biraz araştırınca ve düşününce dediğiniz gibi li-ion pillerden akü bankası yapmak daha mantıklı..
başlangıçta varolan aküleri gözden çıkarmayıp yapmayı düşündüğüm akü grubunu ek olarak koymayı ve bir şartel ile ayırmayı düşünüyorum.
ilk önce 3s bms modüllerinden kullanarak 3,7v x 3 =11,1v luk bir akü yapmayı düşünüyordum. ve bu aküden de 6 adet olacaktı.
daha sonra 4s modül kullanarak 3,7x4=14,8v luk bir akü yapmak ve bu aküden 5 adet yaparak 74v elde etmek daha mantıklı geldi. ilk planın voltajı çok düşük kalabilir çünkü.
ilk denemeyi çıkma laptop pillerinden yapmayı düşünüyorum. hatta 18650 piller çok pahalı gelirse hepsini çıkma pillerden de yapabilirim. astarı yüzünden pahalıya gelmesin neticede..
en büyük sorunum zaman. vakit bulabildikçe istediğiniz fotoları çekip atarım. sürücü muhakkak motora yakın bir yerde midir? başka bir yerde de olabilir mi?
bu arada motorun kollektör alanını nasıl korunaklı yapacağım. kollektör zaten dc motorun içinde değil mi?
motor da arka dingilin ortasında açıkta duruyor ve yere de çok yakın.
Ekli dosyayı görüntüle 638040
ilginiz için çok teşekkür ederim. aklıma takılan bir sürü şey olacaktır. numaranızı kaydediyorum. sağolun.