El Freni Işığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Duster0618 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,710
Ynt: El Freni Işığı

ensar' Alıntı:
el freni lambasında bütün araçlarda sendör var hidrolik belli seviyenin altına düşünce lamba yanar benim eski lada samarada bile vardı

ensar arkadaşımızın tespiti doğrudur. araçların çoğunluğunda fren anormalliklerinde el freni ikaz işiğı yanar

Etiketler

Merhaba,Duster kullanıcısı yada tamirci değilim ama el freni ile oynayınca düzelen durum el freni altındaki küçük bir müşirden kaynaklanabilir. Bu müşir zamanla yada baştan iyi sıkılmadığı için hafifçe oynamaktadır.Bu yüzden arkadaşımız el freni ile azıcık oynayınca ışık sönmekte bir müddet yol gittikten sonra yeniden yanmaktadır.

Çaresi,son derece kolay bir şekilde bu müşirin bağlantı yerindeki vidayı sıkmaktır.
Bazen bu tür basit şeyler göz önümüzde olduğu halde zor görülebilir.
Sadece tahmin ve önceki tecrübelerime dayanarak yazılmıştır.
Üzerinden epey zaman geçmiş ama umarım yardımcı olur.

Arkadaşlar merhaba benim el freni ve asr ışığı birlikte yanıyor araç 58.000 de 20.000 ve 40.000 bakımı serviste yaptırdım ama o bakımda balata değişmedi sanırsam yada o bakımlarda balata değiş miyor değil mi? bu sorun balatadan mı acaba yoksa başka birşey mi

asr frenle direk alakalı olduğu için fren için geçerli sorun direk asr yi de ilgilendirir muhtemelen hidrolikle ilgili bir problemdir bakıma çok az zaman kalmış muhakkak bakımda bu durumu bildirirler daha önce senin fren balatanı değişmediler sanırım değişmesi gerekseydi mutlaka servis bakım esnasında sana söylerdi

Pardon esp ışığıyla el fireni ışığı birlikte yanıyor. Kontak açıp kapattığımda bu sefer yanmadı ama bu 3 seferdir oldu ikisinin aynı anda yanması.

Göstergeye dikkat ettinizmi bilmiyorum ama bu yazdığınız olay bendede oldu ıslak zeminde virajda aracın ön kısmı kaymaya başladığında esp ışığıyla birlikte abs ışığı ve el freni ışığı yandı frenlerde herhangi bi hissizlik filan olmadı aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda herşey normale döndü ışıkların hepsi söndü internette araştırdığıma göre bu sorun abs beyninden kaynaklanıyormuş bu olay sadece espli dusterlarda oluyormuş isterseniz bi servise gösterin ben bidaha aynı şekilde olursa ozaman götürcem daha yeni 40000 bakımından çıktım keşke daha önceden olsaydıda serviste görevlilere drumu anlatsaydım şimdi ışıkların yanmasını bekleyip bidaha servise gidicem iyi günler...

Merhaba bende perşembe 60.000 bakımına gidince soracağım. 3 defa oldu bende ama kontağı açıp kapatınca düzeliyor bakalım ne diyecek servis ben balatayı da gösterecem

komkarbey' Alıntı:
Merhaba bende perşembe 60.000 bakımına gidince soracağım. 3 defa oldu bende ama kontağı açıp kapatınca düzeliyor bakalım ne diyecek servis ben balatayı da gösterecem
Aslında arıza ışıkları yandığı zaman gitmemiz gerekiyorki bilgisayara bağladıklarında arızayı tespit edebilsenler ışıklar yanmadığı sürece net bi bilgi verebilecklerini sanmıyorum.

haklısınız ama bulunduğum ilde servis yok yanınca hemen götüreceğim. servis 60.000 bakımına 460 balatalara 220 toplam 680 tl dedi son 550 yl olur dedi.

komkarbey' Alıntı:
haklısınız ama bulunduğum ilde servis yok yanınca hemen götüreceğim. servis 60.000 bakımına 460 balatalara 220 toplam 680 tl dedi son 550 yl olur dedi.
Sizde haklısınız servis bana 40 km uzaklıkta ama iş güç olduğu için hemen de gidilmiyor malesef şimdi bekleki ışık yansın iş güç olmasın servise gidilsin :smiley: çok zor gibi gözüküyo ..

Esp asr ışığı devreye girdiğinde anlık yanıp söner sürekli yanık kalıp kontağı kapatıncaya kadar sönmüyorsa bu devreden çıkıyor demektir , sağlaması düğmeden kapattığınız zaman ışık direk yanıyor

troyexplorer' Alıntı:
Esp asr ışığı devreye girdiğinde anlık yanıp söner sürekli yanık kalıp kontağı kapatıncaya kadar sönmüyorsa bu devreden çıkıyor demektir , sağlaması düğmeden kapattığınız zaman ışık direk yanıyor
Günaydın Süleyman abi. bu yazdıklarını biliyorum da benim başıma gelen gösterge lambaları seyir halinde iken yanmıyordu göstergede aracın önü kaymaya başladıktan sonra esp yada asr hangisini devreye aldı bilmiyorumda onun ikaz ışığıyla birlikte abs ve el freni ışığı da yandı .Aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda hiç biriyanmadı internette araştırmalarıma bi kaç kişide de bu olay olmuş servis abs beyninden kaynaklanıyormuş demiş ve abs beynini değiştirmişler.

Evet bi arıza olduğu kesin ama balata bitmesiyle alakalı değil dediğin gibi beyin veya yazılımla ilgili bir sıkıntı var servise gösterin allah kolaylık versin servise olayı algılatmak çok zor, clip e bağlayınca hatayı gösterir umarım yoksa işiniz var demektir tecrübeyle sabit

troyexplorer' Alıntı:
Evet bi arıza olduğu kesin ama balata bitmesiyle alakalı değil dediğin gibi beyin veya yazılımla ilgili bir sıkıntı var servise gösterin allah kolaylık versin servise olayı algılatmak çok zor, clip e bağlayınca hatayı gösterir umarım yoksa işiniz var demektir tecrübeyle sabit
Evet abi söylediğin gibi servise anlatması bunu belaa .anca ışıklar tekrar yanarsa işimiz olmazsa gidip göstericez bakalım.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR