Feroza İçin Yedek Parça Alternatifleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan forester Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,159

forester

Kamp III
Yer
Istanbul
Ferozalarda kullanılan yedek parçaların bazıları diğer araçlarda da kullanılmakta ve fiyatları daha cazip olabilmekte, bu sebepten dolayı bu bölümde bildiğimiz alternatif yedek parçalarla ilgili bilgileri burada paylaşabiliriz.

Saygılarımla

Ersan

Etiketler
Ynt: Feroza İçin Yedek Parça Alternatifleri

Arka aks rulmanı, Koyo marka, Koyo bir Japon rulman üreticisi ve genellikle araçlar için rulman üretiyor, Türkiye'de satıcıları var. Rulmanın numarası DG358021W, aynı rulman Suzukilerde de kullanılıyormuş, 18 Mayıs 2010 tarihinde Ankara'da ki Koyo satıcısında fiyatı 90 TL, İstanbul'da ki Koyo satıcısındaki fiyatı 35 TL.

Ben sadece kendi yaptıklarımı ve sorunsuz şekilde kullandıklarımı yazıyım..

Map sensörü ---> Toyota.. (Hangi model olduğunu bilmiyorum ama büyük olasılık Corolla) Ayrıca aracın bütün elektronik ve beyin sisteminin parçalarının Toyota'dan alternatifinin olacağını tahmin ediyorum...
Zaten Toyota ve Daihatsu araçlarının beyin sistemlerini aynı firma yapıyormuş...

Triger kayış ve bilyesi ---> Kayış= Danyo (Birçok firmaya kayış üreten bir üretici, 30 TL)
Bilye= GMB (Birçok Japon markasına bilye üreten firma, 30TL)
Ömrünü tahmin edemem fakat birçok firmanın fabrikasyon çıkışında bu markaları görmek mümkün.

Su devridaim pompasını çeviren kayışı gerdiren kasnağın göbeğindeki rulman 6301 ZZ, ben FAG marka kullandım 7 TL idi fiyatı

[attachment=1]
[attachment=2]

rulman1.jpg

kasnak1.jpg

Çok yararlı bir topik olacağa benziyor bu :smiley:
Sağ ön aks kafası arızalıydı benim fakat kore malı bulmuştum sadece kafa olarak.. Servis komple satıyoruz sadece kafa bulmanıza imkan yok demişti.
Bandırmadaki ustam kafayı ve aksı inceleyince reno aks kafasını rahatlıkla uydururum demişti banada :smiley:

Kemal Kayan' Alıntı:
Çok yararlı bir topik olacağa benziyor bu :smiley:
Sağ ön aks kafası arızalıydı benim fakat kore malı bulmuştum sadece kafa olarak.. Servis komple satıyoruz sadece kafa bulmanıza imkan yok demişti.
Bandırmadaki ustam kafayı ve aksı inceleyince reno aks kafasını rahatlıkla uydururum demişti banada :smiley:
Bizim burada(mudurnu) bir tane benzinli araç tamircisi var,ama çok yetenekli bir kardeşimiz.Ben boluda servise götürmüştüm aracımı öntakımlarından mütevellit ama boş yere bana masraf açtırdılar(420 gibi) ;D
Tamirci kardeşimiz japonlara gözü kapalı giriyor maşallah,tamirci kaygımızı halletmiş olduk böylece. :D

Kemal Bey,

Sağ ön aks kafasından tam olarak neyi kast ettiğinizi anlayamadım, aşağıda Feroza servis klavuzundan aldığım bir detay resmi var, o resim üzerinde tarif etmeniz mümkünmüdür.

Saygılar

[attachment=1]

frt axle outer shaft flange.jpg

Gerçekten feroza kullanıcıları için çok faydalı bir konu olacak.
Benimde eklemek istediğim şey motor akasamı parça ararken tek feroza değilde beraberinde applause modeli diyerekte arasanız faydalı olabilir.Nihayetinde ikiside aynı motor.

Feroza ile ilgili yabancı bir web sitesinde Toyota Corolla 1,3 ün karbüratörünün Feroza'nınkine benzer ve yerine kullanılabilir olduğunu okumuştum.

Ersan bey çok faydalı bir topic açmışsiniz tebrikler.
benimde far camım çatlamıştı,dodge 250 kamyonet farı taktım 15 tl. ;D

Benimde şu ön panjur ve far işini halletmem lazım,,, hala Murat 131 ;)
Ama hiçte fena durmuyor hani ;)
Servisi arayıp sormaya korkuyorum gelecek fiyatı duyunca :smiley:
Fotoğraflar da Kapıdağ'dan,,, Gelmek isteyen varsa beklerim herzaman... Gidelecek o kadar çok yeri varki Kapıdağ'ın...
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=4]
[attachment=3]
[attachment=5]

19052010506.jpg

19052010485.jpg

19052010494.jpg

19052010478.jpg

19052010501.jpg

Arkadaşlar,

Arka aks bilyasının Daihatsu'da ki fiyatı 71 TL miş, bana göre bir rulmancıdan alınacak fiyatla kıyaslandığında fiyat makul, Aksaray'da parçacılarda muadili Tayvan ürünü var ve fiyatı 35 TL. Tayvan malının kalitesiz olduğunu düşünmüyorum ama ben Japon üretimi rulmanı tercih ederim kendi adıma.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR