Emeklilikten Sonra Başlayan Macera

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,974
Ynt: Emeklilikten Sonra Başlayan Macera

selam, deneyimli bir denizci olduğunuz için küçük ve çok acemi bir sorum olacak. cevap verirseniz sevinirim.

küçük tekne, kayık gibilere takılan içten takma motorlarda (pancar, lombardini vs.) motor şaft uzunluğu gibi nedenler yüzünden teknenin ortasına takılıyor. bu motor teknenin kıç bölümüne alınamaz mı? V drive gibi sistemler pahalı anlaşılan. bu küçük motorlara uygun kuyruk olamayacağına göre nasıl bir sistem uygulanabilir. bu konuda bir fikriniz var mı? bir de kendiniz tekne (küçük boyutlarda 6m-7m) inşaa ettirirseniz buna belge almak mümkün mü? inşaa şekli, biraz usta(çekirdek kısmı), biraz kendimiz(boya dekorasyon vb)..

Etiketler

Eski adı tonilato belgesi olan tekne ruhsatnamesi son şekliyle bağlama kütüğü alabillmek için tekne ve motorun faturaları ve teknenin "CE"belgesi olması gerekiyor.Fatura kısmını halledebilirseniz belli bir ücret karşılığı CE belgesi alınabilir.
Yada yaşadığınız şehrin bağlı olduğu liman başkanlığına müracaat ederek planına göre kendiniz bir tekne yapacağınızı beyan ediyorsunuz.İmalatta kullandığınız malzemelerin faturalarını da işin sonunda ibraz ederek teknenin bağlama kütüğünü çıkartabiliyorsunuz.
Fakat ikinci yol biraz zor zira devamlı problem çıkıyor.

PatrolCat' Alıntı:
Gerçekten müthiş olmuş...:smiley:
Teşekkür ederim,beğendiğinize sevindim,şimdi yenibir model yapmaya başladık,sabah 8 akşam 8,vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyoruz

Bir kere herşeyden önce mükkemmel bir model ve marka seçimi yapmışsınız...
ChrissCraft'ı anlatabilecek bir cümle yok zaten... :smiley:
Lobster tekneler ise bugün abd başkanları tarafından bile tercih edilen bir model... ;)
-ki bencede gerçekten iyi bir deniz keyfi istyorsanız; Ya lobster kullancaksınız yada iyi bir yelkenli...
İşçilik için ise yorumlayacak kelime bulamıyorum... Tek kelimeyle "mükkemmel...!"
Gerçekten ellerinize sağlık; Mükkemmel bir çalışma olmuş...
Özene bözene yaptığınız her halinden belli...
Ben satmaya kıyamazdım şahsen... :smiley: :smiley:
Saygılarımla,

rast' Alıntı:
Teşekkür ederim,beğendiğinize sevindim,şimdi yenibir model yapmaya başladık,sabah 8 akşam 8,vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyoruz
Kolaylıklar diliyorum ve yeni projenizi de paylaşmanız dileğiyle Karadeniz Ereğliden sevgiler..

Gosterdiginiz ilgiye tesekkur ederim.
Simdi de bir arkadasimla Istanbul ve Saros ta gezebilecegimiz ve balik tutabilecegimiz bir teknenenin hayali ile yillar once Ayvansaray da yaptirdigimiz ve bir defa Istanbul Saros arasi seyahat ettigimiz 6,60 m lik tekneyi yapmaya karar verdik.Fakat tekne kamarasiz bir tekne oldugu ve bizim de yaslarimizin artik kamarasiz bir teknede seyahate musade etmeyecegi icin tekneye bir de kamara tasarladik.
Tamamen fiber den imal etmeyi dusundugumuzden sunta ve mdf den bir kamara modeli yaptik,fena da olmadi.Su an kamara modeli bitti,kalibi cikmak uzere,Mayis sonu gibi deniz le bulusur herhalde.
Konuyu takip edip,bana sevk veren yazilarinizdan dolayi hepinize sonsuz tesekkurler.
Denize indikten sonra da seyir fotolarini zevk le paylasacagim
(kalvyeyi Turkce ye cevirmyi beceremedigim icin de ayrica ozur dilerim)

DSC02178.jpg

DSC02187.jpg

DSC02199.jpg

Ne demişler, en güzel tekne, arkadaşının teknesidir, kolay gelsin.

bulutum' Alıntı:
Ne demişler, en güzel tekne, arkadaşının teknesidir, kolay gelsin.

Evet doğru bir söz... Başka bir konu içinde bundan bahsetmiştim bende...
Ama İstanbul içinde ikamet ediyorsanız bu sözün gerçeklik payı var...
Diğer illerimizde teknenizin bakım vs. için karaya almak yada bir mairnaya bağlamak İstanbuldaki gibi problemli ve de masraflı olmuyor...
Şahsen bende hazır bir tekne almaktansa, kendi teknemi, kendime özel üretip, onunla seyir yapmak isterim...
Bu konuda "rast" isimli abimizdende çok şey öğrenebileceğimi düşünüyorum...
Mesleğim itibari ile şu sıralar hayatımın büyük bir bölümü denizlerde geçecek zaten;
Ama herşeye rağmen, denizden ve de denizde yaşamdan hiç sıkılmadan hayallerimin peşinden sonuna kadar gitmek niyetindeyim...
Saros gerçekten çok güzel bir yer... Gerçi eskiden çok daha güzeldi...
Güzelliğini gören herkesin gelmesi, populasyonun artması sonucu eski güzelliğinden pekte eser kalmadı...
Ben anne tarafından geliboluluyum.. Annem aslen bolayırlıdır...
Ve senelerce bende Bolayır/Gelibolu - İstanbul arasında seyehat halindeydim sürekli olarak...
Benimde en büyük hayallerimden biridir tekne ile saros ve ege seyehati... Özelliklede bir yelkenli ile...
Siz bu hayalinizi gerçekleştirme imkanı bulmuşsunuz, allah banada nasip eder inşallah...
Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum...
Müsait olduğunuz bir zamanda çalışmanızı yerinde, yakından incelemek, tekne imalatı hakkında bilgi almak isterim...
Saygılarımla,
Halil ÖNHAN

by-jingless' Alıntı:
Evet doğru bir söz... Başka bir konu içinde bundan bahsetmiştim bende...
Ama İstanbul içinde ikamet ediyorsanız bu sözün gerçeklik payı var...
Diğer illerimizde teknenizin bakım vs. için karaya almak yada bir mairnaya bağlamak İstanbuldaki gibi problemli ve de masraflı olmuyor...
Şahsen bende hazır bir tekne almaktansa, kendi teknemi, kendime özel üretip, onunla seyir yapmak isterim...
Bu konuda "rast" isimli abimizdende çok şey öğrenebileceğimi düşünüyorum...
Mesleğim itibari ile şu sıralar hayatımın büyük bir bölümü denizlerde geçecek zaten;
Ama herşeye rağmen, denizden ve de denizde yaşamdan hiç sıkılmadan hayallerimin peşinden sonuna kadar gitmek niyetindeyim...
Saros gerçekten çok güzel bir yer... Gerçi eskiden çok daha güzeldi...
Güzelliğini gören herkesin gelmesi, populasyonun artması sonucu eski güzelliğinden pekte eser kalmadı...
Ben anne tarafından geliboluluyum.. Annem aslen bolayırlıdır...
Ve senelerce bende Bolayır/Gelibolu - İstanbul arasında seyehat halindeydim sürekli olarak...
Benimde en büyük hayallerimden biridir tekne ile saros ve ege seyehati... Özelliklede bir yelkenli ile...
Siz bu hayalinizi gerçekleştirme imkanı bulmuşsunuz, allah banada nasip eder inşallah...
Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum...
Müsait olduğunuz bir zamanda çalışmanızı yerinde, yakından incelemek, tekne imalatı hakkında bilgi almak isterim...
Saygılarımla,
Halil ÖNHAN
Tekne ve imalatı ile ilgili her türlü sorunuzu sorabilirsiniz,memnuniyetle cevaplarım ve elimden gelebilecek her türlü yardıma hazırım.
Ancak cevap vermekte belki bir iki gün gecikebilirim,bunun için şimdiden özür dilerim

Ellerinize sağlık harika bir tekne olmuş.
gel emeklilik gellll.
Yeni çalışmanızda başarılar dilerim.

Ne kadar güzel bir beceri yerinizde olmak isterdim bozkırda emeklilik zor seçenekler çok az bırakıp gitme aşamasına gelindiğinde zaten son perde biz bozkırı bıraksak o bizi bırakmıyor belki birdahaki yaşamda deniz kültüründe açarız gözlerimizi dünyaya kimbilir size kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR