Engelli Değil Yelkenli

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,175

SEVAL

www.sevalduban.com
Mesajlar
3,866
Tepkime Puanı
39
Web
www.sevalduban.com
ENGELLİLER YELKEN AÇIYOR...

Kimisi görme engelli, kimisi işitme, kimisi bedensel... Ama onlar her şeye rağmen doğaya meydan okuyor, Yelkenlerini Poseidon’un diyarında şişiriyorlar...

“Engelli Değil Yelkenli” Projesi Türkiye’nin ilk engelli yelken kulübünü kurmak için yola çıkıyor. Amaçları ülkemizin Paralimpik Olimpiyatlarda Yelken branşında tarihinde ilk kez temsil edilmesi...

Proje 11-17 yaş grubundan engelli çocukların yelken açmak yoluyla, özgüvenlerinin arttırılması, sosyal uyumlarının güçlendirilmesini amaçlıyor...

Bu kapsamlı proje amacına ulaşırsa, hem sivil toplumun engellilere yönelik bilinci geliştirilmiş, hem de engellilerin, sistemli çalışarak her türlü zorluğun üstesinden gelebileceği mesajı verilmiş olacak...

PROJE DETAYLARI

Engelli Değil Yelkenli, İzmir il sınırları içinde yaşayan, 11-17 yaş aralığındaki, 60 işitme, 12 görme engelli olmak üzere toplam 72 engelliye, 7 aylık bir süre boyunca uzman eğitmenler kanalıyla temel yelken eğitimi verilmesi projesidir.

Proje dezavantajlı bireylerin eğitim, spor, beceri kazanma, nitelik arttırma, sosyal uyum, gibi faaliyetlere erişimlerinin ve katılım düzeylerinin arttırılması, yaşam kalitelerinin spor aracılığıyla iyileştirilmesi amaçlarını taşımaktadır.

Projenin temel hedefi, yelken gibi çok yönlü bir takım sporuyla genç yaşta tanışan engelli çocukların özgüvenlerinin, zoru başarma konusunda güdülenmelerinin ve takım çalışmasına yatkınlıklarının arttırılması, bunu yaparken de topluma adapte olabilme ve sosyal uyum yeteneklerinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır.

Bu amaçla, yalnızca engellilerin özgüvenlerinin ve sosyal uyumlarının arttırılması değil, engellilere yönelik toplumsal bilinç ve duyarlılığın arttırılmasına da gayret edilmektedir. Proje kapsamında oluşturulan gönüllü havuzu bu amaca yöneliktir.

Engelli Değil Yelkenli Gönüllüleri, yalnızca bilgi, beceri ve donanımları oranında projeye katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda yelkencilik ve denizcilik alanlarında verilen eğitimleri izlemek suretiyle kendilerini geliştirme fırsatına erişeceklerdir. Böylelikle pratikte eğitmenlere ve proje uygulayıcılarına önemli bir destek kaynağı oluşturacak olan gönüllülerin projeyi sahiplenmesi sağlanacak, aynı zamanda da proje, genel anlamda sivil toplum etkinliğinin ve katılımcılığının arttırılması amacına da hizmet edecektir.

Engelli değil Yelkenli Projesi sonucunda Türkiye’nin ilk “Paralimpik” Yelken Kulübü’nün kurulması ve faliyetlerinin sürdürülebilir kılınması nihayi amacımızdır. Bu yüzden sponsorluk ve medya destek etkinlikleri projenin temel unsurlarındandır. Nihayi amacımız ülkemizin tarihinde ilk kez 2012 Engelli olimpiyatları’nda yelken branşında temsil edilmesidir.

Engelli Değil Yelkenli Projesi Paydaşları

• Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği
• KSK ve Yelken Şubesi
• İzmir Deniz Ticaret Odası
• Özel Piri Reis Koleji
• Aşık Veysel İşitme Engelliler Okulu
• NTV (Resmi Medya Sponsoru)

Sizden Ricamız: Projemizi destekleyen gönüllülerimizden biri olmanızdır. Sizin varlığınız dahi projenin başarıya ulaşma şansını büyük oranda arttıracaktır. Yolunuz İzmir’e düşerse yelkenlerimizi beraberce şişirmek için sizi bekliyor olacağız.

Özgür İnam,
Milli Yelkenci Proje Koordinatörü
info@engellidegilyelkenli.org
www.engellidegilyelkenli.org
05324644854
 

Etiketler
Ynt: Engelli Değil Yelkenli

çok faydalı bir çalışma ve prje olmuş..

Gönüllü olarak her zaman yanınızdayım
 

Ynt: Engelli Değil Yelkenli

narses' Alıntı:
çok faydalı bir çalışma ve prje olmuş..

Gönüllü olarak her zaman yanınızdayım

Merhaba
Eğer İzmir' de ikamet ediyorsanız, iletişim bilgilerinden proje yöneticisine ulaşıp destek olabilirsiniz.
 

Ynt: Engelli Değil Yelkenli

SEVAL' Alıntı:
Merhaba
Eğer İzmir' de ikamet ediyorsanız, iletişim bilgilerinden proje yöneticisine ulaşıp destek olabilirsiniz.

istanbuldayım ama tatil dönemlerindeki etkinliklere katılmak isterim.. iii çalışmalr
 

Ynt: Engelli Değil Yelkenli

Engelli yelkenciler için Math Race

İzmir’de sürdürülmekte olan “Engelli Değil Yelkenli” projesine destek vermek amacıyla bir Match Race düzenlendi.

3-4 Nisan tarihlerinde eleme, 17-18 Nisan’da da final karşılaşmaları yapılacak olan etkinlik resmi nitelik taşımayacak. Organizasyondan elde edilecek gelir de engelli yelkencilerin eğitim çalışmalarında kullanılacak.

İzmir’deki deniz ve yelkenseverleri aileleri ile birlikte hoş bir sosyal etkinlikte buluşturmak isteyen “Engelli Değil Yelkenli” porjesinin koordinatörü Özgür İnam aynı zamanda keyifli bir yarış ortamı da oluşturmayı amaçladıklarını belirtiyor.


İKİ KATEGORİ BELİRLENDİ

Solo Deniz Yatçılık tarafından desteklenen ve Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ile Umuda Yelken Engelliler ve Gençlik Spor Derneği işbirliğinde düzenlenen yarışlarda RS Vision tipi 4.5 metrelik kesirli arma centerboard’lar kullanılacak.

[attachment=1][attachment=2]

Şu an için “lisanslı yelken sporcuları” ile “yeni başlayanlar” olarak iki kategoride yapılması planlanan yarışlarda en az 3 ekip oluşması halinde “bayanlar” kategorisinin de açılacağı belirtildi.

“Lisanslı sporcular” kategorisinde yarışabilmek için ekipten bir kişinin milli-lisanslı centerboard sporcusu olması yeterli sayılacak.


FİLO YARIŞ KURALLARI UYGULANACAK

Ekip sayısı 3 (sayı artabilir), ekip toplam ağırlığı ise en az 200 kg. olacak.

Bir diğer uygulama da elemelerden önce antrenmana izin verilmeyecek olması. Ancak finale kalan ekipler eşit sürelerle antrenman yapabilecek. Yarışlardan sonra her kategorinin ilk 3’ü ödüllendirilecek.

Her ne kadar resmi bir karşılaşma olmasa da yarışlar ISAF 2009-2012 Yelken Yarış Kuralları ile yönetilecek. Ancak ISAF Match Race Grade 4 yerine Filo Yarışı (Fleet Race) kuralları geçerli olacak.


KAYIT ÜCRETLERİ DERNEĞE BAĞIŞLANACAK

Yarışlara katılmak isteyenlerden 50 TL kayıt ücreti alınacak. Elde edilecek tüm gelir de Engelli Değil Yelkenli Projesi kapsamında kurulan ve Türkiye'de engelli yelkenciliğin gelişmesi amacıyla faaliyet gösteren Umuda Yelken Engelliler Gençlik ve Spor Derneği'ne (UYDER), makbuz karşılığı bağışlanacak.

Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü evsahipliğindeki yarışların eleme karşılaşmaları 3-4 Nisan tarihlerinde yapılacak. Final mücadelesi ise 17-18 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.


Kaynak: TurkSail

1


2
 



Ynt: Engelli Değil Yelkenli

Engelli Değil Yelkenli, projeniz için teşekkürler,devamını bekliyoruz ,sosyal sorumluluk projeleriniz gerçekten övgüyü hakediyor ,başarılar.
 

Ynt: Engelli Değil Yelkenli

14 ekip “engelliler için” yelken bastı

Solo Deniz Yatçılık tarafından desteklenen ve Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ile Umuda Yelken Engelliler ve Gençlik Spor Derneği işbirliğinde düzenlenen Match Race mücadelesine 3 ve 4’er kişilik 14 ekip katıldı.

Elde edilen tüm gelirin “Engelli Değil Yelkenli” projesine aktarıldığı yarışlar İzmir’in Urla kıyılarında yapıldı.

Aralarında Türkiye Şampiyonları, eski milli yelkenciler, faal sporcular, veteranlar ve amatörlerin bulunduğu 50'yi aşkın yelkensever “engelliler yararına” bir araya geldi.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Urla Ali Rıza Mete Yeken Kulübü'nün ev sahipliğinde ve hafif bir Karayel esintisiyle tamamlanan yarışların ilk gününde Urla sahili adeta şenlik yerine döndü.

Kamp çalışmalarını denizde sürdüren Optimistçiler, 420'ler, Laser'ler, Windsurf'ler ve RS Vision'lar adeta bahar çiçekleri gibi açmışlardı.

Yöre halkı ve tatilciler, özellikle kıyıya çok yakın, kısa bir parkurda "orsa-pupa" atılmış şamandıralar arasında gerçekleşen Match Race etkinliğini izlemek için plajı doldurmuştu.

[attachment=4][attachment=5]

Genci ve yaşlısı ile yelkenseverleri buluşturan bu etkinliğin en güzel ve anlamlı tarafı ise elde edilecek tüm gelirin, engellilerin deniz yoluyla rehabilitasyonuna ve paralimpik yelkenciliğe aktarılmasıydı.

Umuda Yelken Derneği, tüm katılımcı ve izleyicileri 17-18 Nisan'da yine Urla'da yapılacak final karşılaşmasına davet etti.


Kaynak: TurkSail

1


2


3


4


6
 

Ynt: Engelli Değil Yelkenli

“Umuda Yelken”de finaller yapıldı

“Engelli Değil Yelkenli” projesini yürüten Umuda Yelken Derneği (UYDER) yararına İzmir’in Urla bölgesinde gerçekleştirilen Match Race etkinliği 17 Nisan’da yapılan final yarışları ile tamamlandı.

Finallerde aralarında yelken amatörleri ve milli yelkencilerin bulunduğu toplam 12 ekip yarıştı. Ardından düzenlenen ödül töreninde ise duygusal anlar yaşandı.


Solo Deniz Yatçılık tarafından desteklenen ve Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ile Umuda Yelken Engelliler ve Gençlik Spor Derneği işbirliğinde düzenlenen Match Race mücadelesine eleme karşılaşmalarında olduğu gibi 3 ve 4’er kişilik 12 ekip katıldı.


STARTI GÖRME ENGELLİ BİR GENÇ VERDİ

Elde edilen tüm gelirin “Engelli Değil Yelkenli” projesine destek için kullanılacağı yarışların final karşılaşmaları, görme engelli yelkencilerin jüri botundan verdiği startlarla başlatıldı.

Onlar için komite botunda düdük üflemek bile “dünyanın en özel” göreviydi. Yarışmacı ağabey ve ablalarıyla beraber olmakla yaşadıkları mutluluk adeta “elle tutulurcasına” yoğundu.


BİRİNCİ OLAN EKİP GÖZLERİ YAŞARTTI

Karşılaşmalar tamamlandıktan sonra düzenlenen ödül töreninde yaşanan bir olay ise izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Yarışmaların “profesyoneller” grubu birincisi Güneycan Kaptan ve Ekonomi Ünversitesi ekibi, etkinliğin sponsoru Solo Deniz Yatçılık tarafından ödül olarak verilen kıyafetleri, "Biz nasılsa bir şeyler giyer denize çıkarız ama engelli kardeşlerimiz henüz yolun başında. Önemli olan onların iyi giyinmesi" diyerek UYDER’e bağışladılar.

[attachment=1]

URLA MATCH RACE SONUÇLARI

Profesyoneller Gurubu
1. Güneycan Kaptan ve İzmir Ekonomi ekibi
2. Arya Sevgen ve ekibi
3. Ece Emiralioğlu ve İzmir Ekonomi ekibi

Amatörler Gurubu
1. Gökmen Kösele ve Team ODESS ekibi
2. Erturğrul Beytut ve ekibi
3. Eren Deniz ve Team Turkcell ekibi


DÜMENCİLER

İzmir’in Urla kıyılarında düzenlenen Match Race etkinliğine katılan dümenciler şöyle:

Murat Balanlı
Efe Akmen
Hakan Karakaplan
Emre Çelik
Ertuğrul Beytut
Yasemin Akyıl
Gökmen Kösele
Günaycan kaptan
Ece Emiralioğlu
Yıldıray Örnekli
Can Polat
Kevin Wright
Emrecan Özyürek
Özgür İnam


Kaynak: TurkSail

1
 

Ynt: Engelli Değil Yelkenli

Ödülleri olan giysileri UYDER'e bağışlayan yarışmanın birincileri ,gönüllerin de şampiyonu olmuşlar,bu asil davranışları'nı canı gönülden
kutlarım ,güzel ve başarılı bir proje olmuş emeği geçen herkese saygı,sevgi,ve teşekkürler
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,030
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst