Esnek Çeki Halatı(strap) Satılık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,724
Ynt: Satılık esnek çeki halatı(strap)

orsa' Alıntı:
İstanbul Esentepe'de(Balmumcu) oturuyorum. İsterseniz elden, isterseniz kargoyla ulaştırabilirim.
Banka hesap bilgisini bir kaç saate ulaştıracağım.

Telefonda görüştük ama unutmamak için ben buraya tekrar yazmak istedim.
Pazartesi gelecek yeni partiden bir adet 5m üründen elden teslim alacağım.
Görüşmek üzere.

Etiketler

Selamlar Onur Bey,yeni partiden fazladan 1 ad. 5.metrelik varsa almak isterim (tabiki marmarise kargo yapabilirseniz). ali/marmaris

Bu halatın çekme/kopma mukavemeti nedir acaba??

Ben izmirde 10 mt ipek halatı (22 mm çaplı) kilo hesabı 20 TL ye aldım, uçlarına iki adet buata ve 4 adet klemenslerle halka yaptım. 2 adet de Mapa aldım hepsi 40 TL civarında maloldu. Çekme mukavemeti 2500 kg.
Daha küçük ve büyük çaplı olanlar da bulunabiliyor.

quad' Alıntı:
Selamlar Onur Bey,yeni partiden fazladan 1 ad. 5.metrelik varsa almak isterim (tabiki marmarise kargo yapabilirseniz). ali/marmaris

Ali Bey telefonda görüştüğümüz üzere yeni partiden halatı göndereceğim.
Yeni partide daha farklı bir malzeme kullanılacağı için fiyat netleşir netleşmez size ö.m. olarak hesap bilgilerimi gönderiyorum.

flying surfer' Alıntı:
kılıflı olanından var mı?

Kılıflı model yok.
Kullanım sonrası aracı yıkatırken halatı da yıkatmakta fayda var ömrünü uzatmak için.
Halatın üstünde kılıf bulunması kullanım sonrası temizlik yapılabilmesini engellediği için prensip olarak kılıflı model üretilmemekte.
Klıfın içinde biriken çamur ve yabancı cisimler halatın ömrünü kısaltmakta.

erdalyaman' Alıntı:
Bu halatın çekme/kopma mukavemeti nedir acaba??

Ben izmirde 10 mt ipek halatı (22 mm çaplı) kilo hesabı 20 TL ye aldım, uçlarına iki adet buata ve 4 adet klemenslerle halka yaptım. 2 adet de Mapa aldım hepsi 40 TL civarında maloldu. Çekme mukavemeti 2500 kg.
Daha küçük ve büyük çaplı olanlar da bulunabiliyor.

Erdal Bey anladığım kadarıyla sizin kullandığınız malzeme piyasada iskota olarak bilinen dış mantosu ipek ama içi polyamid olan halatlardan.
Bu halatların çekeri 2.5 tondur yazdığınız gibi. Zaten uçlarında tutturmak için kullandığınız buata ve klemenslerin kayma riski ve sonuçta halka kısmından ayrılma riski var.

İlk sayfada fotoğrafını koyduğum halatın malzemesi naylondur. Halat 26 mm. kalınlığındadır ve örme olarak halka yapılır. Örme kısmından atma olası değildir. Halatın çekeri 8 tondur.

Normalde bir off-road aracının ağırlığını 2 ton üzerinden hesaplasak çakılı kaldığı vaziyette ağırlığı 3 tona çıkar. Onu çeken aracın halata verdiği baskı ile çekilme işlemindeki tam yükün bindiği anda toplam halat üstündeki yük 6-7 tonları bulabilmektedir.

Söz konusu çeki halatı kullanıcının güvenliği gözetilerek yüksek kaliteli ve dayanımlı malzemelerle (halat, mapa, klips) üretilmektedir.

Yeni partide daha kaliteli yarım ipek diye tabir edilen sınırlı bir kısmı polyamid(naylon) içerikli 24 mm. kalınlığında ve 8.6 ton çekerli bir malzeme kullanılacak. Malzemenin ömrü daha uzun %100 polyamid'e göre.
Fiyatlarda cüzi oranda bir değişim olacak.
Detaylar netleştiğinde hafta başı yeni konu başlığında açıklamada bulunacağım.

orsa' Alıntı:
Yeni partide daha kaliteli yarım ipek diye tabir edilen sınırlı bir kısmı polyamid(naylon) içerikli 24 mm. kalınlığında ve 8.6 ton çekerli bir malzeme kullanılacak. Malzemenin ömrü daha uzun %100 polyamid'e göre.
Fiyatlarda cüzi oranda bir değişim olacak.
Detaylar netleştiğinde hafta başı yeni konu başlığında açıklamada bulunacağım.

** Bu bahsettiğiniz halatın (24mm) çekme mukavemeti mi 8,6 ton yoksa kopma kuvveti mi?? Zira bendeki halatın kopması 5,9 ton olarak belirtiliyor. Bu mukavemetlerle ilgili laboratuar test sonuçları varmıdır?
** Buata ve klemensle yapılan bağlantının zayıf ve çıkabilir olduğunu belirtmişsiniz :smiley: sizdeki 24 mm halat ta örgü bağlantılı mı yoksa buatalı mı?
sevgiler

cihanülker' Alıntı:
onur bey ,halatı bu pazar günki gezide kullandım ,çok güzel olmuş elinize sağlık ,esnemesi ve çekim gücü mükemmel ;) ;) ;)

Dnedinmi ??, Mutlaka şart senin araç için...... heheheeee,,

Cihan selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR