En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,290

Sizce En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    556
Ynt: En İyi Çift Kabin Pick-Up Hangisi?

dvm..

NAVARA OFF-ROAD 004.jpg

Etiketler

yapılanlar off-road için gerekli olan malzemelerdi diyelim ..tabii bu herkesin zevkine göre değişiyor ...yukarı da da belirttiğim gibi arabanızı seviyorsanız görsel olarakta hoşlanıyorsanız kimseyi dinlemeye gerek yok kafanızdakileri uygulayın ve keyfınıze bakın.....

cihat bey ...fabrika değerleriyle şimdiki değerler arasında tabiki fark var...arac normal halindeyken bir depoyla 850 km hatta limitlerde giderseniz 920 km yi geciyordu mesafe olarak...ama şimdi anca 500 km yol yapabiliyor limitlere dikkat edersek belki 550-600 km yol yapabilir.....bu kadar değişikliğe ve bu kadar işkenceye araba bence iyi dayanıyor ve 500km bence iyi bir rakam....ki ben bu aracla bağdat caddesinde de geziyorum Rize nin yaylalarında da geziyorum izmir de de dolaşıyorum Türkiye nin her bölgesine bu aracla gidiyorum.....senelerdir her bölgede bir sürü pırlanta gibi insanla tanıştım bu araba sayesinde ...fazla kafa şişirmeye çalışmadan bence NAVARA hiçbirşeye değişmem ama diğer markalara da saygı duyarım..... :smiley:

cihat bey zannedersem 2. bir msj attınız ama alamadım kusura bakmayın.. buradan da yazabilirsiniz yada tlf numu yazdım direk görüşebiliriz...kolay gelsin....

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler Bülent bey. Bu başlık yeri değil ama aracıma yapmayı planladıklarımı buradan da kısaca açılayayım diğer arkadaşlar da görmüş olurlar.
Aracı süspansiyondan 2 inch yükseltip 265 70 R16 lastikleri 265 75 R16 ölçüsündeki Cooper ST/C ile değiştirerek 1 inch daha yükseltmiş olacağım. Suya pek girmeyi planlamasam da şnorkel de uygulamak istiyorum. Görüntünün yanında Şnorkelden alınan havanın tüketime ve performansa olumlu etkisi olduğunu duydum. En son aşamada da gerekirse bir vinç ile modifikasyonu tamamlayacağım.
Bu işlemler en kısa zamanda tamamlanacak, bir konu açıp resimleri ve yapım aşamalarını da paylaşırım.

rica ederim Cihat bey ne demek.... ;) resimleri merakla bekliyorum kolay gelsin....

Şu başlık altındakileri okuyorum da gerçekten çok kaliteli seviyeli insanlarsınız Bülent bey aracınız da gerçekten olmuş allah kaza bela vermesin nerdeyse L200 fikrimi değiştirecem ama navara ya gücüm yetmez ancak yapılanlara bakıyoruz hepinize kolay gelsin

Aslında biraz eksik bir başlangıç yapmışım peki o zaman şöyle değerlendirmeye kalkalım;

* İlk yatırım masrafımız yani aracın fiyatı ne kadar yüksek. (1 Puan)

* Aracı X liraya 0 aldığımızı ve 2 yıl sonra 150-200 bin km'de Y liraya sattığımızı düşünelim. X - Y = Satıştan ne kadar değer kaybımız olacak. (1 Puan)

* Araç bakım, onarım ve arızaları ne sıklıkla oluyor ve ne kadar masraf çıkartıyor. (1 Puan)

* Aracın yakıt ekonomisi. (1 Puan)

* Çok ağır olmayan arazi şartlarında ve şehiriçi kullanımdaki performansı. (1 Puan)

* Aracın donanımı (1 Puan)

* Aracın görselliği (1 Puan)

Şimdilik aklıma bunlar geldi ama sanırım yeterli olacaktır. Bu kriterlere göre araçları değerlendirip her kriterin en iyi olduğu araca 1 puan verirseniz (kriteri taşıyan araç birden fazla ise her araca verebilirsiniz), en yüksek puanı sizce hangi araç alır?

Hakan bey tşk ederim sağolun...inşallah sizlerde hayalinizdeki araclara kavuşursunuz.... ;)

Santiyedeki Toyota Hilux, Mitsubishi L200, Mazda Bt50 deneyimlerime gore (guncel versiyonlar icin):

Surus dinamikleri olarak en iyisi L200 bence.Kullanirken bunu hissettirdigi gibi youtube'da izledigim bir videoda da ani manevra testinde L200'un Hilux'ten daha iyi oldugunu izlemistim.Bu konuda Bt50(Ranger) acik ara en kotusuydu.Motoru 3.0 litrelik oldugu icin yuksek torktan kaynakli bir dengesizlik de olabilir.

Suspansiyon konforu olarak da, ozellikle bozuk yollar icin konusuyorum, en iyisi Toyota Hilux.Mazda ve Mitsubishi bu konuda esit gibi.

Saglamlik olarak hepsinin sorunsuz oldugunu soyleyebilirim.Santiyede kullanilmalarina ragmen hemen hemen hic sorun yasamadik.Ama bu konuda da Hilux'un genel olarak bir adim onde oldugunu dusunuyorum.

Sonuc olarak Navara deneme sansim olmadi, bulundugum bolgede de santiye araci olarak kullanilmiyordu.Ama bugun sifir alacak olsam Toyota Hilux'u tercih ederim.Ikinci el olarak da eski kasa L200'ler fiyat/performans olarak en iyi secenek bence.

Bülent bey navaranız hoş olmuş keyifle sürün inşallah.Bu kadar memnunsunuz peki 2008 model olduğu için merak ettim kaç kmde şu an aracınız?

Onur bey tşk ederim sağolun.... :smiley: arac şu anda 165.000 km de bugüne kadar sadece standart bakımları yapıldı ..hiçbir derdi yok aslanlar gibi gidiyor... :D işim gereği Türkiye yi dolaşıyorum bugüne kadar bir sıkıntı yaşatmadı bana tek istediği yakıt... ;D eh oda normaldir.... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.