Fidanlarımızı Dikmeye Gittik...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,341

dalyan

Zirve
Merhabalar;
Ara ara bahsetmiştim ufak bir yerim var 2 dönüm Tekirdağ Çorlu'da,Çeşmeli köyünde.
Yaklaşık 3 ay önce fidanları dikmek için kuyu açmıştım,gerçi gezginin dünyasındaki etkinlikler bölümünde ağaç dikelim köşesinde paylaşmıştım kuyuları kazarken.
Kasım ayı başından beri çok fazla bir gezimiz olmadığından şimdiye kadar henüz konu açmamıştım,gerçi isofun yarış ve kampına katılmış bir başka sayfada bir başkasının sayfasında paylaşmıştım notları ve görselleri.
Ara ara günübirlik gezilerimiz olmadı değil iğneada,kıyıköy gibi ama işte bir şekilde de ya foto çekmeyi unutmuş yada günü birlik olduğundan konu açmayı uygun bulmamıştım.
Şimdi ise benim için çok önemli olan bir olayı tamamladım ve paylaşmak istedim.
Şimdi gelen fotolar 3 ay öncesinde kuyuları açarken.

cukur1.jpg

cukur 1.jpg

cukur1.jpg

cukur 3.jpg

Etiketler

Ynt: Fidanlarımızı Dikmeye Gittik...

Kurtlarda Lucky ve Oscar
Şimdikiler ise fırından yeni çıktı.
İlk başta düşüncem 80 ila 100 kuyu açmaktı ama yeni bir ev aldım oraya yerleşirken sitenin çevre düzenlemesini yapan botanikçi ile anlaştım beraber gittik plan yaptık.
Olmuşken tam olsun dedik toplamda 200 adet dikim yaptık.
2 gün toplam 6 kişi sabah 9 dan akşam 6 ya kadar çalıştık.

cukur 10.jpg

agac 1.jpg

agac 2.jpg

agac 3.jpg

agac 4.jpg

Fidanların yaklaşık 100 civarı değişik meyva diğerleri ise üzüm bağı,gül bahçesi,leylandi,ladin,palmiye,oya,ıhlamur,iğde daha aklıma gelmiyen çeşitler.

agac 5.jpg

agac 6.jpg

agac 7.jpg

agac 8.jpg

agac 9.jpg

Valla fotolar karışık geliyor kusura bakmayın.
Bu arada 5 ay önce koyun gübresi döktürmüştüm bu zaman zarfında için için yandı tam kıvama geldi.
toprağı bu gübre ile harmanlayıp can suyunuda verdikten sonra humit asit döktüm 1,5 litre ,ilk yağmurdan sonra tekrar humit asit dökücem fidanlara.

agac 10.jpg

agac 9.jpg

agac 11.jpg

agac 12.jpg

agac 13.jpg

Bir bilgi notu vereyim,humik asit fidanların köklerini güçlendiren ve toprağa uyumu kolaylaştıran bir konsantre,
20 litreye 1 litre standardı,ben 1,5 litre koydum.
Bilmeyenler için bahsedeyim yerim çorluya 15km mesafede,evimden arabaya bindiğimde tam 15dakika sonra oradayım.
Müthiş bir manzarası var ve vadiye tepeden bakan bir yer biz yazın en bunaltıcı günlerinde dahi akşam üzerimize bir şey almadan oturamıyoruz dışarıda,her daim esintisi var.
Çorlu ise Trakya'nın Paris'i diyorlar,genelde sanayi bölgesi merkezi olmasa da civar ilçeler Çerkezköy,Lüleburgaz bir çok büyük fabrikanın bulunduğu yer.
Şöyle düşünebilirsiniz İstanbul'un modern bir semti gibidir Çorlu.
Arazimin bulunduğu yer ise Çeşmeli köyü Çorludan Yeniçiftlik sahil yoluna kestirme giden yol üzerinde.
Yerim aslında köyle alakası yok gibi 4 km uzak,
Köy alevi köyü,insanları çok sıcak,çağdaş,modern,cana yakın ve yardım sever insanlar,2 kez çamura saplandım tek telefonla birinde köyün muhtarı diğerinde sakini traktörüyle geldi çekti ve tüm ısrarıma karşı para almadılar.

agac 9.jpg

agac 11.jpg

agac 12.jpg

agac 13.jpg

agac 14.jpg

Fotoların kalitesizliği için kusura bakmayın cep telefonuyla çektim.

agac 21.jpg

agac 22.jpg

agac 23.jpg

agac 24.jpg

agac 25.jpg

.Yaz mevsiminde çeşitli sebzeler için 300,400m2 yer bıraktım.
Daha yarım traktör gübrem var onuda 2,3 sene boyunca bostan,fidanlara takviye olarak kullanacağım.
Sebze ve meyvelerimizi organik yiyeceğiz.
Geçen sene kümesimde 50 civarı civcimi yetiştirdim,tanıdık tanımadık köy tavuğu yedik :smiley:
Et olayınıda köyde yetişen kuzu ile çözüyoruz.

agac 31.jpg

agac 32.jpg

agac 33.jpg

agac 34.jpg

agac 35.jpg

.Manzara ise mükemmel,kumbağ sahil ışıklarından tutun Marmara adasına kadar seçiliyor.

agac 37.jpg

agac 39.jpg

agac 40.jpg

agac 41.jpg

agac42.jpg

Son foto güneş batışı :smiley:
O kadar çok çalıştık,o kadar çok yoruldukki anlatamam ama değer.
Kendi resimlerimizi çekmeye fırsat bulamadık.
Evimi 2 sene önce toprak sahibinden almıştım,eşyaları 1 ay önce taşıdık salona yığma yaptık,ufak tefek eksikleri tamamlandı ve temizliği eşyayı yerleştirmesini ancak tamamladık(bu zaman zarfında kayınpederimde kalıyoruz,1 hafta daha kayınpeder de kalacağız) derken hadi fidanlar artı benim kendi iş hayatım şu 1 aydaki yoğunluğum ve yorgunluğunu anlatamam.
İlk yağmurdan sonra humik asit atacağız o zaman aile fotoları gelecek.
Şimdi kuru dalken bile çok hoş bir görüntü verdi,birde baharda çiçekleri açınca kim bilir ne güzel olur.
Yolu düşen arkadaşları en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağımdan şüpheniz olmasın,mutlaka beklerim.

resim005pf.jpg

Ertan bey,benimde çeşmeli'de yerim var.Yeniçiftlikte yazlığım olduğundan almıştım 2006 da,ancak pek ilgilenemedim.
zeytin ceviz fidanları diktim.Köyün içinde yerim,çok tanıdığım var köyde,iyi insanlardır.
Hatta Muharrem baba ile tanışmanızı isterim.Köyün Alevi babasıdır.
İsmim Engin,sizlede tanışmak isterim.
Sevgiyle.

anerkad' Alıntı:
resim005pf.jpg

Ertan bey,benimde çeşmeli'de yerim var.Yeniçiftlikte yazlığım olduğundan almıştım 2006 da,ancak pek ilgilenemedim.
zeytin ceviz fidanları diktim.Köyün içinde yerim,çok tanıdığım var köyde,iyi insanlardır.
Hatta Muharrem baba ile tanışmanızı isterim.Köyün Alevi babasıdır.
İsmim Engin,sizlede tanışmak isterim.
Sevgiyle.

Engin bey merhabalar
bende sizin ile tanışmak isterim,çok sevinirim.
Evet sizinde belirttiğiniz gibi gerçekten çok iyi insanlar,Muharrem beyle tanışmaktan da onur duyarım.
Ben yeri alalı bu yaz 4. sene olacak ilk geçen yaz etrafını çevirdim ufaktan bişeyler yaptım,şimdi ise fidanları diktim seneyede inşşallah evimi yapacağım.
Tanışdığım bütün köylü dostlarla çok sıcak ilgi buldum,hatta geçen sene yolda hayvanlarını otlatan bir ağabey oğlunun düğün yemeğine davet etti,bende eşimi alıp gittim.
Sanırım onlarında çok hoşuna gitti bizimde tabiki.Ben alevi değilim ancak hem restoranlarımızda hemde sosyal hayatımızda bir çok arkadaşımız oldu ve hiç bir zararını görmedim bilakis sadece dostluk gördüm.
İlgi ve alakanıza sonsuz teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR