Emeklilikten Sonra Başlayan Macera

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,974

rast

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Yer
İstanbul-Beylerbeyi
Senelerce denizle iç içe yaşayan biri olarak hep çeşitli boylarda bir teknem oldu,balık tutmak ve deniz üzerinde olmak daima keyif verdi bana.
İlk teknem,2-2,5m boyunda kano tarzı bir bot idi.O zamanlar pek moda idi,Boğaz da.Marangozlardan rica minnet alabildiğim ahşapları,babamdan aşırıp,çiviye taşa sürterek körelttiğim ve sonunda epeyce azar a mal olan testere,keser ile acemice de olsa şekil verdiğim ahşap iskelet üzerine,fırından zor zahmet alabildiğim amerikan bezinden un çuvallarını,çingene çivisi denilen döşeme çivileri ile gererek yaptığım bir tekne idi.Bu kumaşın üzerine sırası ile önce bezir yağı bir iki kat sürülür ve kuruması beklenirdi.Kuruduktan sonra da biriktirilen harçlıklarlarla alınan yağlı boya sürülebirse,kefine doyulmaz,gözümüze bir yat gibi görünürdü doğrusu.
Bu mega yat la Beylerbeyi ne,Çengelköy e seyahatleri ise anlatmaya kelimeler yetmez.
Yat sahibi iki üç arkadaş Çengelköy deki "KIRMIZI YALI"nın poyraza kapalı koynu gölgeleyen incir ağaçlarının altına bağladığımız teknelerimizde koca bir yazı bitiriverirdik.
İlerleyen zamanlarda kimi elden düşme,kimi düzgün kimi onarım isteyen epeyce teknem oldu.
Aldım onardım bindim sattım.
Devam edecek

Etiketler
Ynt: Emeklilikten Sonra Başlayan Macera

Sonunda emeklilikle birlikte tekne yapımı arzusu tekrar depreşmeye başladı.Bir arkadaşımın çekek yerinde tekrar işe giriştik ve ilk tekneyi yaptık
Resmini sizler le paylaşmak istedim.
Vakit ayırıp okduğunuz için teşekkür ederim

[attachment=1][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

sahibinden_IMG_5282.jpg

sahibinden__MG_5158.jpg

sahibinden__MG_5163.jpg

sahibinden__MG_5183.jpg

sahibinden_IMG_5302.jpg

Merhaba,
İlk mesajı okuduktan sonra gözümün önüne yapabileceğiniz tekneyi getirmiştim.
3 metre boyunda fiber bir tekne bekliyordum.
Sonra sayfanın aşağısına doğru bakıp da fotoğrafları görünce çok şaşırdım.
Çok iyi iş çıkarmışsınız.
Tebrik ederim.

Teknenin yapım aşamasında çekilen fotoğrafları da var mı ?
Yapım aşamasından da biraz bahsedebilir misiniz.

Merhaba eğer resimdeki tekneyi arkadaşınızın tekne çeki yerinde kendiniz yaptıysanız bravo bu iş amatör falan değil resmen profesyonelce olmuş elinize sağlık yapım aşamasını fotoğraflarını bekliyoruz

Başınızı ağrıtmazsam memnuniyetle bahsedeyim,birkaç foto da yapım aşamasından ekleyeyim.
Tekne nin modeli 70 li yılların imalatı ChrisCraft 7,45m.Motorları satılmış tekne hurda vaziyette arkadaşımın Anadoluhisarı ndaki çekek yerine bakım için geldi.Teknenin alt yapısını çok beğendik,sahibine,tekneyi "0"boyamak bize ait olmak şatrı ile kalıbını almak istediğimizi söyleyince hemen kabul etti.Macera da bu şekilde başladı.
Teknenin kalıbı alındı ve içerisinden bir det ürün alındı.Bu alt yapının üzerine de Ağaçtan adam yapar denen tekne marangozlarından Erol KAPAN usta ile su kontraplağı ile inşa ettiğimiz kamarayı.........
Devam ediyor...........................................

Epoxy ile kaplayarak bu tekneyi inşa ettik.
Fakat binmek kısmet olmadı.O sıralarda Saros ta bir inşaat işine girdiğim için biraz paraya sıkıştım.Tesadüfen Bulgaristan dan bir müşteri çıkınca da sattım.
Atölye tam bir emekli buluşma yeri,50 senelik arkadaşlar bir araya gelip hem sohbet ediyor hemde arada bir imalat,restorasyon gibi işlerle oyalanıyoruz.
Zaman zaman da mangal yanıyor tabii.
1- Orijinal hali,
2- Bizim model,
3- Kalıptan ilk ürün,
4- Taviyeleri atarken (boya ve polyester bana ait,marangozluk Erol a)

3.jpg

5.jpg

9.jpg

27_Commander.jpg

5- Üst yapı başlarken
6- Kamara
7- Boyaya hazır
8- Boyama
9- Motor montajı

20.jpg

40.jpg

58.jpg

TEKNE 089.jpg

tekne 248.jpg

eğer sakıncası yoksa maliyeti ne oldu şu an olmasada bi aralar ahşapla ilğiliydım merakım var belki bizde emekli olabilirsek 10-15 sene sonra neden olmasın

simurg2' Alıntı:
eğer sakıncası yoksa maliyeti ne oldu şu an olmasada bi aralar ahşapla ilğiliydım merakım var belki bizde emekli olabilirsek 10-15 sene sonra neden olmasın
Sadece tekne 28,000 euro,tabii bunun içinde kalıp maliyeti de var

rast' Alıntı:
Başınızı ağrıtmazsam memnuniyetle bahsedeyim,birkaç foto da yapım aşamasından ekleyeyim.
Tekne nin modeli 70 li yılların imalatı ChrisCraft 7,45m.Motorları satılmış tekne hurda vaziyette arkadaşımın Anadoluhisarı ndaki çekek yerine bakım için geldi.Teknenin alt yapısını çok beğendik,sahibine,tekneyi "0"boyamak bize ait olmak şatrı ile kalıbını almak istediğimizi söyleyince hemen kabul etti.Macera da bu şekilde başladı.
Teknenin kalıbı alındı ve içerisinden bir det ürün alındı.Bu alt yapının üzerine de Ağaçtan adam yapar denen tekne marangozlarından Erol KAPAN usta ile su kontraplağı ile inşa ettiğimiz kamarayı.........
Devam ediyor...........................................

Çok çok teşekkür ederim.
Keyifle okuyup baktım fotoğraflara.
Benim de hayallerimi süslüyor bahçembe tekne yapmak.
Ben de bekliyorum emekliliği :smiley:
Güle güle kullanın teknenizi.

Konuyu okumak zahmetine katlanan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Tekneyi Boğaz ve Marmara da test için ve helikopter çekimleri için bür hafta kullanabildim.Yeni sahibi gayet memnun kullanıyor imiş.
Mali durumlar gereği ben de biraz küçüldüm.Şimdi Marmara Ereğli alıp toparladığım ekteki tekneyi kullanıyordum.Fakat kamara üzerinde bir davlumbazı olmayıp tenteli olduğu için biraz rahatsız,balık tutarken tente demirleri çapariz olıuyor.
Kısmet olursa mayıs ilk haftası yeni kalıpladığım kamaralı davlumbazlı 6,60m yeni teknemi indireceğim.
Biitince onunda resimlerini eklerim.
Sağlıcakla kalın hepiniz.
Maalesef resimleri ekleyemedim
Kaydet butonuna tıkladıktan sonra sayfa boş olarak açılıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR