feroza almayı düşünüyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bcirav Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,223

Etiketler
Ynt: feroza almayı düşünüyorum...

Bende Salih bey... ;D ;D ;D

içimdeki FEROZA sevgisi hiç dinmedi..

salih abi meraba ben can bende feroza hakkında bılgı almak ısterım bende dusunuyrm nasıl bır arac

MERHABA CAN valla ben kullanıyorum bazı arkadaşlar dahiatsu 2013 de türkiye den cekilecek diyorlar,ama bunun üzerine ben merkezine gittim çekme köye en az 10 yıl parca sıkıntısıyok istanbuldan ve ankaradan parça temini var .birde bu arabalar türkiyede bayağı bir var bakma sen sitede 30 veya 35 adet görülüyor en az 2000var bana dediklerine göre gelelim saglamlığına müthiş sağlam bu arac yükseltme istemez 22anahtarla alttan torsionlarla yükseltme ve alcaltma yaparsın arazi mükemmel seni inan yolda bırakmaz yazın sök üstünü kupe olarak kullan eğlen ben hem av hem gezi amaclı kullanıyorum elimden geldiğince bakımını ve tamirini kendim halletmeye calışıyorum zevkle bir eksisi var ise oda 3 kapı oluşu oda olsun yanlız ingilizlerde bunların dizeli çok ama türkiyeye getirmemişler onun sebebide dizel yakıtının türkiyede o tarihlerde iyi olmamasından kaynaklandığını sanıyorum tıpkı toyotanın gibi kısacası dediğim gibi o bir keçi gibi . :D :D

Nedense;feroza denince millet bir adım geride duruyor :(
Bence'de çok sağlam ve kullanışlı bir araç;gerek kamp;gerekse iki kişilik kullanımı çok avantajlı..
Yükseltme falan uğraşma işi çok basit;makaslara kavis + torsiyon milinden bir miktar gerdirme..
İşlem tamam ;D
bakınız;ben öyle yaptım.

DSC_0562_fhdr.jpg

tesekkur edrım salıh abı msj na gec cevap verdım kusura bakma ıs cok yogun

koroglu1414' Alıntı:
makaslara kavis + torsiyon milinden bir miktar gerdirme..

cevdet abi benim kafama takılan da o,,ustaya sordum torsiyonla oynarsan sonra kırılır mırılır ben mesuliyet almam dedi,ben de korktum,sen kaç cm yükselttin?

bir de makaslara kavis olayı; ne kadar süre yüksekliğini koruyor acaba?

merhaba adaşım :smiley: ,araba zaten sert ,daha sertleşirse bir taraflarımızı kırarız :D,, seninki de normalden yüksek değil mi?

lastikten öyle duruyo o zaman,,ben ciddi ciddi kafayı taktım ama :smiley: ,şöyle abartmadan 3-4 cm fena olmaz

merhanba alicanlar sizlerin ferozada makas katları kaç adettir bilemem ben kışın 235x75x15 mt kullanıyorum yazın ise orjinal ölcüsü olan 195x80x15 kullanıyorum .bu ebatlar arasında boy ve en farkı var dır bu fark arabaya yükseklik veriyor benim ferozada her iki makaslarda kat sayısı 5 dir tabiki bu kat sayısı arabanın esnemesini kısıtlıyor bazı araclarda ise kat sayısı 3 dür şayet sizdede kat sayısı 3 ise buna ilava makas attırabilirsiniz yok bizdede 5 diyorsanız makaslara 3 cm gibi bir kavis verip kullanabilirsiniz birde torsiyonların üzerinde oynama yapabilirsiniz ondada dikkat etmeniz gereken hususta torsiyonları yükseltirken eşit oranda ayarlamanız gerekiyor ve inanın seviyorum bu keciyi sağlıcakla kalınız. :D :D :D

salihdalci' Alıntı:
merhanba alicanlar sizlerin ferozada makas katları kaç adettir bilemem ben kışın 235x75x15 mt kullanıyorum yazın ise orjinal ölcüsü olan 195x80x15 kullanıyorum .bu ebatlar arasında boy ve en farkı var dır bu fark arabaya yükseklik veriyor benim ferozada her iki makaslarda kat sayısı 5 dir tabiki bu kat sayısı arabanın esnemesini kısıtlıyor bazı araclarda ise kat sayısı 3 dür şayet sizdede kat sayısı 3 ise buna ilava makas attırabilirsiniz yok bizdede 5 diyorsanız makaslara 3 cm gibi bir kavis verip kullanabilirsiniz birde torsiyonların üzerinde oynama yapabilirsiniz ondada dikkat etmeniz gereken hususta torsiyonları yükseltirken eşit oranda ayarlamanız gerekiyor ve inanın seviyorum bu keciyi sağlıcakla kalınız. :D :D :D

Merhaba Salih Bey,bende 235-75-15 mt kullanıyorum aracı bu lastiklerle aldım yazlık lastik takınca pek hoşuma gitmedi yazıda bu lastiklerle geçirdim ;D ;D Kaç tane makas var merak ettim sabah ilk işim bakıcam ;D ;D

acaNn' Alıntı:
cevdet abi benim kafama takılan da o,,ustaya sordum torsiyonla oynarsan sonra kırılır mırılır ben mesuliyet almam dedi,ben de korktum,sen kaç cm yükselttin?

bir de makaslara kavis olayı; ne kadar süre yüksekliğini koruyor acaba?
Merhaba kardeşim;geç gördüm;kusura bakma..
Ben torsiyonla oynarken bir tanesini koparttım;öyle bir kopuşki;taban sacını deldi :( bunu yazmam lazımdı..
ben sonuna kadar gerdirdim;makaslarda kavis var;biraz sert oldu ama oldu..
Keyifli oldu :smiley: ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR