omerfaruk.k
Yeni Üye
Hocam güvenlik konusu benim için de büyük soru işareti.Mahalle arasında park edilmiş karavanın meraklı misafirleri çok olur.
Bu yer siz tanımayan sakinlerin olduğu bölge ise ,orada yaşayanların karavanda yaşayan birine ( 1 ay konaklama)bakış açıları nasıl olur test etmek lazım.
Güvenilir alan değilse (hırsızlık ve yağma) riski her zaman vardır.Bu işleri yapanlar doktora düzeyinde pratikleri geniş olan ,defalarca suç işleyip salıverilen tiplerdir.
Karavanlı turlarda bir kaç araç ve aile beraber çıkıp birbirlerini kollarsa emniyette olduklarını hissediyorlar.
Forumda resimlerde görmüştüm, moto karavanın sürücü ve yolcu kapılarını birbirine zincirle bağlayıp yatanlar var.
İçinde insan varken bile soyulan bir çok karavancı var,yurt içi veya dışında havalandırmadan sprey ile bayıltıp soygun yapılıyor.
Teknik uygulamalar istenirse çok güzel yapılır,güvenlik ve yer sorunu öncelikli sırada.Kiradan kaçarken,olmadık tecrübeler edinirsin
Ancak şöyle düşünüyorum; ev ile iş yerimin arası yaklaşık 10 dakika, her gün karavanla işe gidip gelebilirim; böylece karavanın sürekli yakınında olurum.
Ayrıca BMC, Isuzu gibi midibuslerden yapılma karavan bakıyorum, bunlar da normal karavandan daha az dikkat çekecektir.
Ama tabi bunlar güvenlik konusunda içimin rahat olması için yeterli değil maalesef