Ynt: El Yapımı Buggy Projesi
Sayın xkirpix, yukarıdaki alıntı yaptığım cümleleriniz hariç, tüm yazdıklarınıza katılıyorum. Bu projede, sağlıklı gitmeyen bir taraf vardı. Çünkü, imalat aşamasında yapılacak tüm yanlışlar yapılarak, bitmiş iş eleştirilere sunulmuştu. Aracın yerden yüksekliği, dingil açıklıkları, motordan tekerlere hareket aktarımı gibi birçok şu an için kullanım öncesi problem olarak görülebilen özellikleri var. Fakat tüm bunlara rağmen devam etmeliler. Çünkü, bu projeler hayallerinin peşinde koşanların projeleri. Bu projeleri yapanlar, geçmişin uslu değil, zeki ve haşarı çocuklarıdır. Hayat tecrübelerini de kendi deneme yanılma yoluyla kazanan insanlardır. Ne kadar uyarsanız da, sizi dinlemezler ve parmaklarını elektrik pirizine sokarak elektriğin çarptığını öğrenen insanlardır. Ve tanışmamamıza rağmen, sizin de aynı özelliklerde olduğunuzu düşünüyorum. Değilse, bu işlerde mantık aradığınız an, yapmaktan vazgeçersiniz...
Ömer arkadaşımız, baştan hesapsız başladıkları ve spontan gelişen bir proje için, tüm arkadaşlarımızın yaptığı doğru eleştirilere tahammül ederek, fakat lütfen bu eleştirilere dikkate alarak bence devam etmeli. Bu forumdaki sizin gibi tecrübeli arkadaşlarımızın, " olmaz " denilen bir işten, "olur" nasıl çıkarılabilir şeklinde, yönlendirmeleri olmalı.
" Pişmiş aşın yahnisi sert olur " demiş atalarımız. Bitmiş işin de eleştirisi o nedenle bu kadar sert oluyor.
Günlerdir böyle bir projenin yapımına vakti olmayan birisi olarak, arazi şartlarında kullanımı konusunda, yükseklik, güç ve denge konularında birsürü olumsuzluk görüyorum. Kafama yatmayan aktarım için, bir iki şey yazdım. Sizin yazınızı okuduğumda da, " bu tekerleri komple atsalar da, bu aracı tank gibi paletli bir araca çevirseler araziye çıkabilir mi " diye düşünüyordum.
Aslına bakarsanız, bu işin olup olmadığını görmek, bu işleri yapan insanlar için pahalı, fakat bizim için bedava bir tecrübe.
Fikirlerinizle olabildiğinizce yardımcı olun, izleyin ve keyfini çıkarın..
Saygılarımla.
Numan