Ekipman Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet.akarsu.14 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,655
Ynt: Ekipman Tavsiyesi

kopele08' Alıntı:
haklı olabilirsiniz kullanmadan birsey diyemem, kararsızlık yaşıyorum şuan sizin bahsettiğiniz tulum bu mu, http://www.adrenalinoutdoor.com/Husky-Magnum-New-15C-4-Mevsim-Uyku-Tulumu_18392.html#0

BU tulumunda confort değeri -9 C sanırım daha soğuk bir havada kamp yapmazsınız yeterli olur sanırım sizin için. Husky kullananlardan olumsuz yorum şuana kadar duymadım. Kalite ve fiyat performansı da oldukça olumlu oluyor.
Biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmassan sevinirim.

Etiketler

Husky Bizam kullandım. Kurulumu çok kolay. Altına hırdavatçılardan naylon kestirmenizi öneririm.
Uyku tulumu olarak -10 Alpinist kullandım :
http://www.alpinist.com.tr/pinfo.asp?pid=626
Şişme mat olarak:
http://www.decathlon.com.tr/A200-Ultralight-Altlik,PR-16692.html
Kamp anılarımız :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=98783.0

hiç sorun değil ewrim bey geçte olsa cvp vermeniz önemli :smiley: kesin husky de karar kıldım önümüzdeki ay almayı düşünüyorum ama eğer o zamana kadar para durumuna göre üstteki ankırali arkadaşın önerdiği alpinist tulum da güzele benziyor onu da alablirim teşekkürler :smiley:

akıralı arkaşım, şişme mattan memnun musun? birde, şişme matın altına normal mat koyanlar var gerekli midir sizce?

Şişme matı birkaç kez kullandım. Bir keresinde piknikte de birkaç saat uyumuştum. Ben rahat ettim. Altına da bir şey koymaya gerek yok bence. Yalnız diken ve çam pürlerinden sakınmak gerekir. Bazen çadırın içine de dikkat etmek gerekiyor. Bir de aynı noktaya basmamak gerekli. Şişirmesi ve katlaması kolay.

Şişme matı ben de bir kaç kez kullandım .Kendi kendine şişmesi biraz sürüyor .Dayanıklı bir mat .Ama gene de az bir ağırlık ne olursa olsun bi de sünger mat götürmekte fayda var diye düşünüyorum .

Bu şişme matların ısı yalıtımı nasıldır (hiç kullanmadım)
klasik matlar kadar yalıtım sağlıyorlarmı? kış kampı için yeterince uygunmudur?

kopele08' Alıntı:
hiç sorun değil ewrim bey geçte olsa cvp vermeniz önemli :smiley: kesin husky de karar kıldım önümüzdeki ay almayı düşünüyorum ama eğer o zamana kadar para durumuna göre üstteki ankırali arkadaşın önerdiği alpinist tulum da güzele benziyor onu da alablirim teşekkürler :smiley:

akıralı arkaşım, şişme mattan memnun musun? birde, şişme matın altına normal mat koyanlar var gerekli midir sizce?

Şişme mat hiç kullanmadım ama okuduğum yorumlardan patlama durumu oluşuyor bence altına birde patlama önlemesi için normal mat koyulmalı.

Soğuk havada bir kez kamp yaptım normal mat+uyku tulumu kombinasyonu, topraktan gelen soğuğu izole etmeye yetmedi bana göre..

bende öyle düşünüyorum ufak bir araştırma yaptım, yanında bir tane normal mat kesinlikle gerekli özellikle soğuk havalarda şişme matın içindeki hava hep soğuk kalacağından altına normal mat konulup şişme matın zeminle bağlantısını kesmek gerekir ki soğuğu çekmesin yada alta şişme mat üstüne normal mat konulabilir.

Sipariş ettiğim pişirme seti geldi belki size de faydası olur diye ilk izlenimlerimi paylaşıyim dedim,

*öncelikle tek korkum alüminyum karışımı bir malzeme olduğu için yemeklerin yapışmasıydı geldiği gibi dayanamadım sucuklu
yumurta yaptım ;D gerçekten bazen 100 liralık teflon tavalarda bile yapışırken beni şaşırttı hiç yağ koymadım ve hiçte yapışmadı.

*çok hafif ve iç içe girdiği için çok az yer kaplamıyor. Aynı zamanda çok önemli değil ama kılıfıyla birlikte çok şık duruyor.

*iki kişilik bir set, örn: çaydanlık iki kişinin ikişer tane orta boy kupayla çay içebileceği büyüklükte.

* Ebay'dan 29$ a almştım fiyatının karşılığını vericek gibi bence :smiley:
http://www.ebay.com/itm/Alocs-1-2-Person-Cooking-Pot-Camping-Cookware-Outdoor-Pots-Sets-CW-C14-/321294348533?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4acea2b0f5

DSC_0020.jpg

DSC_0019.jpg

DSC_0018.jpg

DSC_0017.jpg

DSC_0014.jpg

kopele08' Alıntı:
bende öyle düşünüyorum ufak bir araştırma yaptım, yanında bir tane normal mat kesinlikle gerekli özellikle soğuk havalarda şişme matın içindeki hava hep soğuk kalacağından altına normal mat konulup şişme matın zeminle bağlantısını kesmek gerekir ki soğuğu çekmesin yada alta şişme mat üstüne normal mat konulabilir.
kopele08' Alıntı:
bende sizin gibi düşündüğümden hep şişme mattan uzak durdum, ama taşıma kolaylığı nedeniyle hep dürtüklüyor beni...

dağda bile olsa hep alüminyum dan uzak durmaya çalıştım, "1 kg fazla ağırlık olsun, alüminyum olmasın" düşüncemi ben hala koruyorum.

kopele08' Alıntı:

Ekonomik olması için şişme yatak almayı düşünüyordum ancak şişme matların esas özelliği içindeki elyaf vb. yalıtıcı malzeme. Yani içindeki hava soğuk kalmıyor araştırdığım kadarıyla içindeki yalıtıcı malzeme sayesinde yerdeki soğuğu almıyor ve vucut ısınla içindeki hava ısınıyor yada oyle olduğunu iddaa ediyorlar. Hiç kullanmadığım için kesin yorum yapamıyorum ama ürün özellikleri kısmında böyle anlatılıyor.

kahverengi' Alıntı:
dağda bile olsa hep alüminyum dan uzak durmaya çalıştım, "1 kg fazla ağırlık olsun, alüminyum olmasın" düşüncemi ben hala koruyorum.

Kesinlikle haklısınız... Zehirlenmeden tutun da, alzeimera neden olmaya kadar bir sürü zararı var...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR