Herkese Selam;
6 yıl once başladığım 4*4 tutkusuna 1993 model LR 110 2.5 benzinli ile devam etme kararı alarak sonunda lpg takılı bir LR sahibi oldum.
hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
1980 model bir Jc6 ile ofroad tutkum başladı . benimki tamamen amatör ve hafta sonları doğada keyifli anlar geçirmek üzere kurulu olan bir düştü. ancak baktım ki hafta sonlarımın sanyide geçiyor yapılan masraf, birbirini kötüleyen ustalar düzelmeyen ağrızalar vs derken aracımı sattım. daha sonra 88 model bir xj aldım cj den daha az sorunluydu hatta çok sorun bile cıkarmadı ama bundaki sıkıntım arazide özellikle çukur taşlı yerlerde cj nin yerini tutmaması ve asfalttada kendisinden bekleneni vermiyordu mesela rampalarda cj gibi yığılıyordu.(Tabi lpg de) sonra onu da sattım
.
biraz birikim yaparak 99 bir xj country sahibi oldum. 3inc yükseltme kiti bf a/t lastikler boyası ve döşemeleri gıcır gıcır pirins lpg sistemi basınca gidiyo ama bir eksiklik ve gariplik var durumumda . ben bu arabayla düz yolda bile kasislerden kaçmaya başladım orman gezilerine bile , aman dalmal çizer boyasını diye gidemez oldum çamurlu yerlerde yanımdakilerin ayaklarına galoş taktırdığım için baya bir fırça yediğimi hatırlarım. 6 aylık mtv için de 2 . taksiti olarak 770 tl ödeyince kara kara düşünmeye başladım ve onu da sattım. bir akşam satılık ilanlarına bakarken şu anki aracımı gördüm aynı semtteymişizde haberim yokmuş . sahibininde sağolsun iyi bakmış aracı aldım. ilk kullandığımda inanılmaz keyif aldım yerden yüksekliği, içinin genişliği yolda giderken insana evet 2 tona yakın bir ağarlığı kontrol ediyorum hissini vermesi çukurlarda tak tuk ses gelmemesi beni aldığım karada nederece isabetli olduğum konusunda tatmin etti. Sonunda aradığımı buldum dedim. ama tek bir sıkıntım var düz yolda nekadar zorlarsam zorlayım 100km hızı geçemiyorum rampada da bazı kamyonlar beni solluyo acaba diyorum 2.5 lerin karakterimi böyle veya başka bişiler yapabilirmiyim birde 100km deki lpg ile 20lt lik yakıt tüketimi .
sizce bunlar normal mi ? bişeyler yapılabilirmi . yapılmasa bile ben aracımdan çok memnunun bunu belirtmek isterim.
cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.