Fakülte Offroad Grubu olarak 11 Aralık'ta Altıoluk Yaylasındayız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Assasin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,003
Ynt: Fakülte Offroad Grubu olarak 11 Aralık'ta Altıoluk Yaylasındayız

mdr' Alıntı:
Deniz,

katılmak isterim..Ama.........

Cumartesi günü bayagı yogun işimiz var..Alican a anlatmıştım..sor söyler...

eger imkan bulabilirsem neden olmasın ??

yalnız.....
benim araç öyle 40-50 cm hele hele 70 cm karda gidemez ..baştan söyliyim.. sonra sizlere yük olmayayım ;D ;D ;D ;D
Abi sen gel sırtımızda taşırız seni gerekirse.. :D

Etiketler

İsmail Bey, Duster 90 cm karda gidiyor, ben sizin aracınızı çekerim, tabi benim aracın önünde de Defender olmak koşuluyla :D :D

Hah..şimdi oldu Serkan bey,

kalbim rahatladı....Bana kılavuzluk yapacak Duster olunca....sıkıntılarım geçer... ;D

bekleriz o zaman sizleri.... :smiley: :smiley:

herkeze selam
başkan altıoluk yaylasına stardart araclar biraz zor gider gibi geliyo bana irana gitmeden önce cıktık biz baya baya zorlu ona göre bolcana sapan getirmek lazım ;) :smiley: :smiley:

Arkadaşlar kar çamur ne fark eder eşi veya bayan arkadaşıyla gelmek isteyen arkadaşlarda gelsin bence evli olmayan arkadaşlar bu işin zorlunu bilmezler böylece gezimiz daha eğlenceli geçebilir birde düşününki yemek işlerini bizden daha iyi bilirler anlarsınız

Selamlar

Bi gelsinler görürüz yemek işini kim daha iyi anlıyor temmuzda deniz kıyısı pikniğine gitmiyoruz arabaya servis yapmayalımda :smiley: tecrübe dostlar tecrübe

saygılar

Selamlar

zincir muhabeti geçmiş arkaya sakın 2 tane atmayın 4 tane atın awd şanzımanlarda çekiş kontrolu araçta şanzıman inebilir freelander sadece arka lastik değişiminden şanzıman indirmişti.
bunun yerine lastik havalarını düşürün ölçerek zaten soğuktan bir miktar hacim küçülecek zorlanırsanız biraz daha indirirsiniz arabaya kompresör atın
awd arabalarda mud lastik varsa iş biraz daha zor mud lastik yapısı itibari ile daha sert defender awd değil :smiley: kar lastiği en iyi secim awd ler için ama yazın yumuşak yapısı yüzünden erir dökülür. kısaca select şanzıman yoksa 2 tekere zincir takmayın.

saygılar.

Bi de memnun edemezsek sonraki geziler için izin alma sıkıntısı çıkar her hafta sonu ya misafirliğie gideriz ya misafir gelir yada başka bi şey çıkartırlar.

Hanımlara devamlı çalışan kalorifer ısıtma için, bir araba tahsis edip bide servise başlarsak offroad alemine rezil oluruz bizi parkura sokmazlar. :smiley:

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

zincir muhabeti geçmiş arkaya sakın 2 tane atmayın 4 tane atın awd şanzımanlarda çekiş kontrolu araçta şanzıman inebilir freelander sadece arka lastik değişiminden şanzıman indirmişti.
bunun yerine lastik havalarını düşürün ölçerek zaten soğuktan bir miktar hacim küçülecek zorlanırsanız biraz daha indirirsiniz arabaya kompresör atın
awd arabalarda mud lastik varsa iş biraz daha zor mud lastik yapısı itibari ile daha sert defender awd değil :smiley: kar lastiği en iyi secim awd ler için ama yazın yumuşak yapısı yüzünden erir dökülür. kısaca select şanzıman yoksa 2 tekere zincir takmayın.

saygılar.
Bu araçların sert koşullara normal araçlara göre daha fazla mukavemet göstermesi gerekiyor. Duster zaten sürekli 4x4 değil diye biliyorum. 4wd olduğuna göre.. O zaman 2 çekerde kullanılır,ya da bir çift daha zincir alınır vs. dert edilecek konu değil bunlar.. :smiley:

lakmadi' Alıntı:
herkeze selam
başkan altıoluk yaylasına stardart araclar biraz zor gider gibi geliyo bana irana gitmeden önce cıktık biz baya baya zorlu ona göre bolcana sapan getirmek lazım ;) :smiley: :smiley:
Abi yağmur sonrası felaket oluyor , hele sapaktan girdikten 1 km sonra bir yokuş var orası çamur yığını oluyor ama kar var şuan.Dün yine yağmış,cumaya kadar kar yağışı var. Yani tek sıkıntımız kar yüzünden yolun kapanması olur. Onun dışında herkes tedbir amaçlı zincir getirirse hiç bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorumm.. :smiley:

Bu araçların sert koşullara normal araçlara göre daha fazla mukavemet göstermesi gerekiyor. Duster zaten sürekli 4x4 değil diye biliyorum. 4wd olduğuna göre.. O zaman 2 çekerde kullanılır,ya da bir çift daha zincir alınır vs. dert edilecek konu değil bunlar..

Geçen senelerdeki bir gezide şimdi tam tarif vermiym ;D karışıklık çıkmasın normal sedan araçlar haricinde zincir kullananlar gezi sonrası siteye zincirli resimler yüklenince

neyyyse yazmıym. ;)

Sadece 2 tekere zincir takınca şanzımanı inen arkadaşlar yaksınlar o arabaları.

Selamlar

Bazı arabalarda vites kolunun yanında arazi vitesi kolu yok :D yani seçme şansları yok hattta bazıları 40 hadi bilemedin 70 km den sonra 4*2 ye dönüyor :smiley: şöförün elinden gelen bi şey yokki dolayısı ile 2 teker diğerinden farklı dönünce şanzıman iniyor benim bir abim freelanderin önce ön iki tekerini değiştirdi her halde yanak yüksekliği farklıydı iktisat yapacak ya 7-7500 Tl şanzımana ödedi rahatladı :smiley: offroad la ilgiside yok yani şimdi adama bi de arabayı yak desem bozulur ben bu olayı sitede bir yere yazmıştım uyarı olsun diye şimdide burda yazdım

buldum yazdığımı okuyun lütfen ibretlik bence:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68112.0

saygılar.

Boşuna demiyoruz bu iş için elektronik donanım olmayacak diye.. Biz defenderın arkasına mt-117 extreme 35" , önde 31" kar lastiğiyle devam ettik hiç bir sorun da yaşamadık.. :smiley: O zaman lastiğine güvenmeyen arakdaşlar 2 çift zincir alsınlar diyelim.. Fakoff kadrosundan kimse zincir vs. uğraşmaz.Misafirlerimiz için söylüyorum.. :smiley:

selamlar

Yanlız ön arka farklı olan lastik ayna mahrutiyide etkiliyor def. kaldırabilir ama sorunda çıkabilir.

Ayrıca bu misafir de zincire karşı

;) ;) ;) ;) çekilmeyi tercih eder :smiley: :smiley: :smiley:

saygılar.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

Bazı arabalarda vites kolunun yanında arazi vitesi kolu yok :D yani seçme şansları yok hattta bazıları 40 hadi bilemedin 70 km den sonra 4*2 ye dönüyor :smiley: şöförün elinden gelen bi şey yokki dolayısı ile 2 teker diğerinden farklı dönünce şanzıman iniyor benim bir abim freelanderin önce ön iki tekerini değiştirdi her halde yanak yüksekliği farklıydı iktisat yapacak ya 7-7500 Tl şanzımana ödedi rahatladı :smiley: offroad la ilgiside yok yani şimdi adama bi de arabayı yak desem bozulur ben bu olayı sitede bir yere yazmıştım uyarı olsun diye şimdide burda yazdım

buldum yazdığımı okuyun lütfen ibretlik bence:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68112.0

Verdiğiniz bilgi çok iyi teşekkür ederim, açıkca söylemek gerekirse ailemle Kartalkaya 'ya veya Uludağa çıkmayı düşünüyordum, çıktığı yere kadar aracımla çıkıcak çıkmadığı yerde 4x4 olduğu için 2 lastikğe zincir takar çıkarım demiştim kendi kendime. Benim araçta 2. vites yok ve 50 km 'den sonra 4x4 'ten Auto Moda atıyor aracı.

saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR