Duster'dan gelen sesler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tutor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,763

tutor

Yeni Üye
Yer
Bursa/Orhangazi
Arkadaşlar merhaba ben de ikinci el aldığım duster ile bu hafta aranıza katıldım.Aracım 2011 model 4x4 110 bg dci full duster(Esp,Asr,4 hava yastığı,deri koltuk,look paket) ,aracı aldıktan sonra biraz kullandığımda ibre devir çizgisinde tam 2.000 devire geldiğinde ince bir ıslık sesi gibi bir ses duydum,turbodan geldiğinden şüphelendiğim ses ile ilgili Bursa Orhangazideki servise gittiğimde turboya,hortumlarına sökülüp bakılması gerektiği söylendi ses sadece aracın içinden duyuluyor ve 2.000 devirin altında ve üstünde ses kesiliyor tam 2.000 devir çizgisinde hızlanmalar esnasında gelip gidiyor.Bir diğer bana tuhaf gelen olayda;araç ilk hareket halinde vites yuvasına vitesi geçirmek üzere hareket ettirirken yani daha vitese takmadan bazen hafif ve tok bir vurma sesi duyuyorum bazen,bu sadece araç dururken hareket etmek üzere vitese taktığımda meydana geliyor,tabi bunları servise gösterceğim fakat bu şekilde bir sorun yaşayan var mı diye tecrübelerinizden yararlanmak üzere konuyu açtım.
Araç ile ilgili ilk izlenimlerim olumlu;yüksek ve güven veren bir yapısı var,araç oldukça seri ve torku yüksek,direksiyon bana biraz sert geldi zamanla alışırım herhalde,vites geçişleri yine sert bu çok sorun olmuyor,frenler daha önce kullandığım araçlara göre biraz hissis kalıyor,arkalar kampana olduğu için olabilir,buna da alışınca sorun olmayacaktır.kısaca şu an fiyat performans olarak araçtan memnunum,aracım 22.000 km de,43.000 TL'ye aldım fiyat piyasa koşullarına göre normal geldi bana.Bu konulardaki görüşlerinizi de almlak isterim.Teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Duster'dan gelen sesler

öncelikle aracınız hayırlı olsun,
2,000 devir aracın torkunun en yüksek olduğunu noktada neredeyse, turbo en sıkıştığı anda biyerden (hortum-boru vs) kaçak yapıyor olabilir,
vites geçişleri konusunda en küçük bir sıkıntı yok, benim araç gayet rahat, tabiri caizse yağ gibi geçiyor...

Aracı önceki sahibi belki biraz hor kullanmış olabilir ama bunların dert olacağını sanmıyorum, servise gösterdiğinizde zaten net cevapları alacaksınız, ama şunu söyleyebilirim, Duster sağlam bir şaseye sahip...

aracınız tekrardan hayırlı olsun, güle güle güzel günlerden keyifle kullanın...

Hayırlı olsun muhterem. Fiyat gayet iyi diye düşünüyorum.
Vites geçişlerindeki hafif sarsılmayı ben ilk aldığımdan beri yaşıyorum. İlk zaman servise "vites geçişlerinde sorun var mı, kontrol edin" diye götürmüştüm. Usta binmiş ve her şey normal demişti. Sonra da üzerinde durmadım.

Sen de servise götür azizim. Şayet bir sorun varsa bilgilenelim ve düzelttirelim.

İlk başlarda,ben de bu kalkışlardaki vites geçişleri sırasındaki tok sesten rahatsız olmuştum.Ama zamanla alıştım.Hatta sinir bozucu bir ses olmadığı için hoşuma gitmeye başladı bile diyebilirim. ;)
Yani Duster'ların hepsinde görülen,sorun olmayan normal bir durum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim,ben de araca ilk kalkış anında vites geçişi yapmak üzere vitesi topuzunu yuvaya yönlendirdiğimde gelen sesi serviste ustaya dinlettim,debriyaja fazla basmadığın için olabilir dese de(önceden otomatik kullandığımdan)bana normal gelmedi,servise bıraktığımda bu soruna da bakılacağı söylendi.Eğer diğer dusterlerda da bu sorun yaşanıyorsu ki iki arkadaş öyle yazmış o zaman üzerinde durulacak sorun yaratacak bir durum değil diye rahatladım.İlginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür eder Duster ile keyifli sürüşler dilerim.

Sevgili tutor. Önce aracın hayırlı olsun. Benim aracım da aynı model ve özellikte. Vites geçme sesi konsunda bir şey diyemem. Ancak aracı aldıktan bir süre sonra 2500-3000 devirler arasında bir çınlama sesi bende de vardı. Serviste yapılan incelemede ekzos susturucusunda sorun tespit edildi. Susturucu değiştikten sonra çınlama kesildi.
Islık sesi ise bencede turbodan geliyor olabilir. Serviste turbo elenirse susturucuyu da kontrol ettir derim.
Selamlar

tutor' Alıntı:
Cevaplarınız için teşekkür ederim,ben de araca ilk kalkış anında vites geçişi yapmak üzere vitesi topuzunu yuvaya yönlendirdiğimde gelen sesi serviste ustaya dinlettim,debriyaja fazla basmadığın için olabilir dese de(önceden otomatik kullandığımdan)bana normal gelmedi,servise bıraktığımda bu soruna da bakılacağı söylendi.Eğer diğer dusterlerda da bu sorun yaşanıyorsu ki iki arkadaş öyle yazmış o zaman üzerinde durulacak sorun yaratacak bir durum değil diye rahatladım.İlginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür eder Duster ile keyifli sürüşler dilerim.
sayın tudor gayet normal bende de var o ses.hatta ben acaba 4 çeker otomatikte mi yapıyor diye 2 çeker durumda da denedim aynı ses var dişlilerin sesi sanırım hiç dedrt degil .hatta deneyin göreceksiniz şu dudumda ses yapmaz.debriyaja basın 3 saniye kadar bekleyip sonra vitesi geçirin göreceksiniz ki bekleyerek geçirince ses yok fakat hemen geçirince ses yapıyor tık diye .zannedersem senkromeçlerle ilgili ve hiçbir zararı yok.saygılar

Paperman' Alıntı:
Sevgili tutor. Önce aracın hayırlı olsun. Benim aracım da aynı model ve özellikte. Vites geçme sesi konsunda bir şey diyemem. Ancak aracı aldıktan bir süre sonra 2500-3000 devirler arasında bir çınlama sesi bende de vardı. Serviste yapılan incelemede ekzos susturucusunda sorun tespit edildi. Susturucu değiştikten sonra çınlama kesildi.
Islık sesi ise bencede turbodan geliyor olabilir. Serviste turbo elenirse susturucuyu da kontrol ettir derim.
Selamlar
evete serviste yapılan kontrolden sonra susturucudan geldiği tespit edildi,parça siparişi verildi gelmesi bekleniyor.Cevabınızı çin teşekkür ederim,o zaman sorun giderilecek demektir.
JUNİOR' Alıntı:
sayın tudor gayet normal bende de var o ses.hatta ben acaba 4 çeker otomatikte mi yapıyor diye 2 çeker durumda da denedim aynı ses var dişlilerin sesi sanırım hiç dedrt degil .hatta deneyin göreceksiniz şu dudumda ses yapmaz.debriyaja basın 3 saniye kadar bekleyip sonra vitesi geçirin göreceksiniz ki bekleyerek geçirince ses yok fakat hemen geçirince ses yapıyor tık diye .zannedersem senkromeçlerle ilgili ve hiçbir zararı yok.saygılar
Ben şu an iki çeker durumunda kullanıyorum,auto konumunda denemedim ancak yukarıda bir arkadaş aynı sorundan bahsetmiş çok problem olmayacağı verilen cevaplardan belli,debriyaja basıp 3 saniye bekleme işini deneyeceğim,benim dediğim ses biraz daha tok bir ses ve her zaman yapmıyor.
Bir sorunu daha rapor edeyim diyorum,arabayı inceledikçe kusurları ortaya çıkıyor o kadar kusur kadı kızında da bulunur,diyerek sineye çekeceğiz.Şöyle ki aracın bagaj üstündeki,sağ ve sol tavan yüzünü yan yüzle birleştiği puntolu oluklarda boya çatlamaları meydana gelmiş,boya kolay kalkacak gibi durmasada arabanın saç ömrü ve estetiği için son derece olumsuz bir olay,yeni bir araçta nasıl böyle bir sorun oluşur anlamış değilim,servisi gittiğimde bu sorunu da göstereceğim,garantiden halledileceğini düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri