Ekipman Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet.akarsu.14 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,655
Ynt: Ekipman Tavsiyesi

Aynı şekilde bende alüminyumdan uzak duranlardanım ama kamp için çelik çaydanlık bulmak büyük sorun. Titanyumlar var ama onlarda biraz tuzlu

Etiketler

Eğer bu işi hayatınızın bir parçası olarak görüyorsanız, alacağınız tüm ekipmanlar maalesef pahalıdır, ama zamanla hepsi toparlanıyor,

örnek vermek gerekirse, bir kış kampçısı olarak hala kaz tüyü uyku tulumum yok bakalım nereye kadar direnicem :smiley:

Fanatik bir hayvansever olmama rağmen yüksek rakımlardaki soğuklar, kaz tüyü "neden olmasın" dedirttiriyor..

kahverengi' Alıntı:
Eğer bu işi hayatınızın bir parçası olarak görüyorsanız, alacağınız tüm ekipmanlar maalesef pahalıdır, ama zamanla hepsi toparlanıyor,

örnek vermek gerekirse, bir kış kampçısı olarak hala kaz tüyü uyku tulumum yok bakalım nereye kadar direnicem :smiley:

Fanatik bir hayvansever olmama rağmen yüksek rakımlardaki soğuklar, kaz tüyü "neden olmasın" dedirttiriyor..

Kış kampı ben pek yapmıyorum .Ama bir mart ayında mengen de yayla da arkadaştan ödünç aldığım kaz tüyü tulumu kullandım .Dışarısı buz gibi ayazdı .Karlar katır kuturdu .Zemin yalıtımım iyi değildi .Ama mışıl mışıl uyudum .Ve sabah belki de içliğin etkisi ile terli kalktım .
Eminim daha zor koşullarda uygun performansı gösterir diye düşünüyorum .
Ekipmnların pahalılığına gelince biraz da biz gaza gelip pahalısını seçiyoru gibime geliyor .( kış koşulları hariç )

çok haklısnız arkadaşlar bende pek istediğimden almadım aslında ama malum titanium ekipmanlar çok pahalı, şimdilik bununla biraz idare edip daha sonra titannium almayı düşünüyorum.

Ynt: Ynt: Ekipman Tavsiyesi

kopele08' Alıntı:
çok haklısnız arkadaşlar bende pek istediğimden almadım aslında ama malum titanium ekipmanlar çok pahalı, şimdilik bununla biraz idare edip daha sonra titannium almayı düşünüyorum.

Bende ilk ekipmanları durumu kurtaracak aldim. Bence Kullandikca, kampa gittikçe öncelik sirasi belirleniyor neye ne kadar bütçe ayirmak gerektiği.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba arkadaşlar. ben de sırt çantası bakıyorum herkes deuter demiş yine de sorayım evolite çanta hakkında ne düşünüyorsunuz ?

http://www.hepsiburada.com/liste/evolite-wizard-50-litre-sirt-cantasi/productDetails.aspx?productId=outbahe1052&categoryId=1300935
ya da
http://www.hepsiburada.com/liste/evolite-mountaineer-45-litre-sirt-cantasi/productDetails.aspx?productId=outbahe1045&categoryId=1300935

bundan almayı düşünüyorum. ağırlıkları hakkında bilgi bulamadım.

Selamlar,
bende decathlonda satılan çadırlardan var. hem kurulum gerektirenlerden (indirimde almıştım :smiley: hem de 2sn de açılanlardan.
her iki çadır da oldukca kaliteli. 2sn çadırları tek kat çadır olduğu için yaz kullanımı için çok uygun değil sanırım.

Kamp malzemeleri tamamen kampa ne şekilde gideceğinize göre değişiyor. Yani araç ile bir yerlere gidip kamp yapacak iseniz ucuz ve bol malzeme götürebilirsiniz, ama sırt çantası ile kamp yapacaksanız iş değişiyor ve sırtınızdaki her gram ağırlık fark ediyor oluyor. Tabiki malzemeler hafifledikce palanıyorlar :smiley:

Şisme mat konusunda, zemin çok soğuk ise yani taş yada buz zemin ise mat nasıl olursa olsun (sisme/sünger) ısı açısından fark olmuyor, sadece rahatlık açısından şişme mat biraz daha iyi. Peki northface reklamlarındaki arkadaşlar nasıl karda buzda uyuyor diyeceksiniz. onlar 1200 1500 dolarlık ozel tabanlı uyku tulumu kullanıyor.

Eğer illa kışın kamo kuracam, karda ateş yakacam diyorsanız araçla gideceksiniz. yanınıza 2-3 yün battaniye alacaksınız (hani şu miladiyelik kalın battaniyeler vardır ya.) bir battaniyeyi 2 yada 3 kere katladıktan sonra mat olarak kullanabilirsiniz. size garanti veriyorum her türlü mattan kat kat daha sicak tutacaktır. battaniye olmadığı durumlarda aramalarda bulunan ve ön cama konulan aluminyum yansıtıcılar vardır, bunu da mat gibi kullanabilirsiniz. az da olsa yalıtım sağlayacaktır.

Meraklı ve becerikli olanlar branda be sünger alıp kendi şişme matlarını da dikebilirler :smiley:

bu arada sişme matlarınızı ve uyku tulumlarınızı açık şekilde şaklarsanız ömürleri 2-3 kat uzuyor :smiley:

duygu.' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. ben de sırt çantası bakıyorum herkes deuter demiş yine de sorayım evolite çanta hakkında ne düşünüyorsunuz ?

http://www.hepsiburada.com/liste/evolite-wizard-50-litre-sirt-cantasi/productDetails.aspx?productId=outbahe1052&categoryId=1300935
ya da
http://www.hepsiburada.com/liste/evolite-mountaineer-45-litre-sirt-cantasi/productDetails.aspx?productId=outbahe1045&categoryId=1300935

bundan almayı düşünüyorum. ağırlıkları hakkında bilgi bulamadım.

Çantayı sırtınıza takmadan almayın bence. Çantaların kalitesi bir yana, kimi çanta çok rahat olabiliyor kimi çanta da çok rahtsiz gelebiliyor.
kişiden kişiye değişiyor. biraz bot almaya benziyor :smiley:

Akadaşların da dediği gibi Deuter çok iyi bir marka. ama bulabilirseniz LOWE ALPINE da çok iyidir.
izmirdeyseniz
http://www.kutupayisi.com/LOWE-ALPINE-CRAG-TRACK-42-LT_100.html#0
ilginizi çekebilir. Yada paranıza kıyıp
http://www.kutupayisi.com/LOWE-ALPINE-AIRZONE-CENTRO-45-10-LT_104.html#0
gibi bir model de alabilirsiniz.

Ne kadar süre sırtınızda taşıyacağınıza göre fiyatı da değişecektir.

ben şahsen gündelik geziler için decathlonda satılan.
http://www.decathlon.com.tr/Forclaz-30-Doga-Yuruyusu-Orta-Boy-Sirt-Cantasi-Siyah,PR-46368.html
çantadan kullanıyorum. Sırt desteği yok ama yine de rahat bir çanta :smiley:

doğru denemeden almamak lazım da buralarda bunları satan yerler pek yok. air zone aklımda teşekkür ettim. :smiley:

çadır kampının en sıkıntılı kısmı mat-yatak olayıdır.
çadırın zemininde sadece matla yatanlar bilir,çok rahatsızdır,sert bir yerde yatmak çok sıkıntılıdır,dar tek kişilik matta sağa sola dönemezsiniz
yazın bile yerden soğuğu yersiniz,
şişme mat ve yataklarda mat veya yatağın içindeki hava soğuk olur ve üşürsünüz,şişme yatak yada mat rahatsızdır,patlar,bir tarafa döndüğünüzde içindeki havada yer değiştirir kenara düşersiniz
bence en uygun çözüm alta mat,üstüne ince sünger yatak,üstüne battaniye ve tulum
tabi kampa araçla gidilmeyecekse bunları taşımak zor olur

Istikbalin ortopedik yatakları var .Bazalı olanlardan alırsanız eşyalarınızıda içine koyarsanız etraf daha derli toplu olur.

Ynt: Ynt: Ekipman Tavsiyesi

fotometo' Alıntı:
Istikbalin ortopedik yatakları var .Bazalı olanlardan alırsanız eşyalarınızıda içine koyarsanız etraf daha derli toplu olur.

Istikbalde kampanya baslamis. Ilgilenen arkadaslar kacirmisin cok avantajli :D;D8)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

http://www.ebay.com/bhp/tent-cot

Ayaklı çadır, fiyatı da fena değil gibi. Türkiyede satılıyor mu acaba bunlardan.

merabalar
arkadaşım ben 4 yıldır quechua çadır kullanıyorum ürünleri dayanıklı ve kullanışlıdır çadır önerisi olarak quechua senin için iyi bir seçim olur bence ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR