En Sonunda Benimde Bir Defender'im Oldu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,087
Ynt: En Sonunda Benimde Bir Defender'im Oldu

dediğiniz doğru, ben sadece acaba hepsi böylemi diye merak etmiştim ama gün geçtikçe daha iyi anlıorum bu araçlar bambaşka :smiley::smiley: yaksın vala helalinden ...

Etiketler

Merhaba
Benim ambulans LPG de km başına 50 krş yakıyor 3. test edişimdi hiç şaşmadı kerata ;D

johnplayer' Alıntı:
Herkese Selam;
6 yıl once başladığım 4*4 tutkusuna 1993 model LR 110 2.5 benzinli ile devam etme kararı alarak sonunda lpg takılı bir LR sahibi oldum.
hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
1980 model bir Jc6 ile ofroad tutkum başladı . benimki tamamen amatör ve hafta sonları doğada keyifli anlar geçirmek üzere kurulu olan bir düştü. ancak baktım ki hafta sonlarımın sanyide geçiyor yapılan masraf, birbirini kötüleyen ustalar düzelmeyen ağrızalar vs derken aracımı sattım. daha sonra 88 model bir xj aldım cj den daha az sorunluydu hatta çok sorun bile cıkarmadı ama bundaki sıkıntım arazide özellikle çukur taşlı yerlerde cj nin yerini tutmaması ve asfalttada kendisinden bekleneni vermiyordu mesela rampalarda cj gibi yığılıyordu.(Tabi lpg de) sonra onu da sattım:smiley:.
biraz birikim yaparak 99 bir xj country sahibi oldum. 3inc yükseltme kiti bf a/t lastikler boyası ve döşemeleri gıcır gıcır pirins lpg sistemi basınca gidiyo ama bir eksiklik ve gariplik var durumumda . ben bu arabayla düz yolda bile kasislerden kaçmaya başladım orman gezilerine bile , aman dalmal çizer boyasını diye gidemez oldum çamurlu yerlerde yanımdakilerin ayaklarına galoş taktırdığım için baya bir fırça yediğimi hatırlarım. 6 aylık mtv için de 2 . taksiti olarak 770 tl ödeyince kara kara düşünmeye başladım ve onu da sattım. bir akşam satılık ilanlarına bakarken şu anki aracımı gördüm aynı semtteymişizde haberim yokmuş . sahibininde sağolsun iyi bakmış aracı aldım. ilk kullandığımda inanılmaz keyif aldım yerden yüksekliği, içinin genişliği yolda giderken insana evet 2 tona yakın bir ağarlığı kontrol ediyorum hissini vermesi çukurlarda tak tuk ses gelmemesi beni aldığım karada nederece isabetli olduğum konusunda tatmin etti. Sonunda aradığımı buldum dedim. ama tek bir sıkıntım var düz yolda nekadar zorlarsam zorlayım 100km hızı geçemiyorum rampada da bazı kamyonlar beni solluyo acaba diyorum 2.5 lerin karakterimi böyle veya başka bişiler yapabilirmiyim birde 100km deki lpg ile 20lt lik yakıt tüketimi .
sizce bunlar normal mi ? bişeyler yapılabilirmi . yapılmasa bile ben aracımdan çok memnunun bunu belirtmek isterim.
cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Yapacaklarınız ilgi ile bekliyoruz, takipteyiz... ;)

Bülen bey dediğiniz gibi yapmak istedim ancak yeteli alan bulamadı usta ve yapmaktan vaz geçti benimde tasarruf hayallerim söndü gitti bana beynin çok büyük olduğunu bu yüzden sığmadığını belitti bu doğrumu sizce [attachment=1]

IMG_.jpg

hayırlı uğurlu olsun ancak bazı şeyleri ustaya bırakmak bence yanlış çünki ustalar bazan fazla uğraşmak istemediklerinde OLMAZ demeyi sanat edinmişler dolayısı ile kendimiz araştırıp geliştirip uygulamayı ustaya yaptırmamız bence en iyisi bülent kardeşim benim ön helezon ve amortisörlerin başına geleni iyi biliyor şu anki halinide :smiley: :smiley: :smiley: kazasız belasız günler dilerim

YAY KIRAN.jpg

Merhaba
Hayırlı olmasını dilemeyi unutmuşum özür dilerim.İyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

lpg beynini 140 lık brc ile değiştirdim(100 lük brc vardı), beyinden karbüratöre giden gaz hortumlarının kısa olması gerekiyormuş metal bir ayakla benzin dinlenme modülünün altına aldık yaklaşık 20cm kısaldı. farka gelince yakıtta%10 çekişte nisbeten iyileşme oldu. yakın bir zamanda da platini ortadan kaldıran kiti taktırmayı düşünüyorum . ancak rampalarda hala çok fark yok:smiley:

lpg beynini 140 lık brc ile değiştirdim(100 lük brc vardı), beyinden karbüratöre giden gaz hortumlarının kısa olması gerekiyormuş metal bir ayakla benzin dinlenme modülünün altına aldık yaklaşık 20cm kısaldı. farka gelince yakıtta%10 çekişte nisbeten iyileşme oldu. yakın bir zamanda da platini ortadan kaldıran kiti taktırmayı düşünüyorum . ancak rampalarda hala çok fark yok:smiley:

bora1071' Alıntı:
selamlar. hayırlı olsun aracınız. 2 ay önce bugün bende kayseri'den 1987 benzinli/lpg li defender almıştım. yakıt uzun yolda kayseriden gelirken ölçtüğüm yakıt 100 kmde 16 litre lpg civarındaydı. dediğiniz gibi şehirçi 20-21 litre lpg yakıyor bence normal. ben aracımı aldığımın 2.günü hava filtresini değiştirdim, vantilatör kayışını yeniledim, 15 gün önce 4 buji ve buji kablolarını yeniledim va lpg ayarı avans ayarı yaptırdım. yağını değiştirdim ve motorsilk adlı üründen eklettim. aracın yakıtı tam ölçmedim ama biraz düşmüş olmalı ayrıca ilk çalışmasi daha rahatladı gibi.

sürat olarak benim araç lpg de 120 kmyi rahat görüyor. bakımlarını yaptırdığınızda yeniden gözlemlerinizi alabiliriz. göüşmek üzere, mersinden selamlar.

takip

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri