen açıklarmısınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR