Feroza İçin Yedek Parça Alternatifleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan forester Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,159
Ynt: Feroza İçin Yedek Parça Alternatifleri

merhaba gürsel kardeşim ,feroza okadar üzecek biaraç deyildir heralde senin şanssızlıyın ,parça konusunda feroza teknik yardım bölümünde aradıyını bulabilirsin,kolay gelsin saygılar.

Etiketler

Gürsel Bey,

Kolay gelsin, iki yıl çok severek kullandığım Feroza aracım için Muğla'da çıkma parça satan birinden elindeki malzemeleri satın almıştım, arka diferansiyelle birlikte ön takımlar içinde bazı malzemeler de almıştım, hiç birin kullanmam gerekmedi, size ne lazım belki bende vardır.

Bu arada 100 km de 17 litre cok fazla bir tüketim, iyi bir ustaya danışmanızda fayda var. Benim Feroza'da yokuşları zor çıkıyordu, öyle oluncada gaza basmam gerekiyordu ve haliyle çok yakıt tüketiyordum, Rıdvan Usta araç park halinde boşta çalışırken zangır zangır titreyen vites kolunu görünce, motorda vibrasyon çok deyip sübap ayarlarını yapmıştı, 2 ile zor çıktığım yokuşu neredeyse 4 le çıkar olmuştum, haliyle sarfiyatta düşmüştü.

Saygılarımla

Ersan

Ersan bey merhaba,

Aslında benim derdim yakıt. Ben aldıgımda motor bitikti yaptırdım ancak hic verim alamadım. Karburotoru defalarca yaptırdım ama araba hala kotu. Simdi sordum mesela sol dikiz aynası kalmamıs. Bana yan sanayi bir tane kakalamıslar zamanında haberim bile yok dikiz aynaları dokuldu. Yenisini alayım dedim ama dedigim gibi sol dikiz yokmus dagıtıcıda. Aslında temelo sorunum arabadan anlayan kimsenin olmaması. Kime gotursem baska birsey diyor ve tamir ettim diyor ama sonuc degismiyor. Belki Rıdvan ustaya goturmem en iyisi. Su ama kadar 6000 TL para harcadım arabaya ama hala sorunlu. Evet 17 litre cok ve araba neredeyse zorla gidiyor. Satmayı dusunmuyorum ancak 17 litre cok fazla. Bana sayet Rıdvan ustanın adresi ve telefonunu verebiloirseniz ona da bir gostermeyi dusunuyorum. En azından anlayan birisine gostermis olurum. Severek aldıgım bir araba ve biraz daha masraf yapamak gereksiz mı diye dusunmeye basladım.

Belki biraz yardım iyi olur :smiley:

Mesajlarınız icin tesekkurler.

Saygılar,

Gürsel

Bekir bey sagolun. Evet beni,m biraz sansızlıgım oldu. Baya bir kazıklandım sanıyorum. Arabayı cok seviyorum ama her an bir sorun cıkacak diye de korkmaktan kendimi alamıyorum. Proje paraları olmasa araziye gidemeyecegim neredeyse. Yurt disi siteleri okudum 12 litre diyorlar ortalama. Ben yazın bile 17 litre harcıyorum. Motor tıkır tıkır olsa ve 12 litre yaksa arabaya masraf yapıp guzellestirecegim ama malesef bu ara memnun degilim arabadan.

İlginize tesekkur ederim,

Saygılar,

Gürsel

neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum, aracımı istanbul'a getirmeden önce ben de aynı sorunu yaşıyordum, hatta istanbul'da bile yaptıramadım doğru düzgün, kimse anlamadığı için bıkmıştım arabadan. Buraya da yazmışımdır hatta satmayı düşünüyorum diye. Ama rıdvan usta sağolsun en önemli sorunlarımı halletti ufak tefek işler kaldı çok şükür. Şimdi planlarımda en az 4-5 sene daha kullanmak var. Umarım sizin sorununuz da hallolur da rahat rahat keyfini çıkarırsınız.

Yakıt tüketimine gelince:17 fazla ama 12 litre de bana fazla geldi, ben lpg'de 12-12.5 litre yakıyordum çünkü, o da motorumu yaptırmadan önce, benzinde 10 civarı olur sanırım.

Rıdvan ustanın numarası:0532 462 8576

gsunal' Alıntı:
Bekir bey sagolun. Evet beni,m biraz sansızlıgım oldu. Baya bir kazıklandım sanıyorum. Arabayı cok seviyorum ama her an bir sorun cıkacak diye de korkmaktan kendimi alamıyorum. Proje paraları olmasa araziye gidemeyecegim neredeyse. Yurt disi siteleri okudum 12 litre diyorlar ortalama. Ben yazın bile 17 litre harcıyorum. Motor tıkır tıkır olsa ve 12 litre yaksa arabaya masraf yapıp guzellestirecegim ama malesef bu ara memnun degilim arabadan.

İlginize tesekkur ederim,

Saygılar,

Gürsel
[/quoteMERHABA ALİCAN KARDEŞİMİN DEDİYİ GİBİ BİRIDVAN USTAYA GÖSTERİN BEN HİÇ GİTMEDİM AMA ÖNEMLİ BİR SORUNUM OLDUYUNDA BENDE RIDVAN USTAYLA TENIŞMAK İSTİYORUM ANLADIYIM KADARIYLA BU İŞİ İYİ BİLİYOR.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR