Eksoz Katalizörü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,395

usas

Kamp I
merhabalar

aracın altından sanırm eksozdan, dusuk devirde gaza basınca bir ufleme sesi gibi patlak bir ses var. katalizor olabilir dediler.

degistiren, cıkaran, yan sanayi ile orjinal arasındaki farkları inceleyen oldumu acaba?

birde emisyon dısında bir islevi var mı bu parcanın ?

tesekkurler

Etiketler
Ynt: Eksoz Katalizörü

Aracınız eğer 2006 model grand vitara ise(profilinizde yazan)egzost katalizörü öyle kolay kolay dağılan birşey değildir.Ama olabilir diyelimki dağıldı;Eğer katalizörünüzün üzerinde müşür varsa(Lambda sensörü)ekranda ışığının yanması lazım ve araç çekişden düşmesi gerek.Müşür katalizörün üstünde deyilse ve teknik kontrol sonucunda,katalizör deyişmesi gerekiyorsa oraya uygun bir susturucu takabilirsiniz.(Alev kesicili).Katalizör araçdan çıkan gaz doğaya zarar vermesin diye konulmuş bir parça aslına bakarsanız motordanda birkaç beygir alır. ;D

sensor iki adet varmıs on ve arkasında olarak. yan sanayi de ekranda hata verebilir ama devreyi tamamlar hatayı kaldırırz diyolar, birde hic takmama olayı var altarnatif olarak. arc 128.000 km de oldugu icin bana normal geldi sanırm omru 70.000 -100.000 civarıymıs ve bu aracta degistigini sanmıyorum.

Dediğim gibi sensörler egzost borusundaysa sorun yok oraya susturucu takmalısınız sakın boru koymayın,diğer susturucunuzu çabuk bitirirsiniz mutlaka susturucu şeklinde alev kesiciler var.Katalizör motodan çıkan ilk alevi kesme özelliğinede sahiptir dolayısıyla bir çeşit filtre düşünün.Ama sensör katalizörün üstündeyse hiç şansınız yok,öyle devreyi tamamlarız falan hikaye.Aracınızın çekişi düşer ve çok yakar.Mecbur alacaksınız ;D

Ben aracımdan 2 katalizörüde söktüm benim sensörler boruların üzerindeydi bi sorun olmadı sadece biraz çekişle beraber sesi arttı ama o sesten memnunum ben ;D Tuğsanın dediği gibi sensörler üzerindeyse sorun olabilir ;)

Not : Düz boru bağlattım...

Fatihcim düz boruda bağlatılabilir fakat düz borunun alev kesici özelliği olmadığı için orta susturucunun ömrü kısalır.Benim söylediğim susturucuda aslında düz boru gibi ikisinin ortası.

tugsan75' Alıntı:
Fatihcim düz boruda bağlatılabilir fakat düz borunun alev kesici özelliği olmadığı için orta susturucunun ömrü kısalır.Benim söylediğim susturucuda aslında düz boru gibi ikisinin ortası.

Biliyorum susturucuyu sadece ben bağlatmadım bilgi vermek için yazdım tabiki faydası olacaktır susturucunun itirazım yok sesini sevdim bide çekiş güzel oldu ;D

selamlar, bende aracimdaki katalizor' u sokturdum. arabanin
sesi biraz artti ama rahatsiz edici degil, bunun yani sira cekisi daha iyi gibi oldu . ;)

Katalizör sökülmesi aracın marka ve modeline köre 3/4 beygirle 40/50 beygir arasında deyişen performans artışlarına sebep olur.(300 ve üstü beygirlerde 40/50 beygir)Sebebi ise motordan çıkan gazın filtre edilip dışarıya atılmasından kaynaklanır yani aracı biraz kasar.Çıkarılmasının asla ve asla araca zararı yok tam tersine araç inanılmaz rahatlar. 8)

merhabalar...

sanayide dolanırken, tanıdık bir ustam var. yani ustalıgı dısında tanısıklarımız olan biri. onla konusurken sen olsan naparsın dedim soker atarım dedi... zaten 1 aydır aracla ugras bıktım, yazdım 53 madde islem yapmısım, hurda toplar gibi oldu...

eksozcuya gittik abi simdi is aldım dedi, bizim ustanın dukkanı onunde dururken varmı vaktin dedi var dedim cek aracı dedi... giristi aleti cıkardı. iki sensor var mıs bir oncesinde bir sonrasında. parcayı actılar, icindeki naneyi yani tıkanan kısmı cıkardılar ve geri kapadılar. aynı parcayı geri taktılar. error falan vermedi. sesde cekiste bisi hissetmedim ama aracı cok iyi tanımadııgm icin onceki halinde cok ezberimde degildi.
sonuc olarak su an, o susturucu mu alev kesicimi o karambole gelip takılmamıs oldu...

oneriniz var mı, abi su varmıs takılcakmıs diyip tekrar mı soktureyim?

Bu şekilde kullanmanızın zararı yok sadece katalizör motordan çıkan alevi keser dolayısiyle alev kesici olmazsa orta susturucunuzun ömrü kısalır okadar. 8)

orta susturucu grand vitara icin tahmini ne bedelde bir urundur fikriniz var mı? katalizor icin fiyat sordugumda serivise motor numarasını falan istediler, fiyatlar agızda gezmesin diyemidir nedir anlamadım, yanımda numara yok zaten kıl oldum kapattım telefonuda.

Olay su sekilde vuku buldu... :smiley:

katalizor.jpg

usas' Alıntı:
orta susturucu grand vitara icin tahmini ne bedelde bir urundur fikriniz var mı? katalizor icin fiyat sordugumda serivise motor numarasını falan istediler, fiyatlar agızda gezmesin diyemidir nedir anlamadım, yanımda numara yok zaten kıl oldum kapattım telefonuda.

Olay su sekilde vuku buldu... :smiley:

Zaten pek öğrenme katalizörler anlamsız şekilde çok pahalı ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR