El Freni Işığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Duster0618 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,711

Duster0618

Ana Kamp
Yer
Ankara
El freni lambası indirince yanmaması gerekirken çok az da olsa yanıyor çekince ışık çoğalıyor indirince kaybolmuyor az da olsa yanıyor yolda giderken hafif çoğalıyor el frenini biraz oynayınca az yanar hale geçiyor bugün başladı bu olay servise gitmeli miyim ? Birde bu olay garanti kapsamına girer mi aracım 2012 model ve 50.000 km de. Şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: El Freni Işığı

Sağolun teşekkürler neden böyle birşey yaptı anlamadım sıfır gibi aracın bunları çok sonraları yapması gerekirdi.

elbette servis kapsamındadır.. ayrıca fren hidrolık seviyesini bir kontrol ediver

Balatanın ışığı yuvarlak dışında kapalı iki parante olması lazım ama dacia bu oladabilir

50000 km de bitmesi çok normal bakarsan anlarsın zaten
Geçenlerde frende tutmuyor diyordun

Yok frenler tutuyor o sorun değilmiş bana öyle gelmiş maşallah frenler iyi çokta güzel tutuyor ondan dolayı acaa halat mı gergin dedim bende.

fren lambası yanıyor bazen sönüyor el freniyle az oynuyorsun yanıyor tam indiriyorsun sönüyor en ufak titreşimde tekrar yanıp sönüyor ...... belli bir süre sonra sürekli yanmaya başlayacak çünkü fren hidroliğin azalmış hidrolik belli seviyenin altındayken fren lambası yanar tam sınırdayken yanıp söner hidroliğini kontrol et.

balata konusunda bir gösterge falan yok servise veya frenciye kontrol ettir onlar anlar yada sen kontrol edebilirsin diseksiyonu tam kır ve bak balatanın kalınlıgına eğer %70 i gitmişse değişimi gelmiştir genel olarak en erken 15 bin kmde en geç 50 bin kmde biter ama ben daha 50 bin giden balata görmedim balatanın değişiminin geldiğini birde şu şekilde anlarsın geri vitese atıp biraz geri gittikten sonra frene bas eğer tık diye bir sesle beraber bir boşluk hissi verirse balatayı değiştir bütün renault ve dacıaların balatası %80 aşınmadan sonra bunu yapar

ensar' Alıntı:
fren lambası yanıyor bazen sönüyor el freniyle az oynuyorsun yanıyor tam indiriyorsun sönüyor en ufak titreşimde tekrar yanıp sönüyor ...... belli bir süre sonra sürekli yanmaya başlayacak çünkü fren hidroliğin azalmış hidrolik belli seviyenin altındayken fren lambası yanar tam sınırdayken yanıp söner hidroliğini kontrol et.

balata konusunda bir gösterge falan yok servise veya frenciye kontrol ettir onlar anlar yada sen kontrol edebilirsin diseksiyonu tam kır ve bak balatanın kalınlıgına eğer %70 i gitmişse değişimi gelmiştir genel olarak en erken 15 bin kmde en geç 50 bin kmde biter ama ben daha 50 bin giden balata görmedim balatanın değişiminin geldiğini birde şu şekilde anlarsın geri vitese atıp biraz geri gittikten sonra frene bas eğer tık diye bir sesle beraber bir boşluk hissi verirse balatayı değiştir bütün renault ve dacıaların balatası %80 aşınmadan sonra bunu yapar

Geri vites olayıyla anlamak çok iyiymiş.. Bende niye böyle boşluk oluştu arabada geri vitesteyken frene bastığımda soruyordum kendime. Demek balataymış, çok teşekkür ederim.

ensar' Alıntı:

ensar beye teşekkürümüzü ettik bu değerli bilgi için (geri vites olayı)

Bu arada belirteyim; benim balatalar 46 binde değiştiydi. Bakıp kontrol ettiğimden değil, servisten.

Fakat bişey soru ve sorun var; bu fren lambası sadece el freni ve bağlı aksamla ilgili olmalı... (arka balatalar vs.) Duster'da hidrolik düzeyine duyarlı gösterge olmaması lazım. O kadar teknolojik değil bu alet.

Yanlışım var mı?

el freni lambasında bütün araçlarda sendör var hidrolik belli seviyenin altına düşünce lamba yanar benim eski lada samarada bile vardı

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,711
Kaydolan Son Üyemiz
konyageziturizm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR