Fiat Fiorino 1.3 Mjet 75bg Euro 4 Araç 740 Kg Altı Çekme Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kmete35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 658

kmete35

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar benim 2011 Fiat Fiorino 1.3 Mjet 75bg Euro 4 aracım var. 3.90 740 Kg altı Çekme Karavan almayı düşünüyorum ama bu konuda çok yüzeysel bilgiye sahibim. Benim aracım ile çekilip çekilemeyecegi hakkında baya bir bilgi karmaşasi var. Bazı arkadaşlar 1.0 motor benzinli Clio aracı ile dahi çektiğini söyluyor. Benimki gibi bir araçla çeken varmı? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, sorunun cevabını hala merak ediyor musunuz bilmiyorum ama ben 1.3 mjet 2015 75bg Euro5 motorlu Fiorino ile çekiyorum. 450 kilo civarı baskent pixel fresiz. Zaten yanlış hatırlamıyorsam frensiz ağırlığı 450 500 arası aracın, frenli ağırlık 1000 Yapıyor ancak ben pek performanslı bulmadım. Rampalarda 60 a kadar düşürdü İzmir otobaninda. Özellikle belkahve rampası, Akhisar rampalarda. Zaten ortalama 80-90 arası geldim çok sıkıştırmadım. Ancak çok dik rampalarda durmak zorunda kalsam kalkabileceğinden pek emin değilim. Çok dik rampa olmamasıma rağmen normalde 5.5-6L/100km yakan araç karavanla ortalama 100 km de 8.5l yakti

Son düzenleme:

Merhaba, sorunun cevabını hala merak ediyor musunuz bilmiyorum ama ben 1.3 mjet 2015 75bg Euro5 motorlu Fiorino ile çekiyorum. 450 kilo civarı baskent pixel fresiz. Zaten yanlış hatırlamıyorsam frensiz ağırlığı 450 500 arası aracın, frenli ağırlık 1000 Yapıyor ancak ben pek performanslı bulmadım. Rampalarda 60 a kadar düşürdü İzmir otobaninda. Özellikle belkahve rampası, Akhisar rampalarda. Zaten ortalama 80-90 arası geldim çok sıkıştırmadım. Ancak çok dik rampalarda durmak zorunda kalsam kalkabileceğinden pek emin değilim. Çok dik rampa olmamasıma rağmen normalde 5.5-6L/100km yakan araç karavanla ortalama 100 km de 8.5l yakti
Tüketim değeri benim ölçtüğüm değerlere göre düşük haliyle. Ben tahminen 850-900KG lık karavanımı en az 1600KG lık Ford Connect ile çekiyorum. Bunu yaparken tüketimim ise normalde 7 litreyken, 10L civarına çıkıyor. Bahsettiğiniz rampalar dik rampalar buralarda ikinci vitese düşmeniz normal hatta önünüzde fren yapıp yavaşlatan birisi olursa bu rampalarda bire de düşüp tekrar ikiye çıkamayabilirsiniz. Böyle şeylere de hazırlıklı olun. Atelajınız zemin kaygan olmadığı sürece kalkış yapabilir. Yolların ve sizin teknik donanımınızın uyumlu olması gerekiyor. Ama bu her zaman olmuyor malesef. Sokak aralarında çok dik tehlikeli rampalar var çekme karavancıları bekleyen...

Merhaba arkadaşlar benim 2011 Fiat Fiorino 1.3 Mjet 75bg Euro 4 aracım var. 3.90 740 Kg altı Çekme Karavan almayı düşünüyorum ama bu konuda çok yüzeysel bilgiye sahibim. Benim aracım ile çekilip çekilemeyecegi hakkında baya bir bilgi karmaşasi var. Bazı arkadaşlar 1.0 motor benzinli Clio aracı ile dahi çektiğini söyluyor. Benimki gibi bir araçla çeken varmı? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
3.90 Fiorino için büyükçe bir karavan olur. Sizi çok yorar ve üzebilir. Düz yolda ve kuru koşullarda her araç bir karavanı hareket ettirebilir ama bu koşulları her zaman bulmak mümkün değildir. Rampalar sıkıcı olabilir.

Size kendimden örnek verirsem 3.40 karavanımı 1.8 Turbo Dizel Ford Tourneo ile çekiyorum ama yine de performans beni çok mutlu etmiyor rampalarda. Vites düşmek zorunda kalıyorum.

Gerçi şunu da söyleyeyim benim araçta çekiş biraz zayıf. Belki de bir sorunu vardır. Çünkü ben normalde de epey vites düşüyorum rampalarda... Bu çekme karavanda daha da belirginleşiyor.

Güçlü'nün bir kamyonet olduğunu ve kamyon soyundan geldiğini belli etmesi gerekiyor belki de. Biraz tırlar gibiyim boş halimizde bile...

Tamirciye götürüyorum bu normal bunlarda çekiş bu kadar olur diyorlar. Motor maliyetleri yüksek parasızlık bir yandan. Ben de üstelemiyorum. Sağdan sağdan devam...

Ciddi bir şey olsa yaptırırız da, işte sadece çekiş biraz zayıf, idare ediyoruz öyle...

Son düzenleme:

Merhaba.
Fiorino 1.3 75 hp aracın ruhsata göre katar ağırlığına bakarsanız arac boşken maksimum 1.000 kg römork çekebilirsiniz.
Araçta 4 kişi ve biraz da eşya olduğunu düşünerek tahmini 400 kg daha düşük hesaplayalım. 600 kg karavan çekebilirsiniz.
Bu araçlar önden çekişli olduğu için toprak yollarda çıkmaz kolay kolay.
Yokuşlar da zorlanır.
Çekme Karavan için en ideal araçlar arkadan çekişli araçlardır. Ben 1.8 Ford Connect ve 750 kg karavanım ile toprak ve hafif yokuş olan yolda çıkamadım. Çünkü tekerlekler yolu tutamadı.
Aracınızda çeki demiri var ise caretta uygun bir seçim olur diye düşünüyorum ya da alacağınız Karavan boş ağırlığı 600 kg ı geçmemesi gerekir. Çünkü karavana koyduğumuz eşyalar da ortalama 150 kg olacak.
Mutlu anılar biriktireceginiz günler dilerim.

Merhaba.
Fiorino 1.3 75 hp aracın ruhsata göre katar ağırlığına bakarsanız arac boşken maksimum 1.000 kg römork çekebilirsiniz.
Araçta 4 kişi ve biraz da eşya olduğunu düşünerek tahmini 400 kg daha düşük hesaplayalım. 600 kg karavan çekebilirsiniz.
Bu araçlar önden çekişli olduğu için toprak yollarda çıkmaz kolay kolay.
Yokuşlar da zorlanır.
Çekme Karavan için en ideal araçlar arkadan çekişli araçlardır. Ben 1.8 Ford Connect ve 750 kg karavanım ile toprak ve hafif yokuş olan yolda çıkamadım. Çünkü tekerlekler yolu tutamadı.
Aracınızda çeki demiri var ise caretta uygun bir seçim olur diye düşünüyorum ya da alacağınız Karavan boş ağırlığı 600 kg ı geçmemesi gerekir. Çünkü karavana koyduğumuz eşyalar da ortalama 150 kg olacak.
Mutlu anılar biriktireceginiz günler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR